Διαδήλωση εργαζομένων στα Πρακτορεία αύριο Τρίτη

ευρώπηΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  • Ολοι στο συλλαλητήριο αύριο Τρίτη 19 Σεπτέμβρη στην Ομόνοια, ώρα 18.30.
  • Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στα Πρακτορεία Τύπου και τους Λιθογράφους. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους του κλάδου (δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους) στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια και την πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εργασίας, που οργανώνουν τα σωματεία των εργαζομένων στα Πρακτορεία διανομής Τύπου και των Λιθογράφων, την Τρίτη 19 Σεπτέμβρη, ώρα 18.30.

Το συλλαλητήριο είναι ένα ακόμη αγωνιστικό βήμα κλιμάκωσης του συνεχιζόμενου αγώνα των εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου και των Λιθογράφων, των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ, όλων των εργαζομένων στον κλάδο του Τύπου και των ΜΜΕ, για να μη μείνει κανένας εργαζόμενος του πρακτορείου «Ευρώπη» στο δρόμο, για υπεράσπιση των θέσεων εργασίας με όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα, δηλαδή ενάντια στην απληρωσιά, την εντατικοποίηση στις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, στις μειώσεις μισθών, στις απολύσεις.

Αυτός ο αγώνας ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση, είναι μακρόχρονος, γιατί στρέφεται ίσια ενάντια στον αντίπαλο που δεν είναι άλλος από την εργοδοσία και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όλα τα αστικά κόμματα, που σε αγαστή συνεργασία τσακίζουν τα δικαιώματά μας για την ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων – ιδιοκτητών των ΜΜΕ, των Πρακτορείων, των Τυπογραφείων και των κερδών τους. Που έχουν μαζί τους και τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό, για να ορθώνει εμπόδια στις διεκδικήσεις μας ενάντιά τους. Δεν θέλουν, ούτε μπορούν να οργανώσουν αγώνες. Λένε πως «οι απεργίες είναι ξεπερασμένες», πως χρειάζεται συνεννόηση με εργοδοσία και κυβέρνηση, πως μόνο εντός των πλαισίων που έχουν διαμορφώσει ενάντιά μας υπάρχουν λύσεις.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι – ιδιοκτήτες ΜΜΕ, τα χρησιμοποιούν σαν όχημα ενίσχυσης των συμφερόντων τους, αλλά και σαν όπλο για τη χειραγώγηση των εργαζομένων στην πολιτική που τους τσακίζει, στο όνομα τάχα μιας ανάπτυξης, που μόνο κέρδη θα φέρει και που έχει ως προϋπόθεση την αφαίρεση των δικαιωμάτων μας.

Η μάχη που δίνουμε έχει απέναντι τον κάθε εργοδότη που θησαυρίζει, καταπατώντας το δικό μας δικαίωμα στη ζωή. Γνωρίζουμε ότι κάθε επόμενη αναμέτρηση θα είναι και πιο δύσκολη και απαιτείται αντοχή.

Εχουμε κάθε λόγο να συμβάλουμε στην κοινή διεκδικητική πάλη με γνώμονα τις ανάγκες μας, ως εργαζόμενοι του κλάδου των ΜΜΕ.

Η πρόσφατη πείρα των συναδέλφων μας στον ΔΟΛ, στον ΠΗΓΑΣΟ, στο MEGA, στο STAR CHANNEL, οι μερικές χιλιάδες εργαζόμενοι στις εφημερίδες που βιώνουν την πολύμηνη απληρωσιά και ανασφάλεια, οι εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα στο διαδίκτυο, ολόκληρος ο κλάδος που είδε να τσακίζονται κατακτημένα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, πρώτα με την απορρόφηση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, τώρα με την πορεία μετάλλαξης του ΕΔΟΕΑΠ σε Επαγγελματικό Ταμείο, επιβεβαιώνει ότι ο δρόμος της συνεννόησης με το «θηρίο» είναι αδιέξοδος και καταστροφικός.

Εμείς λέμε πως χωρίς οργάνωση στους χώρους δουλειάς, χωρίς πλαίσιο διεκδικήσεων, χωρίς πάλη, χωρίς απεργίες κόντρα σε εργοδοσία και κυβέρνηση και όχι σε συνεννόηση με αυτήν, τίποτα δεν κατακτιέται. Σ’ αυτό το δρόμο σας καλούμε να συνεχίσουμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

— Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας με δικαιώματα

— Αμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων

— Εκτακτο οικονομικό βοήθημα για τους απλήρωτους εργαζόμενους

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *