Θα δώριζε, λέει, ο Μαρινάκης τον Βήμα FM αλλά τελικά τον κλείνει!

alterego-1Ένας μήνας κλείνει σε λίγο από το “μαύρο” στο ραδιόφωνο του “Βήματος” αλλά από την πελυρά της εταιρείας καμία είδηση ή νέο για το τι προτίθεται να πράξει. Το ΕΣΡ από τη δική του πλευρά είναι έτοιμο να πάρει πίσω την άδεια λειτουργίας του και έτσι να χαθεί και η συχνότητα. Κι όμως στις 20 Οκτωβρίου ενώπιον όλων των εκπροσώπων των συνδικαλιστών και του υπουργείου Εργασίας η εταιρεία Alter ego δήλωνε πως είναι διατεθειμμένη να “δωρίσει” τον “Βήμα FM” σε όποιον επιχειρηματία εκδηλώσει ενδιαφέρον! Χωρίς να απαιτήσει τίμημα για αυτό και ούτε να απαιτήσει την πληρωμή του δανείου.

Η δήλωση αυτή που καταγράφηκε και στο πρακτικό της συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας(στις φωτο), χάθηκε…

Καμία αναφορά από την εταιρεία, καμία ανακοίνωση-πρόκληση όπως είχε συμβεί στην ίδια συχνότητα από τη Γιάννα Αγγελοπούλου όταν μεταβίβασε τον City στον ΔΟΛ. Άρα γιατί δηλώθηκε η πρόθεση να χαριστεί ο Βήμα FM;

Η ανακοίνωση της ΕΤΕΡ(παρακάτω) θέτει με ευστοχία το ερώτημα. Μπορεί ένας επιχειρηματίας που δεν πληρώνει μισθούς (12 μισθούς χρωστάνε στον Βήμα FM) να πάρει άδεια λειτουργίας ΜΜΕ; 

Η ανακοίνωση της ΕΤΕΡ Έκλεισε ένας μήνας εσκεμμένης σιωπής της συχνότητας του «ΒΗΜΑ FM» και ακόμα περιμένουμε τηνaletr-egoo-2πλευρά του μεγαλομετόχου Μαρινάκη να προχωρήσει σε όσα δεσμεύτηκε στο υπουργείο Εργασίας για την τύχη της εταιρίας καθώς και να καταθέσει τις όσες -κατά αυτούς- ύποπτες τριγωνικές συναλλαγές διαπιστώθηκαν από τον έλεγχο που οι ίδιοι παρήγγειλαν. Θεωρούμε λοιπόν επιτακτική ανάγκη την ανάκληση της συγκεκριμένης ραδιοφωνικής άδειας από τις αρμόδιες αρχές για λόγους νομιμότητας και δημοκρατίας.

Φανερώνονται έτσι οι πραγματικοί λόγοι που, για περισσότερο από μήνα, οι εργαζόμενοι ήταν παρατημένοι από τον «φιλεύσπλαχνο» Μαρινάκη στα σκοτάδια. Νομίζει άραγε πως κερδίζει κάτι; Να είναι σίγουρος πως θα μας βρίσκει μπροστά του μέχρι να ξοφλήσει όλες τις οφειλές του προς τους εργαζόμενους. Προς το παρόν χαιρόμαστε που διαβάζει τις ανακοινώσεις μας και εμπνέεται, γιατί ακόμα και το χιλιάρικο που μοίρασε στους εργαζόμενους της Συγγρού το έκανε μετά από δική μας προτροπή.

Πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη πως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει αγοράσει πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και ασχημονεί κατά πάντων μέσω αυτών. Όλα τα δημοσιεύματα, εξαιρουμένων των δικών του μέσων, γύρω από το όνομά του είναι διαρκώς αρνητικά και βέβαια πουθενά δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά…

Ρωτάμε λοιπόν ευθέως τους ιθύνοντες για το αύριο του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στη Χώρα: θα πρέπει να πάρει ο Μαρινάκης τηλεοπτική και ραδιοφωνική άδεια χωρίς να έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι σε εργαζομένους στα Μ.Μ.Ε. που είναι μέτοχος η εταιρεία του; Πρέπει να έχει ένας επιχειρηματίας τόσα Μ.Μ.Ε. στα χέρια του; Πως θα διασφαλιστεί το δικαίωμα στην αντικειμενική ενημέρωση όταν είναι εξόφθαλμο πως ο συγκεκριμένος, όπως και άλλοι, θέλουν να επικρατήσει η μονοφωνία; Όλα αυτά πρέπει να εξεταστούν τόσο για τον Μαρινάκη όσο και για τους υπολοίπους υποψηφίους κατόχους ραδιοτηλεοπτικών αδειών.

Σε πρόσφατη συνάντησή μας με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο, παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας Παναγιώτη Καλφαγιάννη και του Γιώργου Σκεπετζάκη, Προέδρου της ΕΤΙΤΑ μας δόθηκε η διαβεβαίωση πως για τις ραδιοφωνικές άδειες δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις και θα είμαστε σε θέση να εκφράσουμε αναλυτικά τις απόψεις μας. Συγχρόνως εξέφρασαν και οι ίδιοι τον προβληματισμό τους για τις παραπάνω συμπεριφορές.

Στο χέρι όλων μας είναι να πάψουν αυτές να υπάρχουν!

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *