Κατάληψη σε ραδιοφωνική συχνότητα στη Θεσσαλονίκη

Το Ελεύθερο Κοινωνικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης στους 97,3 στα FM

Αναδημοσίευση από το radiofono.gr

Εκπέμπει και πάλι στα FM, μετά από 5 χρόνια απουσίας, το “Ελεύθερο Κοινωνικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης 1431ΑΜ”. Σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα του σταθμού, η ραδιοφωνική ομάδα αναγγέλει και πάλι τη λειτουργία της συχνότητας 97,3 υπό μορφή “κατάληψης” κατηγορώντας ευθέως την εμπορική εκμετάλλευση της μπάντας των FM και τις “άδειες κάτω από το τραπέζι”. Ακολουθεί το κείμενο της ομάδας:
Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των διαύλων επικοινωνίας και πληροφόρησης και στην διαχείριση των μέσων επικοινωνίας από τους γραβατωμένους, τους μαφιόζους, τα “κεφάλια” και τους “ιδιοκτήτες” γενικώς, επιλέγουμε να καταλάβουμε την συχνότητα 97,3 στα FM, από την οποία εκπέμπουμε πλέον.

Ο σταθμός έχει ξαναεκπέμψει στο παρελθόν στα FM, με τελευταία φορά την περίοδο 2013-2014, μέχρι που τον Νοέμβριο του ’14, μετά από παρέμβαση ιδιωτικού σταθμού στην Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, η Πρυτανεία του ΑΠΘ ξήλωσε και κατέσχεσε τα μηχανήματα. Μετά από κύκλο δράσεων και με την αλληλεγγύη ομάδων και ατόμων μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο, τα μηχανήματα ανακτήθηκαν και έφτασε η ώρα να ξαναχρησιμοποιηθούν.

Τα FM είναι μια μεγάλη υπόθεση με πολλά λεφτά στη μέση, καθώς είναι πλέον η μόνη μπάντα συχνοτήτων που είναι εμπορικά εκμεταλλεύσιμη, γι’αυτό και η κατάληψη μιας τέτοιας συχνότητας είναι πάντα στόχος ενός αυτοοργανωμένου ραδιοφώνου. Δε θα μιλήσουμε πάλι για την ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων), τις άδειες κάτω από τα τραπέζια, τους μπράβους που φυλάνε κεραίες στο Χορτιάτη, τους μπάτσους και τους άρχοντες του πανεπιστημίου που προασπίζουν την ελευθερία της έκφρασης αρκεί αυτή να έχει την γραπτή τους συγκατάθεση. Σε όλους αυτούς θα πούμε απλά πως ήρθαμε για να μείνουμε.

Καλώς τα δεχτήκατε
Καταλαμβάνουμε συχνότητες,
εκπέμπουμε πειρατικά, αδιαμεσολάβητα, αντιιρεραρχικά,
ενάντια στα κυρίαρχα μέσα και σε κάθε μορφή εξουσίας

ελεύθερο κοινωνικό ραδιόφωνο 1431AM
μας ακούτε στο
www.1431am.org στους 1431 στα ΑΜ και στους 97,3 στα FM
4/4/2019

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *