Κατηγορία: Εκπομπή

Οι τεχνικοί της TV κέρδισαν αυξήσεις, οι καναλάρχες αρνούνται και πάνε εφετείο

Η ενημέρωση από την Ένωση Τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) για τη νέα Συλλογική Σύμβαση εργασίας που βρίσκεται σε στάδιο “διαιτησίας” αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την πάγια θέση των ιδιοκτητών τηλεόρασης. Δεν αποδέχονται όρους συλλογικής σύμβασης εργασίας, δεν θέλουν αυξήσεις, επιμένουν στην κατάργηση των ειδικοτήτων, αμφισβητούν έως και τη δυνατότητα προσφυγής των εργαζόμενων στον ΟΜΕΔ. Η Συλλογική σύμβαση εργασίας που ισχύει για τους τεχνικούς είναι η τελευταία του 2021, η οποία επίσης αποφασίσθηκε μετά από διαιτησία. Η ΕΤΙΤΑ κέρδισε και στο στάδιο της μεσολάβησης, παρά την ένσταση των εργοδοτών της ΕΙΤΗΣΕΕ αυξήσεις 3% και ξεπάγωμα των κλιμακίων καθώς και την επαναφορά του επιδόματος παραμονής στον ίδιο εργοδότη. Οι ιδιοκτήτες των πανελλαδικών καναλιών που συνασπίζονται στην ΕΙΤΗΣΕΕ δεν θέλουν να εφαρμόσουν τους όρους αυτούς. Πέρα ότι αμφισβητούν τη δυνατότητα των εργαζόμενων να προσφεύγουν στον ΟΑΕΔ για σύμβαση, υποστηρίζουν πως τα διαφημιστικά έσοδα το διάστημα 2010-2022 έπεσαν στο μισό! Δεν λένε κουβέντα για τις παχυλές ενισχύσεις που έλαβαν από την κυβέρνηση της Ν.Δ από το 2019 με πρόσχημα την κρίση του κορονοϊού. Η Συλλογική Σύμβαση αναμένεται τώρα να πάει σε μεσολάβηση και μετά σε εφετείο, γιατί φυσικά οι εργοδότες της TV δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ αύξηση. Διαβάζουμε την ενημέρωση της ΕΤΙΤΑ. Την απόφαση του ΟΜΕΔ μπορείτε να τη δείτε εδώ

Στη ΔΕΗ η συνδρομητική της Nova;

Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς που θέλουν τη ΔΕΗ να βλέπει την αγορά λιανικής στις τηλεπικοινωνίες. Σε αντίθεση δηλαδή με τη διακηρυγμένη (έως τώρα) πολιτική της, που ήθελε να εστιάζεται στη χονδρική πώληση τηλεπικοινωνιακών προϊόντων, η ΔΕΗ φέρεται να ετοιμάζεται να μπει και στην αγορά της λιανικής. Μέχρι σήμερα είναι άγνωστο αν αυτό θα το πράξει αυτόνομα ή θα επιχειρήσει να εξαγοράσει κάποιον από τους υφιστάμενους παρόχους τηλεπικοινωνιών. Η εταιρεία λέγεται ότι εστιάζεται στους δύο τελευταίους της αγοράς, τη Vodafone και τη Nova.

Η “πετσωμένη” ενημέρωση πληρώνεται με λεφτά του δημοσίου

Σιγά μην δοθεί πληροφόρηση και ενημέρωση για την “επιστολική ψήφο”. Όπως δεν πρόκειται να υπάρξει ενημέρωση στα media για τους πλειστηριασμούς. Όπως δεν θα γίνει για οτιδήποτε αφορά πραγματικά την κοινωνία και τα προβλήματα της. Το κρατικό χρήμα θα μπουκώσει και φέτος τα μέσα ενημέρωσης, χρεωμένα και μη χρεωμένα. Κυρίως στο διαδίκτυο όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη έστησε ένα ολόκληρο ηλεκτρονικό σύστημα δημοσιότητας για την πλήρη χειραγώγηση, συσκότιση και εξαφάνιση κάθε δημοσιογραφικής ενημέρωσης. Λοιπόν στα σχεδόν 5 εκατ. ευρώ κρατικό χρήμα που θα μοιράσει το υπουργείο οικονομικών για να μην γράφεται τίποτε ενάντια στους πλειστηριασμούς ( ‘εκστρατεία ενημέρωσης ευάλωτων δανειοληπτών” ύψους 4.588.000 ευρώ. ), προστίθενται άλλα σχεδόν 5 εκατ. ευρώ του υπουργείου Εσωτερικών για να περάσει η επιστολική ψήφος χωρίς πολύ πολύ πληροφόρηση και εξηγήσεις. 

Οι εργαζόμενοι “Στο Κόκκινο” απέναντι στο κλίμα διευθυντικής τοξικότητας

Απόφαση της γενικής συνέλευσης εργαζομένων του “Στο Κόκκινο 105.5” μετά τις διευθυντικές απαγορεύσεις και εντολές

1. Ζητάμε να σταματήσει να εκπορεύεται ένα διαρκές κλίμα τοξικότητας, «εντολών», απειλών για μειώσεις και ρεβανσισμού απέναντι σε εργαζόμενους του σταθμού. Σε αυτό το κλίμα ζημιά κάνουν και αχρείαστες διαρροές που θέτουν ξανά και ξανά ζήτημα ύπαρξης ή όχι του σταθμού. Ο σταθμός αυτός, εδώ και 18 χρόνια, ξεπέρασε πάντα τις δυνάμεις του βασιζόμενος στην συναδελφικότητα και τη συνεργασία και οδηγήθηκε σε καθίζηση όποτε αυτή απειλήθηκε. Ζητάμε και αυτή τη φορά να αφεθούμε να κάνουμε ανεπηρέαστα τη δουλειά μας οι εργαζόμενοι, που κουβαλήσαμε αυτόν τον σταθμό στις πλάτες μας συχνά σε αντίξοες συνθήκες ως τώρα

Κρατική διαφήμιση υπέρ …πλειστηριασμών, αντισυνταγματική παράταση της προσωρινής νομιμότητας στην TV

Ένα από τα πρώτα κονδύλια που εγκρίθηκαν για τη Νέα Χρονιά είναι αυτό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για την ‘εκστρατεία ενημέρωσης ευάλωτων δανειοληπτών” ύψους 4.588.000 ευρώ. Αυτά είναι τα “αργύρια” της φίμωσης δημοσιογράφων και μίντια στις ειδήσεις για τους πλειστηριασμούς σπιτιών και περιουσίας. Όπως ακριβώς αναμενόταν η κυβέρνηση της ΝΔ παρέτεινε για μια ακόμη χρονιά το καθεστώς της “προσωρινής νομιμότητας” στα περιφερειακά κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Παράλληλα παρατάθηκε και η εκπομπή των καναλιών της ψηφιακής Digea σε τυπική ευκρίνεια. Τη στιγμή που η τηλεόραση παγκοσμίως μετακομίζει στο διαδίκτυο και εκπέμπει ψηφιακό σήμα με τεχνολογία 4 Κ, στην Ελλάδα οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών απαλλάσσονται από την υποχρέωση να εκπέμψουν το τηλεοπτικό σήμα σε υψηλή ευκρίνεια.

Την Πολιτική πολυφωνία και στις διασκεδαστικές εκπομπές θα ελέγχει το ΕΣΡ

Νέα οδηγία με κανόνες πολιτικής πολυφωνίας έστειλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προς τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ (τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς). Η οδηγία έχει άμεση ισχύ.Η οδηγία αφορά στην προβολή των κομμάτων κατά τις μη προεκλογικές περιόδους.Η Οδηγία αφορά στην τήρηση των κανόνων σε μη προεκλογικές περιόδους και καλύπτει τις εξής τυπολογίες προγραμμάτων: Όλα τα δελτία ειδήσεων και όλες τις ενημερωτικές και πολιτικές εκπομπές, καθώς και τις ψυχαγωγικές και ποικίλης ύλης εκπομπές στον βαθμό που έχουν ενημερωτικό και πολιτικό περιεχόμενο. Οι νέοι κανόνες αφορούν και τους παρόχους οπτικοακουστικού περιεχομένου ενημερωτικού χαρακτήρα που μεταδίδουν το πρόγραμμά τους διαδικτυακά, «εφόσον το ΕΣΡ έχει αρμοδιότητα ελέγχου αυτών».

Αγνοεί την ΕΣΗΕΑ ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κ. Ζούλας, προσδοκία διαλόγου με τη νέα διευθύνουσα σύμβουλο

Εδώ κι ενάμιση χρόνο ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κ. Ζούλας, όπως λέει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αρνείται το διάλογο για τα σοβαρά ζητήματα που υπάρχουν στην κρατική τηλεόραση. Το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων πέρα από τις λίγες ανακοινώσεις καταγγελίας της διοίκησης της ΕΡΤ όλο αυτό το διάστημα, έχει συναινέσει από το 2019 και μετά σε όλες τις κυβερνητικές παρεμβάσεις του Μαξίμου στο Ραδιομέγαρο και δεν πίεσε με κάποιον άλλον, συνδικαλιστικό τρόπο, τον πρόεδρο της και μέλος της ΕΣΗΕΑ. Τώρα- όπως λέει στην τελευταία ανακοίνωσή της (παρακάτω) ελπίζει πως η νέα διευθύνουσα σύμβουλος (η Κατερίνα Κασκανιώτη που αναμένεται άτυπα πριν τον επίσημο διορισμό της στο Ραδιομέγαρο) θα “συμβάλει τη βελτίωση του κλίματος”.

Εργαζόμενοι στο “Κόκκινο”: Δεν νιώθουμε ασφαλείς

Η εξώθηση σε παραίτηση της δημοσιογράφου Ευγενίας Λουπάκη μετά από “απαίτηση” πιστών του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκη δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στο ραδιοφωνικό σταθμό. Σε γενική συνέλευση τους οι εργαζόμενοι “Στο Κόκκινο” βάζουν τα όρια τους απέναντι στη νέα διοίκηση και μιλά΄ν για άτομα που δεν γνωρίζουν τη διαδικασία παραγωγής αλλά ζητούν και δίνουν “πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων”. Ζητούν επίσης την επάνοδο της Ευγενίας Λουπάκη.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΣΤΟΝ 105.5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
Η συνέλευση των εργαζομένων στον 105.5 Στο Κόκκινο που συνεδρίασε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, έλαβε ομόφωνα τις ακόλουθες αποφάσεις:
1, Οι εργαζόμενοι/ες στον 105.5 Στο Κόκκινο δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχθούμε απολύσεις ή «απομακρύνσεις» εξαιτίας αναρτήσεων στα social media. Το τι γράφει ο καθένας/ καθεμία στα κοινωνικά δίκτυα δεν μπορεί να ελέγχεται και να εγείρει ποινές ή απειλές για τη δουλειά του.

Νέο κρούσμα τραμπουκισμού σε φωτορεπόρτερ επειδή κάλυπτε επίθεση ΜΑΤ

Το βίντεο από Perseus στο you tube

Βίντεο ντοκουμέντο από νέο τραμπουκισμό, απειλές και φακέλωμα από άνδρα των ΜΑΤ σε δημοσιογράφο καταγράφηκε χθες Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2023, κατά τη διάρκεια επίθεσης της αστυνομίας σε συγκεντρωμένο πλήθος έξω από την Κατάληψη Άνω-Κάτω Πατησίων, η οποία είχε νωρίτερα ανακαταληφθεί, έπειτα από την εκκένωση της στις 25 Αυγούστου 2023.

“Δε με ενδιαφέρει αν είσαι δημοσιογράφος” δηλώνει ξεκάθαρα ο αστυνομικός με το πιστόλι του σε εμφανές σημείο

Κρίση στην παραγωγή σήριαλ, οι καλές αμοιβές στα Γραφεία Τύπου, η νέα διευθύνουσα της ΕΡΤ

Αποκλεισμό των φωτορεπόρτερ καταγγέλλουν τα Πρακτορεία. Σε επιστολή διαμαρτυρίας τους στο Μαξίμου  καταγγέλλουν αποκλεισμό και απαξιωτική στάση σε βάρος τους από το υπουργείο Εξωτερικών στις σημερινές συναντήσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη με τους αρχηγούς των κομμάτων ενόψει της συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας. Την καταγγελία έκαναν τα πρακτορεία Eurokinisi, Intime και SOOC.
Αδιέξοδο μέχρι στιγμής για την επόμενη ημέρα του ΕΚΟΜΕ, φορέας που παραμένει προς το παρόν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Ψηφιακής διακυβέρνησης αλλά δεν πληρώνει τις τηλεοπτικές παραγωγές που εγκρίθηκαν το προηγούμενο έτος.
Μετά τα 6,8 εκατ. στους τηλεοπτικούς σταθμούς και τα 4,5 εκατ. στις πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες, συμπληρώνεται ο μποναμάς των διανομών στήριξης στα μίντια με τον περιφερειακό Τύπο.

Εκδοτικά pass, ενίσχυση σε περιφερειακές εφημερίδες, αναμονή διορισμών στην ΕΡΤ

Τα μικρά των media** 
Μετά τα pass για το λαό έρχονται και τα «εκδοτικά pass» στα περιφερειακά ΜΜΕ. Πάντα στο πλευρό των εκδοτών, η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει τον οικονομικό έλεγχο των μίντια με νέες ενισχύσεις. Αυτή τη φορά ετοιμάζονται voucher για την ψηφιακή στήριξη των εκδοτών της περιφέρειας. Μετά τον Menta 88 το συγκρότημα της Real των Α. Κουρή- Ν.Χατζηνικολάου πούλησαν και τον ραδιοφωνικό σταθμό Ελληνικός 93.2 στην εταιρεία Politis Group.
Για την ΕΡΤ βρίσκονται-όπως επιμένει το ρεπορτάζ- σε αναμονή δυο γυναίκες που θα αναλάβουν δυο σημαντικές θέσεις. Στο μεταξύ το  συγκρότημα του Μέρντοχ προτίθεται να παραχωρήσει το σύνολο του ειδησεογραφικού περιεχόμενό του στις εταιρίες τεχνητής νοημοσύνης!

Προσοχή, προσοχή! Σας μιλά η πρεσβεία του Ισραήλ

Η ένταξη των ελληνικών μίντια στον κύριο μηχανισμό παραγωγής και διάδοσης προπαγάνδας και τρόμου της κυβέρνησης του Ισραήλ αποτελεί μια συνειδητή επιλογή της ιδιοκτησίας τους και των μεγαλοστελεχών δημοσιογράφων τους.Όποιος παρακολουθεί έστω και ελάχιστα τη ροή της πληροφόρησης από τις τρομακτικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα στα ψηφιακά Μέσα, διαπιστώνει τη μεγάλη μάχη που διεξάγεται για τις «ειδήσεις» που θα προωθηθούν στις πρώτες σελίδες, τα επιχειρήματα που θα προβληθούν και τη θέση που θα είναι κυρίαρχη. Η ιδεολογική και πολιτική μάχη για την πληροφόρηση, που αφορά τη γενοκτονία που συντελείται, διεξάγεται και στους μηχανισμούς ελέγχου ειδήσεων και πληροφοριών. Οι ελεγχόμενοι «ανεξάρτητοι» οργανισμοί του fact checking κυριαρχούν στις διεθνείς πλατφόρμες Meta, Χ (Twitter) και κόβουν οτιδήποτε αποκαλύπτει τις σφαγές των Ισραηλινών. Έως και η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε πως οι αναφορές της για τη Γάζα «εξαφανίζονται» από τη ροή.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Πολυτεχνείου στην ΕΡΤ

Αποσπάσματα του ραδιοφωνικού σταθμού του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973 θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ με αφορμή τα 50 χρόνια Πολυτεχνείο. Η διάρκεια των αποσπασμάτων είναι 9 λεπτών 40 δευτερολέπτων…Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΡΤ, η μετάδοση θα γίνει τουλάχιστον δύο φορές. Συγκεκριμένα η πρώτη το ξημέρωμα της Παρασκευής 17 Νοέμβρη 2023 μεταξύ 01.00 και 02.00 και η δεύτερη το μεσημέρι της ίδιας μέρας μεταξύ 12.00 και 13.00. Η μετάδοση θα γίνει από το πρώτο και ο δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΤ  καθώς και από όλους τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ, όπως και από την ΕΡΤ Θεσσαλονίκης.

Στη σελίδα του Αρχείου ΕΡΤ στο μεταξύ αναρτάται εκτενές αφιέρωμα για το Πολυτεχνείο με σημαντικά ντοκουμέντα. 

Τρία ερωτήματα της ΠΟΣΠΕΡΤ για τις αλλαγές στην ΕΡΤ

Τη διοίκηση της ΕΡΤ καταγγέλλει η ΠΟΣΠΕΡΤ μετά τα δημοσιεύματα πως επίκεινται αλλαγές στα σήματα και το περιεχόμενο των δυο κρατικών καναλιών, της ΕΡΤ 2 και της ΕΡΤ 3. Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταλογίζει στη διοίκηση της ΕΡΤ ότι «τηρεί σιγήν ιχθύος χωρίς να διαψεύδει ή να επιβεβαιώνει» τα εν λόγω δημοσιεύματα, όπως είχε πράξει στο παρελθόν για την ERT News. Και θέτει τρία ερωτήματα προς απάντηση. Τι θα αλλάξει στο οργανόγραμμα της ΕΡΤ σχετικά με την ΕΡΤ2 και την ΕΡΤ3; Τι θα αλλάξει στην διάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤ3 και στην ένταξη του προσωπικού της; Τι θα αλλάξει στον προγραμματισμό και τον έλεγχο της καθημερινής τους τηλεοπτικής ροής;

Νέο μπαράζ απολύσεων και παραιτήσεις στον μιντιακό όμιλο του Αχιλλέα Νταβέλη

Νέο μπαράζ απολύσεων σημειώθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον εκδοτικό οργανισμό «21Admedia» του Λαρισαίου επιχειρηματία Αχιλλέα Νταβέλη.

Οι απολύσεις αφορούσαν δημοσιογραφικό και τεχνικό προσωπικό, από το λίγο που είχε απομείνει σε σχέση με το αρχικό ξεκίνημα και λειτουργούσε ως τώρα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του ομίλου. Στις απολύσεις προστέθηκαν και παραιτήσεις στελεχών στους οποίους φέρεται να προτάθηκε αναπροσαρμογή των εργασιακών τους σχέσεων, αλλά και της παρουσιάστριας του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Νίκης Καραΐσκου…

Συγχώνευση ΕΡΤ 2 με ΕΡΤ 3, η νέα πρόταση για την κρατική τηλεόραση

Για συγχώνευση της ΕΡΤ 2 με την ΕΡΤ 3 κάνει λόγο το ρεπορτάζ media στο Ποντίκι, επιβεβαιώνοντας και τη στήλη στο ΠΡΙΝ για μετατροπή του καναλιού της Θεσσαλονίκης σε …αθλητικό κανάλι. Γράφει η στήλη:

<<Συσκέψεις και συζητήσεις στις οποίες πραγματοποιούνται ΚΑΙ (Καταιγισμός Αυθόρμητων Ιδεών) θρυλείται ότι γίνονται στα κεντρικά της κρατικής ραδιοτηλεόρασης για τις νέες διακριτές ονομασίας των καναλιών έπειτα από την «αφομοίωση» της ΕΡΤ2 από την ΕΡΤ3 καθότι εμπορικά δεν λέει να υπάρχει ΕΡΤ1, ΕΡΤ3, ΕΡΤNews.   Στο πλαίσιο του λεγόμενου rebranding των καναλιών της ΕΡΤ, προφανώς και θα διατηρηθεί το ΕΡΤNews  ως ονομασία καναλιού, μια σκέψη είναι να αφαιρεθεί το νούμερο «1» από το λογότυπο της ΕΡΤ1 για το ψυχαγωγικό κανάλι και το νέο κανάλι, που θα προκύψει οσονούπω από την κατάργηση/συγχώνευση της ΕΡΤ2 με την ΕΡΤ3 να λέγεται ή ΕΡΤSports, είτε ΕΡΤCulture, μπορεί και κάτι άλλο. Εν ολίγοις την επόμενη μέρα τα κρατικά κανάλια θα μετονομαστούν κατά μια εκτίμηση σε ΕΡΤNews, ΕΡΤ και ΕΡΤCulture (ή ΕΡΤSports).

Τα 20 εκατομμύρια «αργύρια» της μιντιακής υποταγής

Την περασμένη εβδομάδα έκανε πάταγο η είδηση πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπέγραψε την πληρωμή προς 7 πανελλαδικούς τηλεοπτικούς σταθμούς χρημάτων που όφειλαν το 2022 για την εισφορά του 2% στον ασφαλιστικό οργανισμό των εργαζομένων στα ΜΜΕ (ΕΔΟΕΑΠ). Η πληρωμή 6,8 εκατ. στα συγκεκριμένα κανάλια, με πρόσχημα τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη στήριξη των θέσεων εργασίας, ελήφθη τον Απρίλιο του 2023.
H πληρωμή αυτή μοιάζει ορθά ως «αμοιβή» της παρεχόμενης μιντιακής στήριξης και πιστοποιεί την έμμεση κρατικοποίηση των ΜΜΕ. Πολύ περισσότερο καθώς, παράλληλα, υπογράφηκε απόφαση για διανομή ποσού 3.470.500 ευρώ σε 31 εφημερίδες, με ανώτατο όριο 200 χιλιάδες ευρώ ανά εφημερίδα, ενώ αναμένεται αντίστοιχη απόφαση και για περιφερειακές εφημερίδες και κανάλια. 

Συγχώνευση ΕΡΤ 2 με ΕΡΤ 3 για πολιτισμό και αθλητισμό!

Με μεγάλο ενδιαφέρον διαβάζουμε(και αναδημοσιεύουμε) το ρεπορτάζ από τα media στο topontiki.gr στο οποίο καταγράφονται οι τελευταίες πληροφορίες για την τύχη των κρατικών καναλιών. Θα προσθέσουμε μόνο πως η διοίκηση Ζούλα στόχευε εδώ και μήνες να βάλει λουκέτο στο ένα από τα τρία κανάλια για να προωθηθεί η ειδησεογραφική Ert News. Η ΕΡΤ 2 απαξιώθηκε σταδιακά, τη φετινή σεζόν δεν εγκρίθηκαν, παρά τις αντιδράσεις, πολλές εκπομπές. Για την ΕΡΤ 3 η πρόταση ήταν να μετατραπεί σε …αθλητικό κανάλι! Τώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Ποντικιού” αναμένεται συγχώνευση των δυο καναλιών, ένα εύσχημος τρόπος για να κλείσει το ένα από τα δυο κανάλια!

Θα μπορούσε να πεί κανείς ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ δείχνουν μια εμμονή με τα λουκέτα στα κανάλια της ΕΡΤ.

Οι μιντιάρχες TV πηγαίνουν …ταμείο για τη δόση στήριξης στην κυβέρνηση

Έξι μήνες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να “δωρίσει” στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, τους μεγάλους δηλαδή της τηλεόρασης, την “εισφορά 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, εισφορά που πλήρωσαν το 2022 στον ασφαλιστικό οργανισμό εργαζόμενων στα ΜΜΕ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβραβεύει την ολόπλευρη στήριξη τους όλο αυτό το διάστημα και υπογράφει την εκταμίευση του ποσού 6,8 εκατ. ευρώ για τους “7 υποστηρικτές της” ως επιστροφή!Το συνολικό ποσό που χαρίζει το Μαξίμου στα 7 πανελλαδικά κανάλια που όλους τους προηγούμενους μήνες κατέπνιξαν και απέκρυψαν τις κυβερνητικές ευθύνες για πυρκαγιές, ναυάγια, πλημμύρες, παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, παρέμβαση στη δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες αρχές, καταστροφή περιβάλλοντος και φίμωσαν όλες τις κοινωνικές αντιδράσεις, είναι 6.187.911,60 ευρώ.