Οι ψηφιακές πλατφόρμες σκοτώνουν τις… ειδήσεις

Ματίνα Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου

Τώρα ακριβώς είναι η ώρα για δημοσιογραφική ενημέρωση, παντού και με κάθε τρόπο. Τα μέσα διακίνησης αλλάζουν, μετεξελίσσονται, η ενημέρωση ωστόσο είναι αυτή που λειτουργεί ως «πλοηγός» στη σύγχυση της μαζικής υπερπληροφόρησης και παραπληροφόρησης. Και η ενημέρωση, όπως έχει πολλάκις αποδειχθεί, παρά τη χειραγώγηση των Μέσων και την προπαγάνδα, μπορεί να στηριχθεί αποκλειστικά από τη δημοσιογραφική τέχνη και τεχνική.

Περισσότερα

Δυο μέρες μετά αντέδρασε και η ΕΣΗΕΑ στη σύλληψη του Νίκου Πηλού στα Προσφυγικά

Να αποσυρθούν οι κατηγορίες κατά του φωτογράφου Νίκου Πηλού

ΕΣΗΕΑ

Οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση –δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ, εικονολήπτες, ηχολήπτες–, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ρεπορτάζ, αντιμετωπίζουν περιορισμούς που συνεχώς αυξάνονται κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους, συμπεριλαμβανομένης, σε ορισμένες περιπτώσεις, της αυθαίρετης συμπεριφοράς των αστυνομικών δυνάμεων.

Περισσότερα

H Εναλλακτική Παρέμβαση -Δικηγορική Ανατροπή καταγγέλλει την τρομοκρατική επίθεση στα Προσφυγικά

Καταγγελία της Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή για την απάνθρωπη εκκένωση των “Προσφυγικών” της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η ελληνική αστυνομία, υπό τις εντολές και την καθοδήγηση της κυβέρνησης και την ανοχή του δικαστικού συστήματος έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο κίνδυνο για τη δημοκρατία, τα ατομικά και δημοκρατικά δικαιώματα καθώς και την ανθρώπινη ζωή. Η χθεσινή (22.11) επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση των «Προσφυγικών» της λεωφόρου Αλεξάνδρας ήταν ένα ακόμη τρομακτικό επεισόδιο στη σειρά των ανεξέλεγκτων, απολύτως απάνθρωπων, παράνομων και επικίνδυνων πρακτικών, οι οποίες έχουν πλέον γίνει κανόνας στη συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων.

Δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί, απέκλεισαν ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, συνέλαβαν με ακραία βίαιο τρόπο πάνω από 70 ανθρώπους, τους οποίους μεταχειρίστηκαν απολύτως εξευτελιστικά, βασάνισαν επί ώρες μία έγκυο γυναίκα, αγνοώντας επίμονα το γεγονός ότι ζητούσε βοήθεια, επιτέθηκαν και συνέλαβαν δημοσιογράφο που κάλυπτε το γεγονός, και φυσικά μετά από 10 ώρες σιωπής στη ΓΑΔΑ, φόρτωσαν όλους τους συλληφθέντες με αδιανόητες κατηγορίες.

Περισσότερα

Eξωφρενικές οι κατηγορίες στον φωτορεπόρτερ Νίκο Πηλό επειδή έκανε τη δουλειά του στα Προσφυγικά

Μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές οι συνδικαλιστικές ενώσεις που αντέδρασαν άμεσα στη σύλληψη του βραβευμένου φωτορεπόρτερ Νίκου Πηλού χθες στα Προσφυγικά στην Αλεξάνδρας ήταν τρεις. Τραγικά απούσα έως σήμερα η ΕΣΗΕΑ η οποία βρίσκεται σε προνομιακές σχέσεις με την κυβέρνηση της Ν.Δ. Τόσο η Αγωνιστική Συσπείρωση Φωτορεπόρτερ (παρακάτω δημοσιεύουμε και τη δική της ανακοίνωση καταδίκης),

η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου αλλά και το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου IPI απαίτησαν να αφεθεί ελεύθερος ο φωτορεπόρτερ. Η σύλληψη του έγινε γιατί έκανε τη δουλειά του, κατέγραφε την επιχείρηση της αστυνομίας. Το “καθεστώς” λογοκρισίας και φίμωσης όμως είχε “απαγορεύσει” την κάλυψη της. Οι κατηγορίες “κακουργηματικού χαρακτήρα” που του αποδόθηκαν, πιστοποιούν πως η αστυνομία είναι πανικόβλητη. Κατηγορεί έναν δημοσιογράφο για “όπλα και εκρηκτικά” και “διατάραξη κοινής ειρήνης”, αποδεικνύοντας πως αυτό που φοβάται η κυβέρνηση είναι οι αδιάψευστες αποδείξεις από το “μάτι των ρεπόρτερ”. Η απουσία της ΕΣΗΕΑ από το πανδημοσιογραφικό αίτημα καταδίκης της σύλληψης, είναι θλιβερή για την ηγεσία των δυο παρατάξεων που πρόσκεινται σε Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα

ΜΚΟ, “φιλανθρωπία” και ευνουχισμένες Πολιτείες

Γράφει ο Κώστας Λάμπος

Όταν η Πολιτεία, ως κράτος και ως κυβέρνηση, αποποιείται το χρέος της να συντονίσει την κοινωνία προς το συμφέρον όλων και να συμπαρασταθεί στα αδύναμα και κατατρεγμένα μέλη της, επειδή ασχολείται κύρια με την εξυπηρέτηση των ισχυρών και πλούσιων, τότε στο υπέδαφος της κοινωνίας αναπτύσσονται ζιζάνια που με την πρώτη ευκαιρία φυτρώνουν, έτοιμα να λεηλατήσουν τσέπες αφελών, κρατικά ταμεία, αξιοπρέπεια και συνειδήσεις, κάνοντας την ανάγκη φτωχών ανθρώπων κερδοσκοπικές επιχειρήσεις. Όταν οι κοινωνίες είναι αποξενωμένες από τα μέσα, τους θεσμούς, τις δομές και τις λειτουργίες που καθορίζουν τη ζωή τους, δηλαδή όταν κάποιοι λίγοι, οι ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής, αποφασίζουν για τους πολλούς, τότε οι πολλοί και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι και οι πιο φτωχοί μετατρέπονται σε αντικείμενα εξανδραποδισμού και εκμετάλλευσης.

Περισσότερα

Αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη κατά της ελληνικής αστυνομίας για τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο

20 μέλη του Παρατηρητηρίου Επιθέσεων κατά των Ελευθεριών στο Πανεπιστήμιο, πανεπιστημιακοί, δικηγόροι Θεσσαλονίκης, δημοσιογράφοι, υπέβαλαν στις 15 Νοεμβρίου αναφορά στο Συνήγορο του Πολίτη κατά της Ελληνικής Αστυνομίας για την απρόκλητη και εγκληματική επίθεση των ΜΑΤ εναντίον του πλήθους που παρακολουθούσε ειρηνικά την συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ. Το Παρατηρητήριο συστάθηκε μετά την αναίτια και βίαιη επίθεση των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο στη διάρκεια της συναυλίας του Θανάση Παπακωσταντίνου από Πανεπιστημιακούς ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ και την Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα.

Η αναφορά που κατατέθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη, περιγράφει τα κρίσιμα

Περισσότερα

Στη ΓΑΔΑ φωτορεπόρτερ επειδή ήθελε να κάνει ρεπορτάζ στα Προσφυγικά!

Η ξαφνική επιχείρηση στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας σήμερα το μεσημέρι συνοδεύτηκε από ακραία μέτρα καταστολής στην ενημέρωση. Η αστυνομία ενημέρωνε προφορικά πως υπάρχει εντολή εισαγγελέα να απαγορευτεί η είσοδος σε δημοσιογράφους, ΜΜΕ και φωτορεπόρτερ. Την ίδια ώρα στον πανελλήνιο περί τους 110 δημοσιογράφους συμμετείχαν στη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ. Κανείς από τους συνδικαλιστές δεν ενημέρωσε για την κατασταλτική εντολή της αστυνομίας. Ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός προσήχθη στη ΓΑΔΑ μαζί με περίπου άλλους 70 πολίτες, πολλοί μέλη κινηματικών συλλογικοτήτων. Ο φωτορεπόρτερ δήλωσε την ιδιότητα του στους άνδρες των ΜΑΤ και για αυτό έγινε η προσαγωγή του! Υπάρχει αντίδραση ήδη από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, η ΕΣΗΕΑ αναμένεται ή αναμένει στο …ακουστικό της. Σε βίντεο που ανέβηκαν στο twitter αποτυπώνεται η βάρβαρη τακτική των ΜΑΤ, βάζουν ανθρώπους να γονατίζουν στο έδαφος με τα χέρια στο κεφάλι, λες και είναι εγκληματίες. Η παρουσία φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων ενοχλεί.

Η καταγγελία της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου

Περισσότερα

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή για τη συνέλευση της ΕΣΗΕΑ

ΕΣΗΕΑ: Γενική συνέλευση μακριά από τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους

Μία ακόμη τακτική γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ που πραγματοποιείται μακριά από τα προβλήματα που έχει ο κλάδος, μακριά από τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τους πολλούς δημοσιογράφους – και μακριά από τους δημοσιογράφους, τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και την κοινωνία: Συνθήκες γαλέρας που εξαπλώνονται στα Μέσα, υποταγή στην πολιτική, κυβερνητική και επιχειρηματική χειραγώγηση των μέσων, συνεχής αποσιώπηση της πραγματικότητας και λογοκρισία. Τι έχει κάνει και τι προτίθεται να κάνει απέναντι σε αυτά η πλειοψηφία της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ; Τίποτα – εκτός από το να πανηγυρίζει για τα κουπόνια των σούπερ μάρκετ, το φιλοδώρημα εργοδοτών και κράτους για να «θαφτούν» οι μεγάλες ανάγκες των πολλών!

Περισσότερα

“Υπάρχει” η εταιρεία που πήγε να κατασχέσει το σπίτι της Ιωάννης Κολοβού;

Διαβάζουμε και μένουμε έκπληκτοι. Ποιος κρύβεται πίσω από μια “ανύπαρκτη” εταιρεία που έχει την εξουσία να στέλνει με το τσεκούρι πρόθυμους τύπους να σπάνε πόρτες σπιτιών και να κάνουν έξωση; Πολύ περίεργα πράγματα πίσω από την επιχείρηση έξωσης της δημοσιογράφους Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της σήμερα. Τελευταία στιγμή μαθαίνουμε πως η μεταφορική εταιρεία αρνήθηκε να παραλάβει τα πράγματα της Ιωάννας. Η κινητοποίηση του κόσμου μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση. Οι αρμόδιοι της κυβέρνησης που είναι ενήμεροι εδώ και καιρό έχουν κάτι να πουν για την εταιρεία φάντασμα;


Αναδημοσίευση από τη σελίδα antimedia 

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στη χώρα μας και σκιώδη συνάμα. Η εταιρεία που μόλις έκανε βίαιη κατάσχεση της μοναδικής κατοικίας της Ιωάννας Κολωβού, σπίτι που η εταιρεία απέκτησε μετά από πλειστηριασμό, απλά… δεν υπάρχει! Δηλαδή, υπάρχει στα χαρτιά, εμφανίζεται στο επαγγελματικό επιμελητήριο, εμφανίζεται στο ίντερνετ με δυο διαφορετικές διευθύνσεις αλλά το ίδιο τηλέφωνο το οποίο δεν απαντά!

Συγκεκριμένα:

Περισσότερα

Μεταίχμιο αντιδραστικών αλλαγών στις ψηφιακές πλατφόρμες

Ματίνα Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ της Κυριακής

Η φωτογραφία αυτή “αποκρύπτεται” από τις σελίδες του fb γιατί, λέει, περιέχει …βία.

Κατά πόσο είναι ανεξάρτητα τα γεγονότα των χιλιάδων απολύσεων στο Twitter μετά την εξαγορά του δικτύου από τον Ίλον Μάσκ και στη Meta (Facebook-Instagram) επειδή –σύμφωνα με την εταιρεία– έπεσαν τα κέρδη του Μαρκ Ζάκερμπεργκ; Η προφανής παρατήρηση αφορά στους εργαζόμενους. Υπάλληλοι με υψηλή εξειδίκευση, επιστημονική κατάρτιση, πολλές γνώσεις, «ζυμωμένοι» στον μύθο ότι δεν είναι «εργάτες» αλλά κάτι παραπάνω, μια τάξη διαφορετικών ανθρώπων που απασχολούνται στη βιομηχανία big data, χωρίς ωράρια, με υψηλές απολαβές, που συμμετέχουν στην αλλαγή του… ψηφιακού κόσμου. Ωστόσο, ο τρόπος που απομακρύνθηκαν παραπέμπει στις πιο βάρβαρες εργοδοτικές πρακτικές του 19ου αιώνα: Τους πέταξαν έξω από τους υπολογιστές τους, έμαθαν με e-mail πως καταργήθηκε η θέση τους, άκουσαν από τα ειδησεογραφικά δίκτυα πως δεν είναι πια εργαζόμενοι, οι μετανάστες κινδυνεύουν να χάσουν την πράσινη κάρτα παραμονής στις ΗΠΑ.

Περισσότερα

Δυο συν μια σημαντικές εκδοχές πολιτικής κοινωνικής αναλγησίας για την “Κιβωτό του Κόσμου”

Τρία σχόλια από σελίδες στο face book καταγράφουν τρεις σημαντικές πλευρές στην ανυπαρξία δημόσιας φροντίδας για τα βασανισμένα παιδιά και την υποκρισία του κρατικού μηχανισμού. Αναδημοσιεύουμε τα σχόλια του Γιάννη Χρυσοβέργη στο blog του ataktoslogos, το σχόλιο της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου στη σελίδα της στο fb με αποσπάσματα από την παρέμβαση του George Nikolaidis καθώς και το σχόλιο της @Juliette Georgiades από το fb επίσης, που δίνει μια άλλη πολιτική διάσταση για το ξεσκέπασμα του σκναδάλου “Κιβωτός του Κόσμου” που έως χθές στήριζαν όλοι όσου σήμερα την καταγγέλλουν.

“Η Κιβωτός του τρόμου και οι Όλιβερ Τουίστ του 21ου αιώνα”, γράφει ο Γιάννης Χρυσοβέργης 

Περισσότερα

Η Χούντα μέσα από τον παράνομο αντιδικτατορικό Τύπο

Ξεφυλλίζουμε το αφιέρωμα της Ελευθεροτυπίας, “Ο παράνομος αντιδικτατορικός Τύπος 1967-1974”, μια από τις τελευταίες εκδόσεις-αφιερώματα που διανεμήθηκαν με την εφημερίδα των εκδόσεων Τεγόπουλου, λίγο πριν βάλει οριστικά λουκέτο. Το αφιέρωμα έγινε στην επέτειο των 42 ετών από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Αφίσες, προκηρύξεις των παράνομων οργανώσεων που δρούσαν την περίοδο της Χούντας φωτίζουν ως ανεξίτηλα ντοκουμέντα τις πολιτικές, τις δράσεις, τη στάση των παράνομων-τότε-κομμάτων. Ένας θησαυρός μνήμης. Αναρτούμε ορισμένες από αυτές παρακάτω

Περισσότερα

Ο πόλεμος συμφερόντων πίσω από τις παρακολουθήσεις

Γράφει ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος στο ΠΡΙΝ 

Ενα πολιτικό σκηνικό σκανδαλολογίας και σύγκρουσης επιχειρηματικών συμφερόντων έχει πλέον στηθεί για τα καλά και θα καθορίσει εν πολλοίς τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, εκθέτοντας συνολικά τον αστικό πολιτικό κόσμο και τις πραγματικές δομές διακυβέρνησης. Στο επίκεντρό του βρίσκεται η υπόθεση των υποκλοπών με τη χρήση του λογισμικού Predator, καθώς και η κόντρα κυβέρνησης-Μαρινάκη. Αυτά σε μία περίοδο που η οργή του κόσμου απέναντι στην κυβερνητική πολιτική δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα, επιταχύνοντας με τη σειρά της τις εξελίξεις.

Η κόντρα κυβέρνησης- Μαρινάκη

Περισσότερα

Η συγκυβέρνηση στα ΜΜΕ της χειραγώγησης αμείβεται

Ματίνα Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου

Στη βιομηχανία της ενημέρωσης παρατηρείται, περισσότερο από κάθε άλλο τομέα της οικονομίας, η απάτη που έχει να κάνει με τη δήθεν ελευθερία της αγοράς και του ανταγωνισμού. Ο κεντρικός άξονας του «σκανδάλου Πάτση», το οποίο ουσιαστικά πιστοποιεί την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου χρήματος, διαπερνά τη λειτουργία όλων των δομών του κράτους και βρίσκει απόλυτη έκφραση στον χώρο των μίντια. Υπάρχουν πάρα πολλά ζημιογόνα Μέσα που το προϊόν τους πουλάει ελάχιστα και κανένα δεν μπορεί να έχει κέρδη, σχεδόν όλα τα τελευταία χρόνια, τα οποία επιβιώνουν αποκλειστικά με χαριστικές κρατικές ρυθμίσεις. Το έργο τους είναι να «πουλάνε» την κάλυψη και προβολή της εικονικής πραγματικότητας που κατασκευάζεται μέσω και της συμμετοχής πολλών δημοσιογράφων στα πολιτικά κέντρα εξουσίας. 

Περισσότερα

“Όλοι εμείς που πληρώσαμε την κρίση…”

Εν Ελλάδι, λίγες ημέρες πριν από τα 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Γράφει ο Γιώργης Χρήστου
μέλος Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή
και Μεικτού Συμβουλίου ΕΣΕΗΑ (Ραδιομέρα)

Πάνω από τρία χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, πάνω από τρία χρόνια ρεβανσισμός από το καθεστώς Μητσοτάκη απέναντι σε κατακτήσεις και δικαιώματα προηγούμενων δεκαετιών, με πλήθος από:βάρβαρους νόμους, λεηλασία «non-stop» στα εργατικά, συνδικαλιστικά, συνταξιοδοτικά και κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες, με την ελευθερία του Τύπου να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της επίθεσης. Πάνω από τρία χρόνια χέρι χέρι με την αστυνοτρομοκρατία, τη δικαιοσύνη σε ρόλο «θεραπαινίδας» αλλά και «ασύμμετρες απειλές» και «εσωτερικούς εχθρούς», που, όπως αποκαλύφθηκε εκτός από τη ρετσινιά του «προδότη» είχαν και ένα κορέο, μια επισύνδεση, μια… κρυφή-ανοιχτή ακρόαση με το Μαξίμου και την ΕΥΠ. Κι όλα αυτά, για να εμπεδώσουμε ότι  η βίαιη αναδιανομή του πλούτου που παράγουμε υπέρ του κεφαλαίου σε βάρος των δικών μας αναγκών, των κοινωνικών και λαϊκών αναγκών, δηλαδή  το νέο δόγμα του «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει», είναι η «κανονικότητά μας».

Περισσότερα

Νέος πόλεμος αφεντικών στο μέτωπο των «ειδήσεων»

Ματίνα Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου (23-10-2022)

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες εξελίξεις κυοφορούνται στα παρασκήνια των μίντια, με νέους «επενδυτές» από το εφοπλιστικό κεφάλαιο και την ενέργεια να επεκτείνουν την παρουσία τους στην παροχή «ειδήσεων και ενημέρωσης», με την απόκτηση και έλεγχο περιφερειακών καναλιών, δημιουργία web tv στο Διαδίκτυο και στήσιμο ιστοσελίδων. Όλα αυτά, ενώ οι ειδήσεις στα μεγάλα κανάλια των επιχειρηματιών που ξεπήδησαν από το μνημονιακό ολοκαύτωμα, όσον αφορά την αξιοπιστία δημοσιογραφίας και ενημέρωσης, βρίσκονται σε σημαντική πτώση ποσοστών.

Περισσότερα

Απολύσεις για 600 ευρω; Υπάρχει Documento.

Αναδημοσιεύουμε από το blog της Κατάληψης ΕΣΗΕΑ και ξαναθυμίζουμε τη θέση μας ως μπλόγκ εδώ

Η συνέλευσή μας συμμετείχε στην μαζική απεργιακή διαδήλωση της 9ης Νοεμβρίου, μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία βάσης και μοίρασε το παρακάτω κείμενο που αφορά την (μία ακόμα) απόλυση συναδέλφισσας στην εφημερίδα Documento από τον εργοδότη Κώστα Βαξεβάνη. Φαίνεται πως ο κ. Βαξεβάνης όποτε συγκεντρώνει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας θεωρεί πως έχει δημιουργηθεί το κατάλληλο έδαφος για να «ξεφορτώνεται» εργαζόμενους. Σε ο,τι μας αφορά, καμία απόλυση δεν θα μένει κρυφή, σε όποιο «μαγαζί» και αν γίνεται, είτε θεωρείται αριστερό, είτε δεξιό.

Ακολουθεί το κείμενο που αφορά την απόλυση, το οποίο μοιράστηκε στην απεργιακή συγκέντρωση.

Περισσότερα

Χωρίς φωτογραφική κάλυψη η απεργία με απόφαση συνδικαλιστικών ηγεσιών στα ΜΜΕ, με κάλυψη το ποδόσφαιρο!

Γράφει στη σελίδα του στο fb ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κέμμος και έχει απόλυτο δίκιο, όταν λέει ότι αυτή τη φορά, δεν υπάρχουν ντοκουμέντα προς διακίνηση και διάχυση μέσω δικτύων που να αποτυπώνουν την πραγματικότητα στην χθεσινή μεγάλη πανεργατική διαδήλωση. Διαβάζουμε:

Σήμερα από το πρωί δυστυχώς φαίνεται ξεκάθαρα πόσο τεράστια λάθος απόφαση ήταν να επιβάλλουν στα ΜΜΕ και στους φωτορεπόρτερ ειδικά να μην καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Μία εντελώς παράλογη απόφαση η οποία άφησε χωρίς ντοκουμέντα σημαντικές πτυχές των χθεσινών μεγάλων διαδηλώσεων με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα το υλικό που έχει κυκλοφορήσει να μην έχει βρει το δρόμο του στα έντυπα μέσα, ενώ ελάχιστα έχουν αναφερθεί στις απεργιακές κινητοποιήσεις οι τηλεοπτική σταθμοί αφού πλέον, όχι μόνο είναι χθεσινό θέμα που το περισσότερο που θα του δώσουν είναι 3 λεπτά προβολής αλλά και το πνίγουν μέσα στην υπόλοιπη ειδησεογραφία.

Περισσότερα

Απεργούν όλα τα ΜΜΕ, προσυγκέντρωση από την “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή” στην ΕΣΗΕΑ

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή

Στις 9 του Νοέμβρη Απεργούμε | Απαιτούμε ΣΣΕ με αυξήσεις μισθών, ελευθεροτυπία

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες… Μιντιάρχες και κυβέρνησης μας θέλουν φτωχούςκαι φιμωμένουςυπό παρακολούθηση και στοχοποιημένουςασυνδικάλιστους και χειραγωγημένους. Ωστόσο, όλα κρίνονται και κερδίζονται στο δρόμο, με τη συλλογική πάλη και τις δημοκρατικές, άμεσες διά ζώσης συλλογικέςδιαδικασίες. Για αυτό, στα «ραντεβού» για τη γενική απεργία στις 9 του Νοέμβρη και για την Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ στις 22 του Νοέμβρη, εμείς θα είμαστε εκεί. Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά και να απαιτήσουμε όλοι και όλες μαζί Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές αποφάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα στα δικά μαςελευθεροτυπία και αντι-SLAPP νομοθεσία

Συνάδελφισσες και συνάδελφοι,

Περισσότερα