H Εναλλακτική Παρέμβαση -Δικηγορική Ανατροπή καταγγέλλει την τρομοκρατική επίθεση στα Προσφυγικά

Καταγγελία της Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή για την απάνθρωπη εκκένωση των “Προσφυγικών” της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η ελληνική αστυνομία, υπό τις εντολές και την καθοδήγηση της κυβέρνησης και την ανοχή του δικαστικού συστήματος έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο κίνδυνο για τη δημοκρατία, τα ατομικά και δημοκρατικά δικαιώματα καθώς και την ανθρώπινη ζωή. Η χθεσινή (22.11) επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εκκένωση των «Προσφυγικών» της λεωφόρου Αλεξάνδρας ήταν ένα ακόμη τρομακτικό επεισόδιο στη σειρά των ανεξέλεγκτων, απολύτως απάνθρωπων, παράνομων και επικίνδυνων πρακτικών, οι οποίες έχουν πλέον γίνει κανόνας στη συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων.

Δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί, απέκλεισαν ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, συνέλαβαν με ακραία βίαιο τρόπο πάνω από 70 ανθρώπους, τους οποίους μεταχειρίστηκαν απολύτως εξευτελιστικά, βασάνισαν επί ώρες μία έγκυο γυναίκα, αγνοώντας επίμονα το γεγονός ότι ζητούσε βοήθεια, επιτέθηκαν και συνέλαβαν δημοσιογράφο που κάλυπτε το γεγονός, και φυσικά μετά από 10 ώρες σιωπής στη ΓΑΔΑ, φόρτωσαν όλους τους συλληφθέντες με αδιανόητες κατηγορίες.

Περισσότερα

Eξωφρενικές οι κατηγορίες στον φωτορεπόρτερ Νίκο Πηλό επειδή έκανε τη δουλειά του στα Προσφυγικά

Μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές οι συνδικαλιστικές ενώσεις που αντέδρασαν άμεσα στη σύλληψη του βραβευμένου φωτορεπόρτερ Νίκου Πηλού χθες στα Προσφυγικά στην Αλεξάνδρας ήταν τρεις. Τραγικά απούσα έως σήμερα η ΕΣΗΕΑ η οποία βρίσκεται σε προνομιακές σχέσεις με την κυβέρνηση της Ν.Δ. Τόσο η Αγωνιστική Συσπείρωση Φωτορεπόρτερ (παρακάτω δημοσιεύουμε και τη δική της ανακοίνωση καταδίκης),

η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου αλλά και το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου IPI απαίτησαν να αφεθεί ελεύθερος ο φωτορεπόρτερ. Η σύλληψη του έγινε γιατί έκανε τη δουλειά του, κατέγραφε την επιχείρηση της αστυνομίας. Το “καθεστώς” λογοκρισίας και φίμωσης όμως είχε “απαγορεύσει” την κάλυψη της. Οι κατηγορίες “κακουργηματικού χαρακτήρα” που του αποδόθηκαν, πιστοποιούν πως η αστυνομία είναι πανικόβλητη. Κατηγορεί έναν δημοσιογράφο για “όπλα και εκρηκτικά” και “διατάραξη κοινής ειρήνης”, αποδεικνύοντας πως αυτό που φοβάται η κυβέρνηση είναι οι αδιάψευστες αποδείξεις από το “μάτι των ρεπόρτερ”. Η απουσία της ΕΣΗΕΑ από το πανδημοσιογραφικό αίτημα καταδίκης της σύλληψης, είναι θλιβερή για την ηγεσία των δυο παρατάξεων που πρόσκεινται σε Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα

ΜΚΟ, “φιλανθρωπία” και ευνουχισμένες Πολιτείες

Γράφει ο Κώστας Λάμπος

Όταν η Πολιτεία, ως κράτος και ως κυβέρνηση, αποποιείται το χρέος της να συντονίσει την κοινωνία προς το συμφέρον όλων και να συμπαρασταθεί στα αδύναμα και κατατρεγμένα μέλη της, επειδή ασχολείται κύρια με την εξυπηρέτηση των ισχυρών και πλούσιων, τότε στο υπέδαφος της κοινωνίας αναπτύσσονται ζιζάνια που με την πρώτη ευκαιρία φυτρώνουν, έτοιμα να λεηλατήσουν τσέπες αφελών, κρατικά ταμεία, αξιοπρέπεια και συνειδήσεις, κάνοντας την ανάγκη φτωχών ανθρώπων κερδοσκοπικές επιχειρήσεις. Όταν οι κοινωνίες είναι αποξενωμένες από τα μέσα, τους θεσμούς, τις δομές και τις λειτουργίες που καθορίζουν τη ζωή τους, δηλαδή όταν κάποιοι λίγοι, οι ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής, αποφασίζουν για τους πολλούς, τότε οι πολλοί και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι και οι πιο φτωχοί μετατρέπονται σε αντικείμενα εξανδραποδισμού και εκμετάλλευσης.

Περισσότερα

Αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη κατά της ελληνικής αστυνομίας για τη βίαιη επίθεση των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο

20 μέλη του Παρατηρητηρίου Επιθέσεων κατά των Ελευθεριών στο Πανεπιστήμιο, πανεπιστημιακοί, δικηγόροι Θεσσαλονίκης, δημοσιογράφοι, υπέβαλαν στις 15 Νοεμβρίου αναφορά στο Συνήγορο του Πολίτη κατά της Ελληνικής Αστυνομίας για την απρόκλητη και εγκληματική επίθεση των ΜΑΤ εναντίον του πλήθους που παρακολουθούσε ειρηνικά την συναυλία του Θ. Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ. Το Παρατηρητήριο συστάθηκε μετά την αναίτια και βίαιη επίθεση των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο στη διάρκεια της συναυλίας του Θανάση Παπακωσταντίνου από Πανεπιστημιακούς ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ και την Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα.

Η αναφορά που κατατέθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη, περιγράφει τα κρίσιμα

Περισσότερα

Στη ΓΑΔΑ φωτορεπόρτερ επειδή ήθελε να κάνει ρεπορτάζ στα Προσφυγικά!

Η ξαφνική επιχείρηση στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας σήμερα το μεσημέρι συνοδεύτηκε από ακραία μέτρα καταστολής στην ενημέρωση. Η αστυνομία ενημέρωνε προφορικά πως υπάρχει εντολή εισαγγελέα να απαγορευτεί η είσοδος σε δημοσιογράφους, ΜΜΕ και φωτορεπόρτερ. Την ίδια ώρα στον πανελλήνιο περί τους 110 δημοσιογράφους συμμετείχαν στη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ. Κανείς από τους συνδικαλιστές δεν ενημέρωσε για την κατασταλτική εντολή της αστυνομίας. Ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός προσήχθη στη ΓΑΔΑ μαζί με περίπου άλλους 70 πολίτες, πολλοί μέλη κινηματικών συλλογικοτήτων. Ο φωτορεπόρτερ δήλωσε την ιδιότητα του στους άνδρες των ΜΑΤ και για αυτό έγινε η προσαγωγή του! Υπάρχει αντίδραση ήδη από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, η ΕΣΗΕΑ αναμένεται ή αναμένει στο …ακουστικό της. Σε βίντεο που ανέβηκαν στο twitter αποτυπώνεται η βάρβαρη τακτική των ΜΑΤ, βάζουν ανθρώπους να γονατίζουν στο έδαφος με τα χέρια στο κεφάλι, λες και είναι εγκληματίες. Η παρουσία φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων ενοχλεί.

Η καταγγελία της Ενωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου

Περισσότερα

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή για τη συνέλευση της ΕΣΗΕΑ

ΕΣΗΕΑ: Γενική συνέλευση μακριά από τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους

Μία ακόμη τακτική γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ που πραγματοποιείται μακριά από τα προβλήματα που έχει ο κλάδος, μακριά από τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τους πολλούς δημοσιογράφους – και μακριά από τους δημοσιογράφους, τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και την κοινωνία: Συνθήκες γαλέρας που εξαπλώνονται στα Μέσα, υποταγή στην πολιτική, κυβερνητική και επιχειρηματική χειραγώγηση των μέσων, συνεχής αποσιώπηση της πραγματικότητας και λογοκρισία. Τι έχει κάνει και τι προτίθεται να κάνει απέναντι σε αυτά η πλειοψηφία της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ; Τίποτα – εκτός από το να πανηγυρίζει για τα κουπόνια των σούπερ μάρκετ, το φιλοδώρημα εργοδοτών και κράτους για να «θαφτούν» οι μεγάλες ανάγκες των πολλών!

Περισσότερα

Δυο συν μια σημαντικές εκδοχές πολιτικής κοινωνικής αναλγησίας για την “Κιβωτό του Κόσμου”

Τρία σχόλια από σελίδες στο face book καταγράφουν τρεις σημαντικές πλευρές στην ανυπαρξία δημόσιας φροντίδας για τα βασανισμένα παιδιά και την υποκρισία του κρατικού μηχανισμού. Αναδημοσιεύουμε τα σχόλια του Γιάννη Χρυσοβέργη στο blog του ataktoslogos, το σχόλιο της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου στη σελίδα της στο fb με αποσπάσματα από την παρέμβαση του George Nikolaidis καθώς και το σχόλιο της @Juliette Georgiades από το fb επίσης, που δίνει μια άλλη πολιτική διάσταση για το ξεσκέπασμα του σκναδάλου “Κιβωτός του Κόσμου” που έως χθές στήριζαν όλοι όσου σήμερα την καταγγέλλουν.

“Η Κιβωτός του τρόμου και οι Όλιβερ Τουίστ του 21ου αιώνα”, γράφει ο Γιάννης Χρυσοβέργης 

Περισσότερα

Η Χούντα μέσα από τον παράνομο αντιδικτατορικό Τύπο

Ξεφυλλίζουμε το αφιέρωμα της Ελευθεροτυπίας, “Ο παράνομος αντιδικτατορικός Τύπος 1967-1974”, μια από τις τελευταίες εκδόσεις-αφιερώματα που διανεμήθηκαν με την εφημερίδα των εκδόσεων Τεγόπουλου, λίγο πριν βάλει οριστικά λουκέτο. Το αφιέρωμα έγινε στην επέτειο των 42 ετών από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου. Αφίσες, προκηρύξεις των παράνομων οργανώσεων που δρούσαν την περίοδο της Χούντας φωτίζουν ως ανεξίτηλα ντοκουμέντα τις πολιτικές, τις δράσεις, τη στάση των παράνομων-τότε-κομμάτων. Ένας θησαυρός μνήμης. Αναρτούμε ορισμένες από αυτές παρακάτω

Περισσότερα

Ο πόλεμος συμφερόντων πίσω από τις παρακολουθήσεις

Γράφει ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος στο ΠΡΙΝ 

Ενα πολιτικό σκηνικό σκανδαλολογίας και σύγκρουσης επιχειρηματικών συμφερόντων έχει πλέον στηθεί για τα καλά και θα καθορίσει εν πολλοίς τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, εκθέτοντας συνολικά τον αστικό πολιτικό κόσμο και τις πραγματικές δομές διακυβέρνησης. Στο επίκεντρό του βρίσκεται η υπόθεση των υποκλοπών με τη χρήση του λογισμικού Predator, καθώς και η κόντρα κυβέρνησης-Μαρινάκη. Αυτά σε μία περίοδο που η οργή του κόσμου απέναντι στην κυβερνητική πολιτική δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα, επιταχύνοντας με τη σειρά της τις εξελίξεις.

Η κόντρα κυβέρνησης- Μαρινάκη

Περισσότερα

“Όλοι εμείς που πληρώσαμε την κρίση…”

Εν Ελλάδι, λίγες ημέρες πριν από τα 49 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Γράφει ο Γιώργης Χρήστου
μέλος Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή
και Μεικτού Συμβουλίου ΕΣΕΗΑ (Ραδιομέρα)

Πάνω από τρία χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ, πάνω από τρία χρόνια ρεβανσισμός από το καθεστώς Μητσοτάκη απέναντι σε κατακτήσεις και δικαιώματα προηγούμενων δεκαετιών, με πλήθος από:βάρβαρους νόμους, λεηλασία «non-stop» στα εργατικά, συνδικαλιστικά, συνταξιοδοτικά και κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες, με την ελευθερία του Τύπου να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της επίθεσης. Πάνω από τρία χρόνια χέρι χέρι με την αστυνοτρομοκρατία, τη δικαιοσύνη σε ρόλο «θεραπαινίδας» αλλά και «ασύμμετρες απειλές» και «εσωτερικούς εχθρούς», που, όπως αποκαλύφθηκε εκτός από τη ρετσινιά του «προδότη» είχαν και ένα κορέο, μια επισύνδεση, μια… κρυφή-ανοιχτή ακρόαση με το Μαξίμου και την ΕΥΠ. Κι όλα αυτά, για να εμπεδώσουμε ότι  η βίαιη αναδιανομή του πλούτου που παράγουμε υπέρ του κεφαλαίου σε βάρος των δικών μας αναγκών, των κοινωνικών και λαϊκών αναγκών, δηλαδή  το νέο δόγμα του «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει», είναι η «κανονικότητά μας».

Περισσότερα

Χωρίς φωτογραφική κάλυψη η απεργία με απόφαση συνδικαλιστικών ηγεσιών στα ΜΜΕ, με κάλυψη το ποδόσφαιρο!

Γράφει στη σελίδα του στο fb ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κέμμος και έχει απόλυτο δίκιο, όταν λέει ότι αυτή τη φορά, δεν υπάρχουν ντοκουμέντα προς διακίνηση και διάχυση μέσω δικτύων που να αποτυπώνουν την πραγματικότητα στην χθεσινή μεγάλη πανεργατική διαδήλωση. Διαβάζουμε:

Σήμερα από το πρωί δυστυχώς φαίνεται ξεκάθαρα πόσο τεράστια λάθος απόφαση ήταν να επιβάλλουν στα ΜΜΕ και στους φωτορεπόρτερ ειδικά να μην καλύψουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Μία εντελώς παράλογη απόφαση η οποία άφησε χωρίς ντοκουμέντα σημαντικές πτυχές των χθεσινών μεγάλων διαδηλώσεων με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα το υλικό που έχει κυκλοφορήσει να μην έχει βρει το δρόμο του στα έντυπα μέσα, ενώ ελάχιστα έχουν αναφερθεί στις απεργιακές κινητοποιήσεις οι τηλεοπτική σταθμοί αφού πλέον, όχι μόνο είναι χθεσινό θέμα που το περισσότερο που θα του δώσουν είναι 3 λεπτά προβολής αλλά και το πνίγουν μέσα στην υπόλοιπη ειδησεογραφία.

Περισσότερα

Ας μιλήσουν τα παιδιά με το φακό του Μάριου Λ΄ώλου στο Πάρκο Ασυρμάτου από nomades artcore

Let the children talk

Ας μιλήσουν τα παιδιά!

13 -27 Νοεμβρίου 2022 Πάρκο Ασυρμάτου / Άγιος Δημήτριος

Δύο εβδομάδες συνύπαρξης & συνδημιουργίας με επίκεντρο τα παιδιά πρόσφυγες Ντοκουμέντα και καταγραφές της τελευταίας δεκαετίας θα συνυπάρξουν με καλλιτεχνικές παρεμβάσεις και μαζί θα συνθέσουν μια διαδρομή μέσω της οποίας οι θεατές στόχος είναι να ενημερωθούν, να συγκινηθούν και να παρακινηθούν πάνω σε ένα ζήτημα που δεν σταματάει δυστυχώς να είναι επίκαιρο. Παιδιά πρόσφυγες, παιδιά σε αγκαλιές ή μόνα, παιδιά ασυνόδευτα, παιδιά που έχουν χωριστεί από την οικογένειά τους, γεμίζουν τους τοίχους ενός κτιρίου ενώ παράλληλα ιστορίες και σκέψεις, σαν νήματα, χαρτογραφούν διαδρομές και πορείες φτιάχνοντας μικρά σύμπαντα.

Περισσότερα

Η μαστροπεία της είδησης μέσα από τη μαστροπεία του Κολωνού

Το γεγονός από μόνο του είναι μεγάλο. Άνδρας, επιχειρηματίας, παράγοντας του Κολωνού, με επιρροή και ορατές σχέσεις με την τοπική εξουσία στον δήμο Αθήνας και την Εκκλησία της περιοχής, μέλος της τοπικής της Νέας Δημοκρατίας, βίαζε και εκπόρνευε κοριτσάκι ηλικίας 12 ετών, κόρη της καθαρίστριας που εργαζόταν στο κατάστημα του.

Ματίνα Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου 

Τα μέσα ενημέρωσης είχαν στα χέρια τους μια σπάνια υπόθεση. Και τι έκαναν; Απομόνωσαν από το συνολικό γεγονός δυο πρόσωπα, τον κατηγορούμενο για μαστροπεία και παιδοβιασμό Ηλία Μίχο και το 12χρονο κορίτσι.

Περισσότερα

Κατρακύλα αξιοπιστίας ή διατεταγμένη υπηρεσία η επιμονή στην κατά φαντασία πρόεδρο με το στικάκι;

Θα περίμενε κάποιος πως η επίσημη καταγγελία της προέδρου Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδος (ΣΕΠΕ) Ελλη Κανελλοπούλου ότι η Κωνσταντίνα Καρατζιώτη δεν διαθέτει οίκο ανοχής, θα έβαζε φρένο σε τηλεοπτικές εκπομπές που την χρησιμοποιούν ως “μάρτυρα-κλειδί” στην υπόθεση παιδοβιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό. Πως θα εκφραζόταν δημοσιογραφικές απορίες για πιο ρόλο της αστυνομίας που επίσης τη χρησιμοποιεί σε διαφόρων τύπων “θολωμένα” δελτία Τύπου. Η επίσημη διάψευση δεν αρκούσε. Συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές με ανοιχτή γραμμή με τη ΓΑΔΑ και πλειάδα ιστοσελίδων στο διαδίκτυο αναπαράγουν με ύποπτη προσήλωση τις δηλώσεις της κατά φαντασία προέδρου, συνεχίζουν και την προσκαλούν σε εκπομπές, ακόμη κι όταν είναι φανερό ακόμη και στους υπνωτισμένους τηλε-καταναλωτές πως λέει διαφορετικά πράγματα κάθε φορά, συμπτωματικά αυτά που θέλουν να ακούσουν οι εν λόγω εκπομπάρχες.

Η Κωνσταντίνα Καρατζιώτη είναι ένα ναυάγιο της ζωής, έγραψε δημοσιογράφος που την γνωρίζει πολύ καλά στη σελίδα της στο fb. <<Η Κωνσταντινα που είναι τρανς κ χρυσαύγουλο μένει απέναντι μου. Είναι μυθομανής ψυχικά διαταραγμένη κ τη βοηθάμε όλοι στη γειτονιά (όταν βγάζουμε άκρη μαζί της)

Περισσότερα

Δημοσιογραφία δεν είναι ο κανιβαλισμός της 12χρονης, είναι η αποκάλυψη της διαδρομής Μίχου σε όπλα-ναρκωτικά-Εκκλησία-εθνικισμό

Η πλειονότητα των μίντια επιδόθηκε τις δυο τελευταίες ημέρες σε άκρατο κανιβαλισμό της οικογένειας της 12χρονης μικρής στα Σεπόλια, όχι στον παιδοβιαστή, μαστροπό, εθνικιστή Πατριώτη και “Μακοδεονομάχο” 53χρονο επιχειρηματία από τα Σεπόλια.

Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία, είναι εξυπηρέτηση για τη διαιώνιση του αξιακού συστήματος που γεννά, θρέφει, καλύπτει και συγκαλύπτει τα εγκλήματα τράφικινγ, μαστροπείας, παιδοβιασμών, εμπορίας ανηλίκων, εμπόρων ναρκωτικών που βρίσκουν χώρο συστημικής λειτουργίας στο κυρίαρχο εθνικο-πατριωτικο-χριστιανικό πρότυπο.

This image has an empty alt attribute; its file name is %CE%B2%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%BF%CF%82-937x1024.jpg

Πρότυπο που χρησιμοποιεί διαχρονικά ο χώρος της δεξιάς- ακροδεξιάς στην Ελλάδα.

Η συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ τις δυο τελευταίες μέρες πολιορκεί το σπίτι της βασανισμένης φτωχής οικογένειας, όχι το σπίτι του “ευυπόληπτου χριστιανού”, “καλού Χριστιανού”. Στρέφει το κανιβαλικό μάτι της τηλεοπτικής κάμερας στη φτωχή οικογένεια που προσπαθούσε να θρέψει τα παιδιά της και δεν κάνει ρεπορτάζ για τις σχέσεις του κατηγορούμενο για μαστροπεία Η. Μίχου και της δικής του πολιτικής οικογένειας.

Περισσότερα

Ο Τάκης ο αλγόριθμος, οι υποκλοπές και ο ..Κυριακούλης

Γράφει στη σελίδα του στο fb ο Γιάννης Χρυσοβέργης 

Πριν από δυο περίπου χρόνια, στις αρχές του 2021 για την ακρίβεια, διαπίστωσα «παράξενες» εξαφανίσεις από των τοίχο μου αναρτήσεών μου με έντονα επικριτικό για την παρούσα κυβέρνηση περιεχόμενο.Η επανεμφάνιση των εν λόγω αναρτήσεων στον τοίχο μου απαιτούσε μια χρονοβόρα αναζήτηση στο ιστορικό των αναρτήσεών μου για να τις επαναφέρω τελικά.

Όταν εξέφρασα με σειρά σχετικών αναρτήσεων τον προβληματισμό μου γι’ αυτές τις «μυστηριώδεις» εξαφανίσεις και τις απέδωσα στον «κ. Τάκη τον Αλγόριθμο, που προσελήφθη στο ελληνικό Facebook με σημείωμα της Πειραιώς» υπήρξαν αρκετοί φίλοι μου που με κατηγόρησαν για λαϊκισμό και για ασχετοσύνη σε θέματα νέων τεχνολογιών και μου εξήγησαν ότι «όλα οφείλονται σ’ ένα βλακώδη, όπως τον χαρακτήρισαν, αλγόριθμό του Facebook».

Περισσότερα

Μιντιάρχες και κυβέρνηση μας θέλουν φτωχούς και φιμωμένους

Για πάνω από δέκα χρόνια οι δημοσιογράφοι και συνολικά οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δουλεύουμε χωρίς ΣΣΕ με μισθούς πείνας, απλήρωτες εφημερίες, εξαντλητικά ωράρια, ατομικές συμβάσεις ομηρίας και σε καθεστώς λογοκρισίας. Η υπογραφή ΣΣΕ στα δημόσια ΜΜΕ χωρίς αυξήσεις, όχι μόνο δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζόμενων που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το αυξανόμενο κύμα ακρίβειας, αλλά θεσμοθετεί την εξευτελιστική πληρωμή σε είδος, με κουπόνια και voucher. Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, 6.30 μ.μ στην ΕΣΗΕΑ καλεί η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ σε εκδήλωση για τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας και τη φίμωση στα ΜΜΕ. Θα μιλήσουν οι: Σοφία Τσάλλα, δημοσιογράφος Alpha και μέλος του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, Νεκτάριος Δαργάκης, δημοσιογράφος in.gr και μέλος του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, Νάσος Μπράτσος, δημοσιογράφος ΕΡΤ, Πρωτοβουλία για την Ανατροπή 

Όπως σημειώνεται στο κάλεσμα του συνδικαλιστικού σχήματος “Η κυβέρνηση των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, επανέρχεται με νέο νομοσχέδιο – δώρο στους καναλάρχες σφίγγοντας κι άλλο τη στρόφιγγα της ενημέρωσης κι όλους όσοι δουλεύουμε σ’ αυτήν.

Περισσότερα

Νέα επίθεση σε φωτορεπόρτερ στα Εξάρχεια

Ο άνθρωπος που δέχεται άγρια επίθεση με κλωτσιές από αστυνομικό των ΜΑΤ, ενώ έχει πέσει στο έδαφος, είναι ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ Ray Thomas που βιντεοσκοπούσε την αστυνομική επίθεση μετά την πορεία στα Εξάρχεια ενάντια στην κατασκευή μετρό στην πλατεία και στα σχέδια Μπακογιάννη για το Λόφο του Στρέφη. Το βίντεο ανέβασε ο ίδιος στο twitter, ενώ παράλληλα υπάρχουν κι άλλα βίντεο που δείχνουν τον ξυλοδαρμό του. Κατά τ΄άλλα οι επίσημης συντακτικές ενώσεις μετέχουν στην Επιτροπή ασφάλειας δημοσιογράφων μαζί με το υπουργείου του Τ. Θεοδωρικάκου! 

Οι καταγγελίες φωτορεπόρτερ και κατοίκων για όσα έγιναν χθες βράδυ είναι σοκαριστικές. Οι αστυνομικοί ήταν “εκτός εαυτού”, εμφανίζονται στα βίντεο να γυρνάνε στη γειτονιά των Εξαρχείων ψάχνοντας ποιον θα χτυπήσουν. Ο φωτορεπόρτερ Nikolas Georgiou ήταν παρών σε επεισόδιο και άκουσε έναν Διμοιρίτη, που προσπάθησε να συγκρατήσει συνάδελφό του, έτοιμο να επιτεθεί, λέγοντάς του επί λέξη: “είσαι εκτός εαυτού σήμερα”. Αποχωρώντας ο “εκτός εαυτού” γυρνάει στο άσχετο και πετάει κρότου λάμψης στον κόσμο. Είναι μάλλον θέμα χρόνο κάποιος εκτός εαυτού να σηκώσει όπλο και να πυροβολήσει”.

Περισσότερα

Πώς η αλήθεια χαλάει το «success story» της πανεπιστημιακής αστυνομίας

αναδημοσίευση από το Documento news

Ποιος ξέρει τι συμβαίνει στα πανεπιστήμια, αυτός που βιώνει τα μύρια προβλήματα ως φοιτητής ή το κάθε κανάλι που προβάλλει στιγμιότυπα αρχείου από μεμονωμένες στιγμές; Ξέρει ο πρύτανης ή η κυβέρνηση που με το δόγμα «προσαρμοστείτε ή πεθάνετε» τους έχει κόψει τη χρηματοδότηση και τους στέλνει να αναζητήσουν πόρους από εταιρείες –αλήθεια πόσες εταιρείες ελληνικές και μη μπορεί να χρηματοδοτήσουν ποια projects που μπορούν να εφαρμοστούν στην ελληνική παραγωγή; και θα αναζητήσουμε με το κιάλι την παραγωγή εν τέλει– νομοθετώντας και μια θέση μάνατζερ; Ποιος ξέρει καλύτερα τα πανεπιστήμια, ο ερευνητής που έχει πάρει PhD λιώνοντας στο διάβασμα και στην έρευνα και αναζητεί δουλειά στα ελληνικά ΑΕΙ ή ο κάθε φανατισμένος που ζητά εφαρμογή του νόμου της αγοράς για να βελτιωθούν δήθεν και δεν έχει πάρει χαμπάρι πόσο ψηλά έχουν αξιολογηθεί τα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα χωρίς να έχουν γίνει γρανάζια αυτής της αγοράς; Ποιος ξέρει καλύτερα από όσους σπουδάζουν ή διδάσκουν στα πανεπιστήμια της Ευρώπης ότι δεν υπάρχει αστυνόμευση σε αυτά ή ο κάθε δημοσιογράφος που απαγγέλλει ή παπαγαλίζει ό,τι συμβαίνει στο Αμέρικα;

Περισσότερα