Κατηγορία: Εκπομπή

Ο ιδιοκτήτης ΜΜΕ στο θεσσαλικό κάμπο, βιομήχανος μάσκας, πρόεδρος ομάδας τώρα και εκπρόσωπος της Μονής Βατοπαιδίου!

Στο mail μας έφθασε καταγγελία για αλλαγή εργασιών σχέσεων στα media που φαίνεται να διαθέτει το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός που σχετίζεται με τη Μονή Βατοπαιδίου. Το Ινστιτούτο στο οποίο προϊσταται δημοσιογράφος διαθέτει τα μέσα pemptousia.gr, pemptousia.tv, ope.gr (orthodoxia news agency) pemptousia.fm. Στην έδρα του Ινστιτούτου λοιπόν εμφανίστηκε πριν λίγες ημέρες στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, επί της οδού Μπουμπουλίνας 26 στα Εξάρχεια, ως εκπρόσωπος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου γέροντα Εφραίμ ο ιδιοκτήτης στην ΠΑΕ ΑΕΛ και Πρόεδρος του Ομίλου Animus Αχιλλέας Νταβέλης, γνωστός από την υπόθεση με τις μάσκες για τον κορωνοϊό, γνωστός από τον όμιλο media “21 admedia” που εν μέσω πανδημίας έστησε στη Θεσσαλία όμιλο Μέσων ενημέρωσης με ραδιόφωνο, εφημερίδα, ιστοσελίδες και τηλεοπτικό ιντερνετικό σταθμό!

Δήμος και Περιφέρεια Θεσσαλονίκης ενάντια στο λουκέτο ενημέρωσης στην ΕΡΤ 3

Μετά το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης το οποίο καταδίκασε ομόφωνα τη συρρίκνωση του ενημερωτικού προγράμματος της ΕΡΤ 3 και την κατάργηση των δελτίων ειδήσεων και το Περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας υιοθέτησε ομόφωνα επίσης, το Ψήφισμα (παρακάτω ολόκληρο) των εργαζόμενων της ΕΡΤ 3. Δίπλα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ 3 βρίσκεται και η ΠΟΣΠΕΡΤ καθώς και οι συνδικαλιστικές ενώσεις. Ωστόσο η αργοπορημένη αντίδραση στα ήδη γνωστά σχέδια της διοίκησης Ζούλα, οδήγησε στο να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ο κίνδυνος να αποφασιστεί συνολικό λουκέτο μετά φυσικά τις εκλογές στην ΕΡΤ 3 ως αυτόνομο κανάλι είναι ορατός και συζητείται ευρέως. Αυτό που δεν ομολογείται είναι ότι λόγος της “εξαφάνισης” της ΕΡΤ 3 είναι η εκδίκηση! Για τη στάση που κράτησε το κανάλι και και η συντριπτική πλειονότητα των εργαζόμενων την περίοδο του “μαύρου”, όταν σε πείσμα της κυβέρνησης Σαμαρά, κράτησαν ανοιχτό το κανάλι συνεχίζοντας να εκπέμπουν ενημερωτικές εκπομπές και ειδήσεις. Κι αυτό φαίνεται πως αυτή η κυβέρνηση δεν το συγχωρεί! Εντύπωση προκαλεί η χαλαρή αντίδραση των άλλων πολιτικών δυνάμεων, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ που συνεργάζεται με συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΝΔ σε όλα τα όργανα που δεν αντιδρούν δυναμικά στο ενδεχόμενο κατάργησης της ΕΡΤ 3.

Η ΕΡΤ 3 απευθύνεται στην κοινωνία μπροστά τον κίνδυνο λουκέτου

Θολό συνεχίζει να κρατά το τοπίο η διοίκηση της ΕΡΤ για το μέλλον της ενημέρωσης και τη λειτουργία της ΕΡΤ 3. Μετά την 3ωρη στάση εργασίας χθες, στη συνέλευση εργαζόμενων όλων των ειδικοτήτων εγκρίθηκε το παρακάτω ψήφισμα με το οποίο προτάσσεται η αντίδραση όλων στη συστηματική απαξίωση και υποβάθμιση της φυσιογνωμίας, του προσωπικού και του προγράμματος της ΕΡΤ 3.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ3

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3, εδώ και καιρό έχουμε εκφράσει την έντονη ανησυχία μας για την συνεχή και συστηματική απαξίωση και υποβάθμιση της φυσιογνωμίας, του προγράμματος και του προσωπικού του τηλεοπτικού μας καναλιού.

Σήμερα συντασσόμαστε με σθένος κατά των αποφάσεων της διοίκησης για την αλλαγή του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ3.

Στάση εργασίας στην ΕΡΤ για το λουκέτο ενημέρωσης κατόπιν …εορτής

Ήδη εδώ και μια εβδομάδα η ΕΡΤ 3 δεν προβάλλει δελτία ειδήσεων πέρα από ένα κουτσουρεμένο δελτίο περιφερειακών ειδήσεων. Η ΕΡΤ 1 έχει μόνο δυο δελτία, το δε κεντρικό μπήκε στις 6.00 το απόγευμα. Η ενημέρωση μετακινήθηκε στην ERT News, κανάλι που δεν είναι προσβάσιμο στις πρώτες θέσεις του τηλεκοντρόλ αλλά χαμένο δεκάδες θέσεις πίσω. Οι δημοσιογράφοι στέλνουν τα πάντα στο ελεγχόμενο news room και απο εκεί κατασκλευάζεται η κρατική ειδησεογραφία με τη σφραγίδα των ελεγκτών του Μαξίμου. Οι συνδικαλιστικές ενώσεις βρίσκονταν σε καλοκαιρινές διακοπές, το σχέδιο Ζούλα επιβλήθηκε.

Η Ελληνική δημοσιογραφία παράγει φασιστικά τάγματα εφόδου

Η πρώτη σκηνή πέρασε μάλλον απαρατήρητη. Η δεύτερη μεταδόθηκε σαν πυρκαγιά στο διαδίκτυο και με τη βοήθεια στελεχών της ΝΔ (όπως ο Νίκος Σωτηρόπουλος) μετατράπηκε σε βασικό επιχείρημα όσων – σαν έτοιμοι από καιρό – ήθελαν να πάρουν την καραμπίνα τους και να αρχίσουν να δολοφονούν πρόσφυγες και μετανάστες. Λίγο αργότερα γινόταν γνωστό από τα ελληνικά hoaxes ότι η πληροφορία ήταν ψευδής.*

Πιστεύω πραγματικά ότι κανένας από τους δυο συναδέλφους δεν ήθελε να πει αυτό που είπε στον αέρα:

Όχι, δεν είναι όλοι “παπαγαλάκια” προπαγάνδας στην ΕΡΤ

“Κρίμα και κατάντια”, γράφει το σχήμα “Αυτοοργανωμένη Συνδικαλιστική Δράση” της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Κρίμα και κατάντια για τους παρουσιαστές των “κυβερνητικών συμβάσεων” ειδικά για τον μηχανισμό ενημέρωσης της ΕΡΤ που διαχωρίζουν την ανθρώπινη ζωή, τους ανθρώπους σε “κανονικούς” και τους “δεν πειράζει κι αν έχουν καεί ζωντανοί”, ήταν μετανάστες.

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση-καταγγελία με την ελπίδα πως θα υπάρξει παρέμβαση και από άλλους εργαζόμενους στην κρατική ραδιοτηλεόραση…

Ζητάει και τα ρέστα η ΕΡΤ για τα κομμένα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ 3

Η είδηση του λουκέτου των δελτίων ειδήσεων στην ΕΡΤ 3 από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου προκάλεσε όπως είναι φυσικό μεγάλες αντιδράσεις. Μέχρι και η ΕΣΗΕΜΘ και η ΠΟΕΣΥ έβγαλαν ανακοινώσεις καταδίκης. Τι κάνει λοιπόν η διοίκηση της ΕΡΤ; Αλλάζει την απόφαση της και εντάσσει ένα μόνο δελτίο ειδήσεων το απογευματινό περιφερειακό, μειώνοντας το κατά ένα τέταρτο της ώρας και βγάζει οργίλη ανακοίνωση διάψευσης μιλώντας για “σκόπιμη παραπληροφόρηση”. Στο μεταξύ η πληροφόρηση προερχόταν από το ίδιο το πρόγραμμα της ΕΡΤ που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (όπως βλέπετε και στην φωτό). Το μεσημεριανό γενικό δελτίο ειδήσεων γενικού και πανελλαδικού περιεχομένου παραγωγής της ενημερωτικής ομάδας στην ΕΡΤ 3 φαίνεται πως καταργείται εντελώς.

Κρατικές, ελεγχόμενες ειδήσεις μόνο από την Ert News, τέλος οι ειδήσεις σε ΕΡΤ 3

Μετά από 35 χρόνια η ΕΡΤ 3 “αδειάζει” από ενημέρωση και δελτία ειδήσεων. Οι ειδήσεις από τη Βόρεια Ελλάδα φιλτραρισμένες στο ενιαίο news room της Αγίας Παρασκευής, θα μεταδίδονται στην ERT News. Όπως ήδη έχουμε γράψει στο blog η ενημέρωση συνολικά μετακινείται στην ERT News η οποία αναγορεύεται σε κεντρικό κανάλι ενημέρωσης, η ΕΡΤ 1 γίνεται ψυχαγωγική με δυο δελτία ειδήσεων μόνο. Η ΕΡΤ 3 παύει να έχει δελτία ειδήσεων, η ΕΡΤ 2 παραμένει στον αέρα

Το ΑΠΕ παραπληροφορεί, η ΕΡΤ λογοκρίνει, τα δημόσια ΜΜΕ εργάζονται τέλεια στην υπηρεσία του Μαξίμου

Πολύ καλά κάνουν τη δουλειά του υποτελούς προπαγανδιστή τα δημόσια Μέσα ενημέρωσης τα οποία λειτουργούν χάρη στη χρηματοδότηση των πολιτών, μέσω του ανταποδοτικού τέλους ή απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δυο γεγονότα των δυο τελευταίων ημερών δείχνουν για μια ακόμη φορά τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην κυβέρνηση της Ν.Δ. Στην ΕΡΤ λογοκρισία για την εγκληματική ανεπάρκεια των αστυνομικών δυνάμεων στη δολοφονία του Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο διακίνηση ανυπόγραφου παραπλανητικού ρεπορτάζ προς όλα τα ιδιωτικά ΜΜΕ για το Πεδίο του Άρεως.

Το κεντρικό δελτίο ΕΡΤ στις έξι, ανταγωνισμός μόνο για ιδιωτικά κανάλια

Τελικά οι ειδήσεις της ΕΡΤ δεν θα ανταγωνιστούν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών. Η αρχική πρόταση να μεταφερθεί το κεντρικό δελτίο στις 8.00 μ.μ ή στις 7.00 μ.μ έπεσε στον “τοίχο” ανταγωνισμού των ιδιωτικών καναλιών. Νέος παίχτης ειδήσεων δεν χωράει εκεί, άρα το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ 1 που μετατρέπεται σταδιακά σε ψυχαγωγικό κανάλι, εξωθείται νωρίς το απόγευμα.
Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνίων στο μεταξύ παραμένει πιστή σύμμαχος στα αιτήματα της Digea.

Το ΣτΕ “αθωώνει” το Μακελειό;

Το Συμβούλιο της Επικρατείας σύμφωνα με ρεπορτάζ της ertnews έστειλε ερώτημα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το αν μπορεί το ΕΣΡ να επιβάλλει πρόστιμα σε ιστοσελίδες. Πριν δυο χρόνια ψηφίστηκε ο νόμος Λιβάνιου-Οικονόμου 4779/2021 με τον οποίο ενσωματώθηκε στην εθνική νομοθεσία η τηλεοπτική Οδηγία της Ε.Ε με την οποία προβλέπεται πλέον έλεγχος και σε ψηφιακές υπηρεσίες επί του περιεχομένου. Τα δυο πρόστιμα του ΕΣΡ στην ιστοσελίδα του “Μακελειού” και της “Ζούγκλας” για υποβάθμιση της ποιότητας οπτικοακουστικού περιεχομένου και παραβίασης της υποχρέωσης σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αμφισβητούνται από το Συμβούλιο της Επικρατείας με αιτιολογία ότι οι ιστοσελίδες “δεν είναι παραδοσιακοί τηλεοπτικοί σταθμοί”

Γιατί, άραγε, είναι τόσο ξεπουλημένοι ΜΜΕ και δημοσιογράφοι;

Στην Ελλάδα δεν έχουμε πλέον κανονικά ΜΜΕ. Στα ελληνικά μίντια μιλάει μόνο η κυβέρνηση και η κάθε εξουσία.
Δεν αρκεί ο χώρος της στήλης για να αναλυθούν οι αιτίες που οδήγησαν στην εξαφάνιση της δημοσιογραφίας. Επιγραμματικά μόνο σημειώνουμε πως η επάνοδος των μίντια μετά την κατάρρευση των μνημονίων (2010-2014) έγινε χωρίς η δημοσιογραφία να ανακτήσει τον αυτόνομο ρόλο της ενάντια σε κάθε εξουσία. Η πλήρης απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η τεράστια μείωση αποδοχών, η μεγέθυνση της «κρατικής δημοσιογραφίας» μέσω απασχόλησης σε γραφεία Τύπου και η αποδοχή της απόλυτης χειραγώγησης των Μέσων από εξουσιαστικούς μηχανισμούς, μετέτρεψαν τους δημοσιογράφους σε υποταγμένα υποχείρια της προπαγάνδας.

Δεν δείχνουν φωτιές, δεν υπάρχουν φωτιές, ούτε καμένα

Τα ΜΜΕ εξαφάνισαν μαγικά τις φωτιές και τις επιπτώσεις των καταστροφικών πυρκαγιών το τελευταίο 10ήμερο από την πραγματικότητα. Και όπως θεωρεί η επικοινωνιακή προπαγανδιστική ομάδα του μεγάρου Μαξίμου, ότι δεν δείχνει η TV δεν είναι γεγονός! Βέβαια υπάρχουν τα διεθνή media που καλύπτουν τις φωτιές, τουλάχιστον της Ρόδου. Το βίντεο που αναδημοσιεύουμε και εδώ, μεταδίδεται από όλα σχεδόν τα διεθνή Μέσα, το είδαμε και στη Φωνή της Αμερικής.

Καλύτερες δημόσιες σχέσεις με ΜΜΕ έχει η αστυνομία!

Σε όλα τα Μέσα αλλά κυρίως στις τηλεοπτικές εκπομπές που λειτουργούν ως “δελτία Τύπου” της γενικής γραμματείας ενημέρωσης του Μαξίμου, η πληροφόρηση για το τι ακριβώς κάνουν οι αστυνομικοί στα μέτωπα των πυρκαγιών βρίσκονται εδώ και και δυο μέρες σε πρώτο πλάνο. Μπορεί οι πυροσβέστες να λιποθυμούν αλλά στην TV δείχνουν αστυνομικούς: να σώζουν παιδί, γιαγιά, σκυλί. Με εικόνες, πλάνα και φωτογραφίες της ίδιας της υπηρεσίας. Της ομάδας επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του υπουργείου της Αστυνομίας!

Πόλεμος για μια θέση στο κλειστό κλαμπ της διαπλοκής

Πολλά χρόνια είχαμε να ζήσουμε πόλεμο ανάμεσα σε τηλεοπτικό-αθλητικό-επιχειρηματικό-τηλεπικοινωνιακό-εφοπλιστικά συμφέροντα. Η κόντρα που υπόβοσκε πολλά καιρό ανάμεσα στο κλειστό κλαμπ των εκδοτών-καναλααρχών και των νέων ιδιοκτητών της συνδρομητικής της Nova, έγινε πόλεμος που απειλεί τις ευαίσθητες ισορροπίες στην ικανοποίηση όλων των επιχειρηματικών συμφερόντων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κι είναι γεγονός πως η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη ανησυχεί για την τροπή που πήρε η κόντρα.
Για πρώτη φορά δηλαδή στη ιστορία της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης και της περίφημης διαπλοκής των εκδοτών, μια πολυεθνική με άγνωστους παίχτες για τους Έλληνες διαπλεκόμενους που ελέγχουν πλήρως την αγορά, τις κυβερνήσεις και αποφασίζουν μέσα στις αντιφάσεις και τις αντιπαλότητες τους από κοινού για τις οικονομικές-πολιτικές- κοινωνικές-πολιτιστικές εξελίξεις, επιμένει να αποκτήσει μερίδιο στην εξουσία αυτή.

Τα σχέδια λουκέτου σε ένα κανάλι της ΕΡΤ φέρνουν τις πρώτες κινητοποιήσεις

Αύριο και μεθαύριο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ 3 με απόφαση της ΕΣΗΕΜΘ προχωρούν σε 3ωρες στάσεις εργασίας, πρωί την Τετάρτη 28 Ιουνίου και απόγευμα την Πέμπτη 29 του μήνα. Οι πρώτες αυτές κινητοποιήσεις είναι μια απάντηση των εργαζόμενων του τρίτου καναλιού της κρατικής υπό το Μαξίμου ΕΡΤ, στη συνεχιζόμενη συρρίκνωση του (αυτόνομου) ειδησεογραφικού περιεχομένου της. Τόσο στις εκλογές της 25ης Μάη όσο και σε αυτές της 26ης Ιούνη η ΕΡΤ 3 περιορίστηκε στην απλή αναμετάδοση του προγράμματος της ERT News, γεγονός που προκαλεί εύλογη ανησυχία για το αν θα είναι η ΕΡΤ 3 το κανάλι που θα βάλει λουκέτο!

Η αναμόρφωση της ΕΡΤ βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη και ήδη πριν τις εκλογές υπήρχαν πληροφορίες για τα σχέδια αυτά.
Σύμφωνα πάντως με τους πρώτους σχεδιασμούς, η ERT News προβλέπεται να γίνει το κύριο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης, άρα να πάρει τη συχνότητα της ΕΡΤ 1 για να είναι η πρώτη επιλογή σε τηλεκοντρόλ και σε όλες τις πλατφόρμες. Η ΕΡΤ 1 να μετατραπεί σε ψυχαγωγικό κανάλι. Ετσι δεν απομένει ρόλος για την ΕΡΤ 2 ενώ η ΕΡΤ 3 είναι ήδη πλήρως υποβαθμισμένη.

To Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου επικρίνει τις παρεμβάσεις Μελόνι στη RAI

Από την ανάληψη των καθηκόντων της τον Οκτώβριο του 2022, η ακροδεξιά κυβέρνηση με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Giorgia Meloni έχει προχωρήσει σε άλλο επίπεδο τις προσπάθειες ελέγχου της RAI. Αυτή η αυξανόμενη κυβερνητική πίεση στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα πυροδότησε έντονες ανησυχίες για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ιταλία.Αυτό γράφει το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (IPI) στην πρόσφατη παρέμβαση του για την ΄προσπάθεια της κυβέρνησης Μελόνι ΝΒΑ ελέγξει πλήρως τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Σε αντίθεση με την ΕΡΤ, η RAI ανήκει στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς της Ευρώπης που έχουν κατοχυρωμένη την μερική ανεξαρτησία τους από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Τους τελευταίους μήνες, οργανώσεις για την ελευθερία του Τύπου, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (EFJ) έχουν σημάνει συναγερμό για την αυξανόμενη πολιτική παρέμβαση στη RAI. Η πίεση στη δημόσια ραδιοτηλεόραση έρχεται σε ένα πλαίσιο αυξημένου αριθμού μηνύσεων και SLAPP που κατατέθηκαν κατά δημοσιογράφων και ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης από δημόσιους λειτουργούς της νέας κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της πρωθυπουργού.
Και οι δημοσιογράφοι που κάνουν ερωτήσεις στη Μελώνη για σκάνδαλα κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων τύπου της στο εξωτερικό έχουν κατηγορηθεί ότι «βλάπτουν» τη χώρα τους.

Το Protagon παραδέχεται την κατασκευή “ψευδών ταυτοτήτων”μετά την αποκάλυψη για τους “μαϊμού” αρθρογράφους του

Στο face book η σελίδα του xyzcontagion αποκάλυψε πως τρεις (3) αρχικά πέντε (5) αργότερα, αρθρογράφοι της ιστοσελίδας protagon είναι ανύπαρκτοι. Δεν υπάρχουν ως πρόσωπα, οι φωτογραφίες τους είναι αγορασμένες από πρακτορεία και κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι γράφουν συνεχώς εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της Νέας Δημοκρατίας. Η αποκάλυψη όπως είναι λογικό ξεσήκωσε σάλο στα ψηφιακά Μέσα και η ιστοσελίδα έβγαλε ανακοίνωση με την οποία υπερασπίζεται το δικαίωμα της να έχει …ανύπαρκτους αθρογράφους, υποστηρίζοντας πως η χρήση ψευδώνυμου συνηθίζεται στη δημοσιογραφία. Η απάντηση της προκάλεσε επιπλέον αντιδράσεις και από δημοσιογράφους που στιλιτεύουν τη στάση του protagon και ζητάνε παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ.
Να επισημάνουμε πως το γεγονός είναι μοναδικό στα χρονικά της δημοσιογραφίας. Μέχρι τώρα είχαμε άγνωστους να γράφουν βιβλία, μελέτες, εργασίες επ΄αμοιβή για να βάλουν τις υπογραφές τους συγγραφείς, καθηγητές, φοιτητές. Τώρα πλέον έχουμε και άγνωστο αριθμό αγνώστων, να κατασκευάζουν επώνυμους αρθρογράφους!

Διάδοση ρατσιστικού μισαλλόδοξου μίσους στον αέρα του ΣΚΑΙ, άλλο ένα έγκλημα στην TV

Η Τατιάνα Στεφανίδου δείχνει τον δρόμο: Μπόγιας και νεκροθάφτης για τους μετανάστες, όχι ασθενοφόρα!
Μετά τα «συσσίτια μόνο για Έλληνες», «νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί μόνο για Ελληνόπουλα», έρχεται το «ασθενοφόρα μόνο για Έλληνες». Τους μετανάστες, ζωντανούς ή νεκρούς, ας τους μαζέψει ο μπόγιας ή ο νεκροθάφτης. Εννοείται πως για τους ξένους τουρίστες «ασθενοφόρα υπάρχουν»…