Με την BC Partners για την εξαγορά της United «φλερτάρει» η Emirates

Νεότερες πληροφορίες για τη μεταβίβαση της συνδρομητικής πλατφόρμας της Nova μεταφέρει η σελίδα reporter.gr.Όπως γράφει η μητρική BC Partners συζητά για την εξαγορά της United και με την Emirates. Μέχρι τώρα η εταιρεία έχει επιβεβαιώσει την πρόθεση της να μεταβιβάσει την United που κατέχει τη συνδρομητική της Nova και πληροφορίες ανέφεραν το ενδιαφέρον της ΔΕΗ. Φαίνεται πως προέκυψε νέος ενδιαφερόμενος. Το ρεπορτάζ σημειώνει τo ενδεχόμενο “εξαγοράς της United Group BV εξετάζει η Emirates Telecommunications Group Co., η εταιρεία με έδρα το Άμπου Ντάμπι, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg σε μια συναλλαγή που θα μπορούσε να εκτοξεύσει την αποτίμηση της United στα 8 δισ. ευρώ”.

Στόχος της ενδεχόμενης εξαγοράς είναι η επέκταση της Emirates Telecommunications σε εκτός συνόρων αγορές, και ειδικά στις αγορές των Βαλκανίων όπου και δραστηριοποιείται η τελευταία.

Οι συνομιλίες ωστόσο δεν φαίνεται να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, με το δημσίευμα να επισημαίνει ότι ενδέχεται να εμφανιστούν κι άλλοι μνηστήρες καθώς η BC Partners θα διερευνήσει, σε συνεργασία με συμβούλους, το ενδεχόμενο πώληση της United Group, στην οποία ανήκει και η ελληνική NOVA.

Να θυμίσουμε ότι η United Group έχει δραστηριότητες σε Σερβία, Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο καθώς και στην Βουλγαρία και την Ελλάδα. Η ελληνική θυγατρική της ωστόσο θεωρείται από τα πιο πολύτιμα asset της, βάσει των οικονομικών της αποτελεσμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *