Eξαγορές, πτωχεύσεις, λουκέτα. Σε μετεξέλιξη τα διεθνή media

Η είδηση της πτώχευσης της Vice Media (στην οποία μετέχει και ο όμιλος ΑΝΤ1) δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η εταιρεία που στηρίχθηκε στην ερευνητική δημοσιογραφία και αναπτύχθηκε διεθνώς, θα βάλει λουκέτο. Μπορεί να μετεξελιχθεί ωστόσο σε κάτι διαφορετικό, όλα θα εξαρτηθούν, σύμφωνα με τα διεθνή ρεπορτάζ (broadband news.gr), από την επικείμενη πώλησή της. Η αίτηση πτώχευσης κατατέθηκε λίγο πριν την πώληση σε μια κοινοπραξία πιστωτών της που περιλαμβάνει τον χρηματοδότη Τζορτζ Σόρος για 225 εκατομμύρια δολάρια. Οι πιστωτές, στους οποίους περιλαμβάνονται επίσης η Fortress Investment Group και η Monroe Capital, θα αναλάβουν επίσης τις υποχρεώσεις της Vice.

Την ίδια στιγμή καταρρέει το Euronews, ο τηλεοπτικός ειδησεογραφικός σταθμός της “ενωμένης Ευρώπης”. Η Κομισιόν αποσύρεται πλέον από τη χρηματοδότηση του και η νέα ιδιοκτησία της εταιρείας Alpac Capital, προχωρά σε απολύσεις τουλάχιστον 200 εργαζομένων. Κίνηση που σχετίζεται άμεσα με τα σχέδια της ιδιοκτησίας του για σημαντική στροφή στο ενημερωτικό περιεχόμενο του διεθνούς σταθμού.

Οι ενδιαφέρουσες εξελίξεις συνεχίζονται με την εξαγορά του Euroactiv, αναπτυσσόμενου δικτύου το τελευταίο διάστημα, από τον όμιλο Mediahuis με έντονη παρουσία κυρίως στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Όπως επίσης και με την είδηση που έγραψαν οι Financial Times για τη δημιουργία ενός νέου παναράβικου τηλεοπτικού δικτύου “αντίπαλο” του δημοφιλούς Al Jazeera, με έδρα το Κατάρ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Saudi Research and Media Group που διαχειρίζεται ήδη το Al-Sharq Al-Awsat, μια παναραβική καθημερινή εφημερίδα, και το Asharq News, ένα τηλεοπτικό δίκτυο που έχει σχέση με το Bloomberg, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο δημιουργίας του νέου τηλεοπτικού δικτύου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *