Τα χρέη των παρόχων ενέργειας στην ΕΡΤ, τα γραφεία Τύπου διευρύνονται

Αλιεύσαμε τις “μικρές” σημαντικές ειδήσεις στα media και τις μεταφέρουμε

>> Στα 114,5 εκατ. ευρώ εκτιμά η ΕΡΤ ότι ανέρχεται το χρέος των εταιρειών ενέργειας για το ανταποδοτικό τέλος. Πρακτικά δηλαδή οι ιδιώτες πάροχοι ενέργειας που έχουν δηλώσει εκατομ. κερδών για το 2021 και 2022 δεν έχουν αποδώσει τα χρήματα που πήραν από τους πελάτες τους για το ανταποδοτικό τέλος. Μιλάμε για 3 ευρώ ανά πελάτη, κι όμως η ΕΡΤ δεν τα έλαβε ή δεν φρόντισε να τα λάβει. Αποτέλεσμα φυσικά να διαπιστώνει πρόβλημα στα οικονομικά της καθώς τα περίπου 190 εκατ. που δηλώνει ως ετήσια έσοδα προέρχονται από το ανταποδοτικό τέλος.

>>Διαβάσαμε στις typologies.gr πως στα γραφεία Τύπου θα μπορούν πλέον να προσλαμβάνονται δημοπσιογράφοι μη μέλη των συνδικαλιστικών ενώσεων. Τροπολογία που εισήχθη όπως γράφει η στήλη των Τυπολογιών στο ΠΔ 2/2023, που αναφέρεται στο ΤΕΕ και αλλάζει το άρθρο 25 του ΠΔ 12/2020. Μπορούν πλέον να προσληφθούν στα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας δημοσιογράφοι με οποιοδήποτε καθεστώς εργασίας. Μια αλλαγή απόλυτα λογική καθώς είχαν προσφύγει οι απόφοιτοι πανεπιστημιακών σχολών χαρακτηρίζοντας την ικανοποίηση της απαίτησης των συνδικαλιστών Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ ως παραβίαση ίσης μεταχείρισης. Δυστυχώς οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ενώσεων που συγκροτούνται από τις δυνάμεις Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ καλύπτουν συνδικαλιστικά μόνο τους εργαζόμενους στα κρατικά ΜΜΕ και τα γραφεία Τύπου…

>> Νέα ποιοτική έρευνα για την εικόνα της ΕΡΤ ανέθεσε με απευθείας ανάθεση η διοίκηση της στην εταιρεία «QED», έρευνα που είχε γίνει και το 2020. Προφανώς η διορισμένη διοίκηση θέλει να παραδώσει εκ νέου στοιχεία πόσο καλά τα έχει καταφέρει στο Μαξίμου, λίγο πριν τις εκλογές.

>> Μια ακόμη εταιρεία παραγωγής, η ABC Production εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο για την κατασκευή τηλεοπτικών στούντιο στο Κιλκίς για 3,4 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Αθήνα αλλά η χρηματοδότηση για τη Μακεδονία φθάνει έως και το 75% ενώ στην Αττική το 40%. Μια ακόμη εταιρεία που επίσης εντάχθηκε στον. αναπτυξιακό νόμο για κατασκευή στούντιο. Η Nu Boyana Film Studios που θα έκανε τηλεοπτικά στούντιο αξίας 50 εκατ. ευρώ στη Θέρμη ήδη από το 2020, ζητά επιδότηση για να τα κατασκευάσει από τον αναπτυξιακό νόμο που θα της δώσει έως το 75%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *