Μετά από πολλά χρόνια τα ΜΜΕ απεργούν μαζί με ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ

APERGIAΣιγούν αύριο και για 24 ώρες όλα τα ΜΜΕ της χώρας. Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των ΜΜΕ προκήρυξαν 24ωρη απεργία για αύριο Πέμπτη, συντασσόμενοι για πρώτη φορά εδώ και πολλάχρόνια με τη Γενική Απεργία. Εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν αύριο Πέμπτη αλλά δεν θα βγουν τα φύλλα της Παρασκευής ενώ όπως διαφαίνεται για πρώτη φορά θα μετάσχουν στην απεργία και μεγάλα ειδησεογραφικά sites! Η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωση της απεργίας σημειώνει πως οι εργαζόμενοι στο χώρο της ενημέρωσης είναι  ενεργό κομμάτι του σκληρά δοκιμαζόμενου εργατικού κινήματος και της ελληνικής κοινωνίας
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι:


ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ –  ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ στα αντιλαϊκά μέτρα και στις μνημονιακές δεσμεύσεις, που πλήττουν κατάφωρα το σύνολο του Ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζομένους στο χώρο του Τύπου, σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον ύφεσης, απολύσεων, επισφαλούς και αδήλωτης εργασίας, ανεργίας, νέων περικοπών στις συντάξεις, δριμείας φοροεπιδρομής σε μισθωτούς και συνταξιούχους. φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων, στην εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στη διαρκή ομηρία των συντάξεων και των κοινωνικών παροχών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:

Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα
Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις
Άμεση εξόφληση δεδουλευμένων, όπου οφείλονται
Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
Αποκατάσταση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων και τήρηση της υποχρέωσης των εργοδοτών για κατάρτιση και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, χωρίς παρελκυστικές τακτικές με στόχο την αποτροπή των ΣΣΕ που τους δεσμεύουν και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με πρόσχημα τη κρίση.
Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με κυρίαρχο το δικαίωμα της αυτοτελούς διεκδίκησης συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα της απεργίας

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, δηλώνοντας την πάγια προσήλωσή τους στον αγώνα για:

ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν την 24ωρη απεργία της Πέμπτης 14 Δεκεμβρίου 2017, να συμμετάσχουν δυναμικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις και να διασφαλίσουν την επιτυχία της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *