Απεργία από τεχνικούς σε κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ

Στον κλάδο των ΜΜΕ απεργούν αύριο η ΠΟΣΠΕΡΤ, Ομοσπονδία εργαζόμενων σε ΕΡΤ και ιδιωτικά ΜΜΕ και η ένωση τεχνικών τηλεόρασης, η ΕΤΙΤΑ. Αντιθέτως στάση εργασίας αποφάσισαν η ΕΤΕΡ, η ΕΣΗΕΑ και η ΕΣΠΗΤ. Η ΠΟΣΠΕΡΤ στην ανακοίνωση της καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Πανεργατική Απεργία 6 Απρίλη– ΠΟΣΠΕΡΤ

Δώδεκα χρόνια είναι πολλά. Δώδεκα χρόνια που βασανιστικά μας έλεγαν ότι πρέπει να κάνουμε θυσίες για να επιβιώσει η χώρα. Δώδεκα χρόνια που προστίθενται ένα προς ένα με όρους προσωρινότητας για να ξυπνήσουμε σε μια καλύτερη μέρα. 

Η καλύτερη μέρα όμως δεν ήρθε ποτέ. Αντίθετα ήρθαν για να μείνουν πάνω από 800 παράνομοι μνημονιακοί νόμοι, 4.500 μνημονιακοί εγκύκλιοι που υποτίμησαν μέχρι φτωχοποίησης τους εργαζόμενους, διέλυσαν τα εργασιακά δικαιώματα, μετέτρεψαν την εργασία από δικαίωμα σε επαιτεία, τους μισθούς σε επιδόματα φτώχειας, εκτόξευσαν την ανεργία, εκποίησαν δημόσια και ιδιωτική περιουσία, ενώ ο βασικός λόγος και αιτία που η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων υπέμεινε την ολομέτωπη αυτή επίθεση, το Δημόσιο Χρέος, όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά αυξήθηκε και επικρέμεται εκ νέου δυσθεώρητο επάνω από τις ζωές μας. 

Και επειδή όταν ανοίξει η όρεξη δύσκολα σταματά, με αφορμή την πανδημία, κατέλυσαν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, την ίδια την συνταγματικά κατοχυρωμένη αξία του ανθρώπου, μας έκαναν ακόμα περισσότερο δούλους και υποτελείς, επενδύοντας στον φόβο και την πειθάρχηση, προκειμένου να προχωρήσουν ακάθεκτοι στην περαιτέρω διάλυση του ΕΣΥ την κρισιμότερη στιγμή της ιστορίας του.

Σήμερα ετοιμάζουν την τελική πράξη του δράματος, με τον τεχνητό υπερπληθωρισμό, την ακρίβεια, την αποδόμηση του ενεργειακού πλούτου της χώρας και την επισιτιστική κρίση για να μας πείσουν ότι πρέπει να κάνουμε κι άλλες θυσίες, να τρώμε λιγότερο, να μην θερμαινόμαστε, να μην κυκλοφορούμε, να μεταλλαχτούμε σε ζοφερές σκιές των εαυτών μας, προκειμένου τα δυτικά καρτέλ ενέργειας και εφοδιαστικών αλυσίδων να καταγράψουν τα υψηλότερα κέρδη όλων των εποχών.

Ως εδώ λοιπόν. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να καταστήσουμε με σαφή τρόπο σε κάθε εγχώριο τοποτηρητή ξένων συμφερόντων, σε κάθε επίδοξο κυβερνήτη της δουλοπαροικίας του χρέους, ότι ο χρόνος τελείωσε. Game Over!

Η Πανεργατική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 6 Απρίλη, αν και καθυστερημένα, πρέπει να σηματοδοτήσει μια καινούργια αρχή για τους αγώνες που έρχονται.

  • Εδώ και τώρα, ξήλωμα όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων και των αντεργατικών νόμων αρχής γενομένης του Νόμου Χατζηδάκη.
  • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις πέρα και πάνω από τον πληθωρισμό.
  • Επαναφορά των ΣΣΕ με μισθολογικά κριτήρια και προϋποθέσεις.
  • Διαγραφή του χρέους
  • Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης
  • Μείωση του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων κατανάλωσης
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ – ΕΕ – Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Για την ΕΡΤ:

  • Ένα, Ενιαίο Μισθολόγιο για όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των δεκάδων κλάδων και ειδικοτήτων.
  • Προσλήψεις εργαζομένων για όλους τους τομείς της ΕΡΤ με ανελαστικές συμβάσεις εργασίας Αορίστου Χρόνου.
  • Έξοδος από τον στενό δημόσιο τομέα 
  • Ελευθεροφωνία, πλουραλισμός στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία

Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει την Πανεργατική Απεργία στις 6 Απριλίου και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν με τα σωματεία τους στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *