Κατηγορία: Περιεχόμενο

Ως στυγνός εργοδότης ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πληρώνει επιδόματα άδειας, κανείς δεν εγγυάται τη μισθοδοσία Ιουλίου

Για πρώτη φορά στην ιστορία της εφημερίδας “Αυγή” οι εργαζόμενοι που φεύγουν με άδεια δεν πληρώθηκαν το επίδομα άδειας! Επιπλέον ακούνε δεξιά-αριστερά ως τρομοκρατική απειλή πως δεν πρόκειται να πληρωθούν ούτε τον μισθό του Ιουλίου. Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα με μια ακόμη απόφαση της γενικής συνέλευσης τους, αποκαλύπτουν ότι καμία από τις προτάσεις τους δεν έφθασε (;) στον βασικό μέτοχο. Δηλώνουν ακόμη πως σε περίπτωση που δεν πληρωθεί ο μισθός του Ιουλίου προχωρούν σε στάση εργασίας και απεργία την ερχόμενη εβδομάδα με αποτέλεσμα να μην εκδοθεί το φύλλο της Κυριακής 2 Αυγούστου και προτίθενται επίσης να καταθέσουν καταγγελία στην Επιθεώρηση εργασίας. 

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της Αυγής 24.07.2024:

Δίκη Καραιβαζ: Καταστράφηκε το CD με αποκαλυπτικό περιεχόμενο από το κινητό του δημοσιογράφου

H δίκη των κατηγορούμενων για τη δολοφονία Καραϊβάζ έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον ενώ έχουν παρέμβει και διεθνείς δημοσιογραφικές ενώσεις. Στη χώρα μας η δίκη δεν υπάρχει καν, με εξαίρεση την έναρξη της και μια ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, η δίκη διεξάγεται στην απόλυτη σιωπή. Μόνο τα ανεξάρτητα ΜΜΕ και ιστοσελίδες καταγράφουν τα όσα συμβαίνουν εντός της αίθουσας. Θα περίμενε κάποιος πως η είδηση, το γεγονός ότι κάποιοι κατέστρεψαν με συρραπτικό (!) το CD με τις συνομιλίες Καραϊβάζ με Δημητριάδη, Κοντολέοντα, Καραμαλάκη θα γινόταν θέμα. Πέρα από το freedomofpress που αποκάλυψε το θέμα και από όπου αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ, το γεγονός ότι κάποιος (άγνωστο ποιός) τρύπησε το CD με αποτελέσμα να χαθούν όλα τα δεδομένα, δεν είχε κάποιος φροντίσει να κάνει εκτύπωση του περιεχομένου που περιείχε τις συνομιλίες του δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ και με τοπν τότε διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, είναι μια αδιάφορη είδηση για τη συντριπτική πλειονότητα των συστημικών ΜΜΕ, που απλώς αναπαρήγαγαν την αποκάλυψη της ιστοσελίδας

Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο διευθυντής “Στο Κόκκινο” για απαξίωση, στοχοποίηση δημοσιογράφων

Με μπαράζ προσφυγών στο Πειθαρχικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών αντέδρασαν πολλοί δημοσιογράφοι του ραδιοσταθμού “Στο Κόκκινο” στη συμπεριφορά και τακτική του του διευθυντή του σταθμού Αδάμ Γιαννίκου, στα πρόσφατα γεγονότα σε “Αυγή” και “Στο Κόκκινο”. Σε όλες τις προσφυγές σημειώνεται η αντισυναδελφική– απαξιωτική συμπεριφορά του, η υποτίμηση της δημοσιογραφικής δουλειάς και η στοχοποίηση συγκεκριμένων εργαζόμενων.

Η απόσυρση ΣΥΡΙΖΑ από τα ΜΜΕ είναι πολιτική και ιδεολογική επιλογή

Η σοβαρή κρίση στο συγκρότημα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, με το λουκέτο στην καθημερινή Αυγή και τα σχέδια για συρρίκνωση του καθημερινού ενημερωτικού προγράμματος Στο Κόκκινο φέρνει στο προσκήνιο την προβληματική σχέση που έχουν τα πολιτικά κόμματα με τα μέσα ενημέρωσης. Μια σχέση που τα ίδια υποστηρίζουν πως βασίζεται σε οικονομικά παρά σε πολιτικά και ιδεολογικά δεδομένα. Κι όμως, ιδιαίτερα σήμερα που η κοινωνία, ο κόσμος της εργασίας, οι αριστερές ιδέες, ακόμη και οι δημοκρατικές απόψεις που δεν κινούνται εκτός αστικού συστήματος, δεν βρίσκουν δίοδο επικοινωνίας και προβολής, η υποστήριξη έκδοσης εφημερίδων και λειτουργίας ραδιοφώνων είναι περισσότερο από αναγκαία.

Θανάσης Καμπαγιάννης:Μητσοτάκης σεντράρει, Μιχαλολιάκος δοκάρι

Για τη νέα διάταξη της ΝΔ που απαγορεύει τα «Παρατηρητήρια» σε δίκες γράφει ο Θανάσης Καμπαγιάννης μετά την « απαίτηση» των συνηγόρων των Χρυσαυγιτών να αποβληθεί από το Εφετείο το Golden Dawn Watch. Δικαίως θέτει το ερώτημα αν η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τη δίκη των Τεμπών… Το μαύρο στη δημοσιότητα των ποινικών δικών προθερμαίνεται.

Ας σκεφτούμε την επικείμενη δίκη για το έγκλημα στα Τέμπη: μήπως θέλει να ρίξει και εκεί μαύρο η κυβέρνηση; Ποιον εξυπηρετεί το μαύρο στη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της δημοσιότητας της δίκης;

Οι κινητοποιήσεις έφεραν αποτέλεσμα, θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε Αυγή-Στο Κοκκινο

Μετά τις επίμονες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων σε Αυγή και Στο Κόκκινο, ο ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσα πως θα πληρώσει τα δεδουλευμένα του περασμένου Ιουνίου. Η απόφαση της γενικής συνέλευσης στην Αυγή διατυπώνει τα εύλογα ερωτηματικά για την απόφαση της Πολιτικής Γραμματεία.

📣Ανακοίνωση της συνέλευσης των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ 17.07.2024

Μετά την επίμονη πίεση και τις κοινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ και του ρ/δ σταθμού ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, η διοίκηση στα δύο Μέσα μας ανακοίνωσε ότι θα καταβληθεί σήμερα ο οφειλόμενος μισθός του Ιουνίου, δίνοντας ανάσα στην οικονομική ασφυξία που μας επιβλήθηκε εδώ και σχεδόν 20 μέρες

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κρατική επιδότηση δεν πληρώνει μισθούς Στο Κόκκινο

Απόφαση Συνέλευσης εργαζόμενων στον ΣΤΟΝ 105.5 στο Κόκκινο

1. Οι εργαζόμενοι/ες στον 105,5 Στο Κόκκινο, όπως και στην Αυγή, συμπληρώνουμε ενάμισι μήνα απλήρωτοι. Συγκεκριμένα, μας οφείλονται τα δεδουλευμένα του Ιουνίου, όπως και το επίδομα αδείας.
Από τον βασικό μέτοχο δεν έχει δοθεί κανένα χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των δεδουλευμένων.
Αυτό συμβαίνει ενώ έχει ήδη εκταμιευθεί η κρατική επιχορήγηση και έχει διανεμηθεί οπουδήποτε αλλού εκτός από τη μισθοδοσία των Μέσων.

Γενοκτονία και προπαγάνδα: Οι δύο όψεις του πολέμου του Ισραήλ

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, έχει χαρακτηρίσει τους Παλαιστίνιους στη Γάζα «ανθρώπινα ζώα». Ο αντιδήμαρχος της Ιερουσαλήμ χρησιμοποίησε τον όρο «υπάνθρωποι». Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ονόμασε τα παιδιά των Παλαιστινίων «παιδιά του σκότους» και τα συνέκρινε με τα «παιδιά του φωτός» του Ισραήλ, ενώ ο πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ διακήρυξε ότι «δεν υπάρχουν αθώοι πολίτες στη Γάζα».
Τα δυτικά κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης αποδεικνύονται συνένοχα, υιοθετώντας αυτή την στρατηγική. Η απανθρωποποίηση των Παλαιστινίων μέσω της μη διαλεκτικής προσέγγισης των γεγονότων νομιμοποιεί, έτσι, τη διπλή χρήση όρων για τους μεν και δε. Για παράδειγμα: Οι απώλειες αμάχων Παλαιστινίων αποκαλούνται «παράπλευρες ζημιές», είναι όμως «θάνατοι αμάχων» όταν πρόκειται για Ισραηλινούς. Η δολοφονία Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών δικαιολογείται με την επίκληση της έννοιας των «ανθρώπινων ασπίδων», η οποία δεν χρησιμοποιείται για τους Ισραηλινούς. Επίσης, οι Ισραηλινοί περιγράφονται ως «όμηροι» ενώ οι Παλαιστίνιοι είναι «αιχμάλωτοι».

Αυγή-Στο Κόκκινο: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια σε λουκέτο- συρρίκνωση -εκβιασμούς

Η “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ” στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων στην εφημερίδα της “Αυγής” και στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας από τον εργοδότη ΣΥΡΙΖΑ τα αυτονόητα, την πληρωμή των δεδουλεμένων τους και την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας. 

Δυόμιση εβδομάδες μετά το “λουκέτο” στο ημερήσιο φύλλο της “Αυγής” και δέκα ημέρες μετά την εντολή συρρίκνωσης του ενημερωτικού προγράμματος “Στο Κόκκινο” με κατάργηση όλων των εκπομπών μετά τις 3.00 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στα δυο ΜΜΕ παραμένουν αντιμέτωποι με την αδιάλλεκτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και τον ωμό εκβιασμό της με την μη πληρωμή των μισθών Ιουνίου. Η επιλογή του να μην πληρώσει τα δεδουλευμένα σε εφημερίδα και ραδιοφωνικό σταθμό είναι φανερό πως στοχεύει στην ηθική εξόντωση των εργαζομένων και είναι απαράδεκτη για το πολιτικό κόμμα.

Εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ, έχει απλήρωτους ακόμη τους εργαζόμενους

Οι έντονες διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ξεπλύνουν τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες του κόμματος, της ηγεσίας, παλιών και νέων στελεχών για τον συνεχιζόμενο απαράδεκτο εκβιασμό στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του κόμματος. Ενώ, όπως πληροφορήθηκαν οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν σήμερα τις στάσεις εργασίας, πληρώθηκαν όλοι οι υπάλληλοι στην Κουμουνδούρου, καλύφθηκαν οι προμηθευτές, πληρώθηκαν τα ταμεία και οι δόσεις δανείων, οι εργαζόμενοι σε “Αυγή” και “Στο Κόκκινο” παραμένουν απλήρωτοι για τον περασμένο Ιούνιο! Σήμερα στις 2.00 το μεσημέρι που είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται πάλι έξω από τα γραφεία. εκβιασμός είναι φανερός και σύμφωνα με πληροφορίες ελήφθη απόφαση να αποσταλεί εξώδικο τόσο για τη μη καταβολή δεδουλευμένων όσο και για την απόφαση λουκέτου στην “Αυγή” χωρίς καμία προηγούμενο ενημέρωση.

Βελόπουλος: «Κάντο όπως η Λεπέν!» και στα μίντια

Λίγο μετά τις ευρωεκλογές, το Alert ΤV, ένα κανάλι με ιδιοκτησία-«φάντασμα»  στο οποίο κυριαρχούν οι εκπομπές του Κυριάκου Βελόπουλου, ανακοίνωσε ως διευθυντή ειδήσεων τον Στέφανο Χίο, πραγματικό εκδότη του ακροδεξιού Μακελειού, του ανθρώπου που πριν δύο χρόνια πρωταγωνίστησε στην επιχείρηση ενοποίησης των ακροδεξιών μορφωμάτων υπό τον υπόδικο υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, η οποία όμως απέτυχε. Παρά τις μεγάλες προσδοκίες του αρχηγού της Ελληνικής Λύσης, ωστόσο, οι διαφορές με την επιτυχία της Λεπέν είναι τεράστιες.

Ωμός εκβιασμός ηγεσίας ΣΥΡΙΖΑ, δεν πληρώνει μισθούς σε “Κόκκινο-Αυγή”, αυτό είναι το “κυβερνητικό πρόγραμμα” Κασσελάκη;

Όλες αυτές τις ημέρες παρακολουθούμε με έκπληξη την τακτική που ξεδιπλώνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να περάσει την απόφαση της, λουκέτο στο καθημερινό φύλλο της “Αυγής”, απομάκρυνση μη αρεστών δημοσιογράφων στη διοίκηση -διεύθυνση του σταθμού “Στο Κόκκινο”.Ο τρόπος της ηγεσίας Κασσελάκη που ακολουθούν τα στελέχη της στενής του ομάδας είναι ο στυγνός εκβιασμός στους εργαζόμενους μέσω της μη αποπληρωμής των δεδουλευμένων τον Ιούνιο. Πρόκειται για οικογένειες, πληρώνουν νοίκι, έχουν χρέη, πρέπει να ζήσουν, να πάνε σουπερμάρκετ, να ταΐσουν τα παιδιά τους, να πληρώσουν λογαριασμούς. Ο ωμός εκβιασμός τους μέσω της μη πληρωμής των μισθών τους είναι η πλέον πολιτικά ανήθικη ενέργεια που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος και καταδεικνύει την ποιότητα της πολιτικής υπόστασης του.

Δεν αποδέχθηκε τις προτάσεις εργαζόμενων για την “Αυγή” ο ΣΥΡΙΖΑ, νέα απεργία σήμερα

Απεργούν και σήμερα Παρασκευή οι εργαζόμενοι της “Αυγής” μετά την κυνική αδιαφορία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί τα αιτήματα των εργαζόμενων που παραμένουν απλήρωτοι για τον μήνα Ιούνιο. Ο Στ. Κασσελάκης που την περασμένη εβδομάδα φάνηκε “δημοκρατικός” και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους, χθες δεν γύρισε καν να χαιρετήσει τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους εφημερίδας και ραδιοφωνικού σταθμού έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου. Δεν αποδέχθηκε επίσης η ηγεσία του κόμματος να παραδώσουν οι εργαζόμενοι τις αναλυτικές προτάσεις τους για τη βιωσιμότητα της Αυγής. Άλλο ένα δείγμα πως το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε και συνεχίζει να μην έχει κάποιο σχέδιο για να αναπτύξει την εφημερίδα του.

Έντεκα ανεξάρτητα ΜΜΕ-οργανώσεις καταγγέλλουν την προσαγωγή Παλαιστίνιων σε δημοσιογραφικό Εργαστήριο!

11 συνολικά ανεξάρτητα ΜΜΕ και οργανώσεις καταγγέλλουν την επιλεκτική παρέμβαση της ΕΛΑΣ στο Εργαστήριο που οργάνωσε το Vouliwatch την περασμένη Δευτέρα για την οποία έγραψε το blog. Η προσαγωγή των μελών της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση στη ΓΑΔΑ, συνιστά πολιτικλη ενέργεια που βάλει κατά της ελευθερίας της έκφρασης, της ελευθερίας του συνέρχεσθαι και της ελευθερίας της ενημέρωσης, δηλώνουν.

Επιλεκτική παρέμβαση της ΕΛΑΣ για το Παλαιστινιακό σε εκδήλωση του Vouliwatch στο Ρομάντσο

Προχθές το μεσημέρι (8.7.2024), στον δημιουργικό κόμβο Ρομάντσο στο κέντρο της Αθήνας, το Vouliwatch πραγματοποίησε σεμινάριο για δημοσιογράφους και εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών σχετικά με το δικαίωμα πρόσβασης σε έγγραφα, δεδομένα και πληροφορίες της διοίκησης. Περί τις 5:30 το απόγευμα, μικρή αντιπροσωπεία της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση προχώρησε σε μια πρωτοβουλία ενημέρωσηςτων συμμετεχόντων στο σεμινάριο στην αίθουσα του Ρομάντσο, αναρτώντας πανό και διαβάζοντας ένα ψήφισμά τους. 

Στοχοποίηση δημοσιογράφων “Στο Κόκκινο” εν γνώσει ή άγνοια Στ. Κασσελάκη;

΄Έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου βρίσκονται απεργοί εργαζόμενοι της “Αυγής” και του ραδιοφωνικού σταθμού “Στο Κόκκινο”. Οι εργαζόμενοι της “Αυγής” θα παραδώσουν στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος τις δικές τους προτάσεις για τη βιωσιμότητα της εφημερίδας, κάτι που δεν έπραξε ουδέποτε το ίδιο το κόμμα. (οι προτάσεις διαβάζονται εδώ).
Μετά τις αντιδράσεις στο μεταξύ που ξέσπασαν για τη συρρίκνωση του απογευματινού ενημερωτικού προγράμματος και την απόφαση της γενικής συνέλευσης όπου γίνεται λόγος για τις “εθελούσιες απολύσεις”, η διοίκηση του ραδιοφώνου- επιλογή της ηγεσίας- επιτέθηκε σε εργαζόμενους λέγοντας πως διακινούν fake news! 

“Αυγή” και “Στο Κόκκινο” διαδηλώνουν έξω από την Κουμουνδούρου και παραδίδουν τις δικές τους προτάσεις στην ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ

24ωρη απεργία αύριο Πέμπτη για τους εργαζόμενους στην “Αυγή” και στάσεις εργασίας για τους δημοσιογράφους στο ραδιόφωνο “Στο Κόκκινο”. Οι εργαζόμενοι απαντάνε στον “εκβιασμό” της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που δεν καταβάλει τα δεδουλευμένα του Ιουνίου σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει “οικονομική και ψυχολογική ασφυξία” με στόχο να αποδεχθούν τα σχέδια συρρίκνωσης των δυο κομματικών Μέσων. Η απόφαση για συρρίκνωση του ημερήσιου προγράμματος “Στο Κόκκινο” προκάλεσε την αντίδραση των εργαζόμενων. Μετά τη χθεσινή γενική συνέλευση εγκρίθηκε Ψήφισμα στο οποίο σημειώνεται πως αυτό “συνιστά περιορισμό και υποτίμηση του παραγόμενου έργου μας, αποτελεί μία ακόμα κίνηση που στοχεύει αποκλειστικά στη μείωση του κόστους, χωρίς να δίνει την παραμικρή προοπτική ανάπτυξης και βιωσιμότητας του ραδιοφώνου”. 
Οι εργαζόμενοι της”Αυγής” στο μεταξύ κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για την ανάπτυξη των Μέσων του ΣΥΡΙΖΑ τη στιγμή που η ηγεσία ακόμη δεν έχει δώσει το δικό της σχέδιο. 

Στην εφημερίδα “Αυγή” λουκέτο, στο ραδιόφωνο “Στο Κόκκινο” κατάργηση εκπομπών και απολύσεις

Συντομότερα απ΄όσο αναμενόταν εκδηλώνεται η παρέμβαση Κασσελάκη στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”. Ενώ οι εργαζόμενοι τόσο στην εφημερίδα “Αυγή” όσο και στο ραδιοφωνικό σταθμό παραμένουν απλήρωτοι, ενέργεια που εκτιμάται από τη γενική συνέλευση των εργαζόμενων ως “αντίποινα” της ηγεσίας στις συνεχιζόμενες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις τους με αίτημα να επανέλθει το καθημερινό φύλλο και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, άρχισαν οι περικοπές και “Στο Κόκκινο”. Όπως ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους του ραδιοφώνου καταργείται η απογευματινή ζώνη του σταθμού μετά τις 3.00 το απόγευμα. Πρόσχημα για μια ακόμη φορά το κόστος λειτουργίας, πραγματικός στόχος η απομάκρυνση των παραγωγών που εδώ και πολύ καιρό είχαν μπει στο στόχαστρο της νέας ηγεσίας επειδή συνέχιζαν να λειτουργούν ως δημοσιογράφοι,

Νέα απεργία δημοσιογράφων στην “Αυγή” και συγκέντρωση πάλι στην Κουμουνδούρου

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ στη χθεσινή κρίσιμη γενική συνέλευση της αποφάσισε:

Να προχωρήσουμε σε νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 11 Ιουλίου τη μέρα που συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με μοναδικό θέμα το ζήτημα των μέσων του κόμματος, δηλώνοντας παράλληλα την πρόθεσή μας για επαναλαμβανόμενες 24ωρες κινητοποιήσεις
Παρά τη φιλοτεχνημένη εικόνα εργασιακής ειρήνης που διοχετεύθηκε στα ΜΜΕ, δηλώνουμε ότι παραμένουνε ανικανοποίητοι από τη στάση του ισχυρού μετόχου, καθώς μέχρι σήμερα παραμένει αδιάλλακτος στο αίτημα για ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της ΑΥΓΗΣ. Την ίδια στιγμή, δεν μας έχει καταβάλει ακόμη τον μισθό του Ιουνίου, ενώ στον αέρα παραμένει και η ομαλή μισθολογική ροή του επόμενου διαστήματος δημιουργώντας οικονομική ασφυξία στους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι της Αυγής απαντούν για τα “νούμερα” του λουκέτου της εφημερίδας

Με τίτλο “Μερικές οφειλόμενες απαντήσεις σε αριθμούς, λοιδορίες και παραλείψεις”, οι εργαζόμενοι της εφημερίδας “Αυγή” που παραμένουν απλήρωτοι απαντούν σε καλοθελητές και μη για όλα αυτά που ακούστηκαν για το κόστος έκδοσης της εφημερίδας. Διαβάζουμε τις απαντήσεις τους:

 Όλες αυτές τις μέρες που εμείς οι εργαζόμενοι αγωνιζόμαστε για τις θέσεις εργασίας μας μετά τον ξαφνικό θάνατο που επιβλήθηκε στο καθημερινό φύλλο της Αυγής, τώρα ερχόμαστε αντιμέτωποι και με μια σειρά επώνυμων και ανώνυμων αριθμητικών επιχειρημάτων σε μια ψευδή και κυνική προσπάθεια να στηριχτεί αυτή η επιλογή και του τρόπου με τον οποίο έγινε το κλείσιμο του ιστορικού καθημερινού φύλλου της εφημερίδας.