Η κοινωνία απέναντι στο ταξικό κράτος με “μαφιόζικες” τακτικές

Σχόλιο της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού-Ακ. Πλάτωνα- Σεπολίων, που μετέχει στην Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη και την οικογένεια της για την έφεση της εισαγγελίας στην απόφαση αθώωσης της μητέρας του 12χρονου παιδιού

Κανείς δεν εξεπλάγη από την έφεση που αποφάσισε να ασκήσει η Εισαγγελία στην απόφαση αθώωσης της μητέρας της 12χρονης για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας. Το Ελληνικό κράτος, έχει φροντίσει από πολύ νωρίς να δηλώσει τη θέση του στην υπόθεση του κυκλώματος παιδοβιαστών και μαστροπών, θέση συνεπής με την στάση του και σε άλλες παρόμοιες ή μη υποθέσεις. H σύνοψη των αρμοδιοτήτων του κράτους όπως εκφράστηκαν στην υπόθεση παιδοβιασμού και trafficking ενός 12χρονου παιδιού από τον Κολωνό, καταδεικνύουν πως όταν το κράτος και οι μηχανισμοί που το υπηρετούν- πολιτική και τοπική εξουσία, αστυνομία, δικαστικές αρχές- στοχεύουν στη συγκάλυψη των φίλιων κυκλωμάτων του και στην επιβολή της τρομοκρατίας και της σιωπής, δεν έχει κανένα φραγμό και όριο.

Αρχίζοντας με το ΑΤ Κολωνού που έδιωξε τη μητέρα όταν πήγε να καταγγείλει τον βιασμό του παιδιού της, που εκφόβιζε και αποθάρρυνε το ίδιο το παιδί από να καταγγείλει που το τιμωρούσε με συνεχείς μαρτυρικές επισκέψεις για ανάκριση. Με την ενεργοποίηση του υποταγμένου συστήματος μίντια που επιχείρησε να επιβάλει στην κοινωνία το πόσο καλός πολίτης ήταν ο Μίχος και πόσο σαγηνευτηκε από ένα 12χρονο παιδί, πόσο έφταιγε η μάνα του και όχι ο βιαστής Μίχος για αυτό που έπαθε. Το αφήγημα είχε στηθεί και η δικαστική αρχή είχε πλέον την κατεύθυνση να δείξει τον ένοχο αυτόν που έπρεπε να πληρώσει για να απαλλάξει τον Μίχο και τους υπόλοιπους παιδοβιαστές και μαστροπούς. Ολόκληρο το κύκλωμα ποτέ δεν ερευνήθηκε, στο πρόσωπο της μάνας επικεντρωνόταν η ενοχή. Η παρέμβαση της αστικής δικαιοσύνης ολοκληρώθηκε με την εισαγγελική πρόταση αθώωσης του Μίχου και όλων των παιδοβιαστών -μαστροπών και την καταδίκη της μάνας ως μοναδική υπευθύνου για μαστροπεία του παιδιού της. Η μειοψηφία δικαστών συντάχθηκε με την επαίσχυντη εισαγγελική πρόταση. Το ξέπλυμα της δικαστικής εξουσίας έβγαλε ελεύθερους στις γειτονιές μας τους καταδικασθέντες παιδοβιαστές με την επιβολή ποινής  από μόλις 13 μήνες τη στιγμή που επέβαλαν ποινή 20 μηνών με τριετή αναστολή στη μητέρα της 12χρονης  για  το πλημμέλημα της  εκβίασης προς τη γυναίκα του Μίχου.

Αν μάθαμε κάτι από την υπόθεση παιδοβιασμού και trafficking του Κολωνού και από την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είναι ότι το ταξικό κράτος με όλους τους -εσμούς του ασκεί αμείλικτα την εξουσία του, χρησιμοποιώντας ακόμη και μαφιόζικες τακτικές, ενώ τα κυκλώματα κάθε είδους προστατεύονται και συγκαλύπτονται.  Όμως από αυτή την υπόθεση μάθαμε και καταδείχθηκε τι συμβαίνει όταν η κοινωνία παίρνει θέση απέναντι από το ταξικό ανάλγητο και τιμωρητικό κράτος. Ήδη από το ξέσπασμα αυτής της υπόθεσης η γειτονιά του Κολωνού και ευρύτερα αλληλέγγυος κόσμος, σωματεία, συλλογικότητες έχτισαν βήμα το βήμα την προστασία της επιζώσας, τη θωράκιση της οικογένειας απέναντι στις απειλές, τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση. Το επιζών 12χρονο παιδί, η οικογένειας της, τα αδέρφια της, η γειτονιά της και έπειτα η αλληλέγγυα κοινωνία έδωσε έναν αταλάντευτο αγώνα για να μην εμπεδωθεί ότι σε αυτήν την κοινωνία είναι νόμιμο και ηθικό τα πιο ευάλωτα άτομα να ποδοπατούνται. Κι αυτός ο αγώνας κέρδισε.

Η προσφυγή και αμφισβήτηση της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης για τη μάνα της 12χρονης δείχνει ότι η αστική δικαιοσύνη είναι βαθιά ταξική και πατριαρχική και το σύστημα συγκάλυψης δεν ανέχεται καμία παρέμβαση του κινήματος αλληλεγγύης. Απεναντίας εξυπηρετώντας αταλάντευτα την αρχική γραμμή συγκάλυψης με σκοπό να αποκρυφτεί η εμπορία παιδιών και να αθωωθούν ο Μίχος και βιαστές-μαστροποί, χρειάζονται την ενοχή της μάνας ως αντίβαρο στο εφετείο. Γι’ αυτό άλλωστε και τα έγκριτα “τσιράκια” του ποινικού ρεπορτάζ ήδη άρχισαν να μέμφονται το σύστημα της μικτής ορκωτής σύνθεσης των ποινικών δικαστηρίων στρώνοντας το δρόμο ίσως και για αναθεώρηση της μέχρι πρότινος “περήφανης αστικοδημοκρατικής κατάκτησης” με τη συμμετοχή ενόρκων στο αστικό ποινικό σύστημα. Επίσης έτσι κρατείται σε ομηρία η μάνα, η επιζώσα 12χρονη και η οικογένεια της ενώ παράλληλα στέλνεται το τρομοκρατικό μήνυμα επιβολής σιωπής και υποταγής στην κοινωνία. Οι μηχανισμοί του κράτους τους μπορούν να τσακίσουν την οποιονδήποτε τολμήσει να μιλήσει, να αποκαλύψει, να καταγγείλει βιασμούς και μαστροπούς.

Βιώνουμε σε όλο του το βάθος ένα ταξικό κράτος που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την κοινωνία, απονομιμοποιημένο στις συνειδήσεις του κόσμου που βλέπει να πεθαίνουν τα παιδιά του στο τρένο, να κινδυνεύουν να βιαστούν από τους ισχυρούς στις γειτονιές που κατοικεί, να δολοφονούνται κορίτσια από τον γυναικοκτόνο κακοποιητή τους μπροστά στα αστυνομικά τμήματα, να πνίγονται άνθρωποι και παιδιά στο Αιγαίο. Αυτό το κράτος δεν αντέχει την ευτυχία των παιδιών που επέστρεψε η μητέρα τους στο σπίτι, δεν αντέχει η επιζώσα να χαίρεται που μίλησε και νίκησε. Δεν αντέχει που ανατράπηκε πρωτόδικα η φρικτή πρόταση της εισαγγελέως.

Κι εμείς όμως δεν αντέχουμε άλλο αυτό το κράτος και τις τακτικές τρομοκράτησης και τιμωρίας. Ως Λαϊκή Συνέλευση που βιώνουμε μαζί με την οικογένεια της 12χρονης επιζώσας τη φτωχοποίηση και τις πολιτικές εξαθλίωσης στις γειτονιές μας, καλούμε όλο την κοινωνία και τον κόσμο να πάρει θέση ξανά και ξανά και όσες φορές χρειαστεί για να αλλάξει τη ζωή του.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗ 12ΧΡΟΝΗ ΕΠΙΖΩΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΗΣ.

ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΕΦΕΣΗ
ΣΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ

11/4/2024

Πηγή: akadimia-platonos.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *