Πειθαρχικά ελεγκτέος ο Μπ. Παπαπαναγιώτου για τα χυδαία μηνύματα σε βάρος του Άρη Χατζηστεφάνου στο twitter

Πειθαρχικά ελεγκτέος κρίθηκε από το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου για τα χυδαία μηνύματα σε βάρος του Άρη Χατζηστεφάνου στο twitter. Πρόκειται για μια από τις πρώτες κυρωτικές αποφάσεις του πειθαρχικού συμβουλίου στην οποία εξετάζεται η “συμπεριφορά” και η τήρηση δεοντολογίας δημοσιογράφων στο twitter. Με ψήφους 4 έναντι 1 το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της ΕΣΗΕΑ ύστερα από έγκληση του δημοσιογράφου Άρη Χατζηστεφάνου, έκρινε πως τα μηνύματα του Μπάρμπη Παπαπαναγιώτου ήταν χυδαία και προσβλητικά σε βάρος του δεύτερου και επέβαλλε την χαμηλότερη ποινή της απλής επίπληξης. 

Ο Α. Χατζηστεφάνου είχε καταγγείλει πως δεχόταν υβριστικά μηνύματα και  απειλές από τον Μ. Παπαπαναγιώτου, μετά τη δημόσια ερώτηση του αν ο δημοσιογράφος σύμβουλος στην επικοινωνιακή ομάδα Κ. Μητσοτάκης και γραφείο Τύπου της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές, έχει σχέση με έναν άλλο λογαριασμό fake και troll στο twitter.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας στο Πειθαρχικό αναγνώστηκαν όλα τα μηνύματα που έστειλε ο Μπ. Παπαπαναγιώτου στα οποία υπήρχαν ιδιαίτερα επιθετικές και προσβλητικές φράσεις όπως: “δειλέ”, “τουτσέκι”, “εξέγερση του μαϊντανού”, “είσαι αλήτης”, “θλιβερό ανθρωπάκι”, κ.λ.π. Όλα αυτά, σύμφωνα με την έγκληση του Άρη Χατζηστεφάνου επειδή δεν του απαντούσε στην αρχική επίθεση.

Από την πλευρά του δημοσιογράφου δηλώθηκε πως έγινε στόχος και η ανάρτηση του με την οποία τον συνέδεσε με τον λογαριασμό @Drzivago8 και το γραφείο Τύπου, ήταν συκοφαντική. Επίσης πως τον έπνιγε το δίκιο του και για αυτό χρησιμοποίησε “κάποιους χαρακτηρισμούς”.

Το Πειθαρχικό έκρινε πως το υβρεολόγιο που χρησιμοποιήθηκε έθιξε την προσωπικότητα του εγκαλούντος και παρά την άρνηση του να εμπλακεί σε διάλογο με τον εγκαλούμενο, αυτός συνέχιζε να υβρίζει με σκαιώδη τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *