Χειρότερα και από τους διαπλεκόμενους ο ΣΥΡΙΖΑ απολύει “Στο Κόκκινο”

κοκκινο-γσ-ανακοινωση6-2Η εκτίμηση μας ότι ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μετρατρέψει το ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” σε λένα μικρό, κομματικό σταθμό με απασχολίσιμους κομματικά μέλη και να απαλλαχθεί από τους δημοσιογράφους που τον έκαναν έναν επαγγελματικό υπολογίσιμο ενημερωτικό ραδιόφωνο, επιβεβαιώνεται. Πριν λίγες ώρες και ενώ η γενική συνέλευση των εργαζομένων είχε αποφασίσει αντιπρόταση προς τη διοίκηση, απολύθηκαν 4 εργαζόμενοι. Οι δημοσιογράφοι Γιάννης Ανδρουλιδάκης, Ειρήνη Προπομπονά, Μελίνα Βελιμέζη και ο τεχνικός Νίκος Μπετσιμέας. Και οι 3 δημοσιογράφοι είχαν προσφύγει στο ΣΕΠΕ ενώ οι 4 αποτελούσαν την “απεργιακή επιτροπή”!

Η διοίκηση της κομματικής εταιρείας αποδείχθηκε επίσης πως έλεγε ψέμματα στους εργαζόμενους όταν μιλούσε για “οικιοθελείς αποχωρήσεις”, γιατί μόλις οι εργαζόμενοι ζήτησαν προθεσμία για αυτές, απάντησε πως έχουν ήδη υπολογισθεί στην προγραμματισμένη μείωση κόστους λειτουργίας του σταθμού. Αποδείχθηκε επίσης πως χειρότερα από κάθε διαπλεκόμενο media-άρχη, ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ προσφεύγει σε κατασυκοφάντιση των εργαζομένων στους οποίους αποδίδει “πολιτικά κίνητρα”.

Οι εξελίξεις στο σταθμό είναι ραγδαίες. Στη χθεσινή γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι κατήγγειλλαν την ανακοίνωση της εταιρείας. Όπως μάλιστα ενημέρωσαν την ΕΣΗΕΑ ο Κ. Νικόλτσιος έδωσε εντολή στην εκπρόσωπο να την διαβάσει στον αέρα κι όταν αυτή αρνήθηκε, της είπε “απολύεσαι”! Στις σημερινές απολύσεις πάντως δεν αναφέρεται το όνομα της εκπροσώπου…

Στη συνέλευση με ψήφους 19 έναντι 4 αποφασίστηκε να διαπραγματευτεί η ΕΣΗΕΑ με τη διοίκηση του σταθμού τις μισθολογικές μειώσεις. Ούτε όμως και η αποδοχή μειώσεων στους μθσούς  άρεσε στη διοίκηση που σήμερα ανακοίνωσε τις 4 νέες απολύσεις. Για να αποδειχθεί πως η μείωση του κόστους είναι μια δικαιολογία για την εξαφάνιση του ραδιοφωνικού σταθμού “Στο Κόκκινο”, και τη μετατροπή του σε κομματικό μαγαζάκι μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακούγεται πως νέος διευθυντής θα αναλάβει ο Ν. Σβέρκος, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ με το ΣΥΡΙΖΑ και εργαζόμενος στην Εφημερίδα των Συντακτών.

1 comment for “Χειρότερα και από τους διαπλεκόμενους ο ΣΥΡΙΖΑ απολύει “Στο Κόκκινο”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *