Κατηγορία: Αρχική

Έρευνα του Assiociated Press αποκαλύπτει πως το Ισραήλ σκοτώνει στοχευμένα ολόκληρες οικογένειες Παλαιστινίων

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία από την έρευνα του AP για τις παλαιστινιακές οικογένειες που αποδεκατίστηκαν ως σήμερα στη Γάζα από το στρατό του Ισραήλ/ «Οι αριθμοί είναι συγκλονιστικοί», αυτό είναι το συμπέρασμα της έρευνας. Στην ιστοσελίδα των ειδήσεων του πρακτορείου η Sarah El Deeb γράφει από τη Βηρυτό, το ρεπορτάζ για τις στοχευμένες δολοφονίες. ( Πηγή της φωτογραφίας apnews). <<Σε βαθμό που δεν έχει ξαναδεί, η αεροπορική και χερσαία εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα σκοτώνει ολόκληρες οικογένειες Παλαιστινίων . Μερικές φορές τέσσερις γενιές από την ίδια οικογένεια, έχουν χαθεί σε μεμονωμένες αεροπορικές επιδρομές ή σε μια σειρά αεροπορικών επιδρομών με στόχο τα μέλη της ίδιας οικογένειας. Συχνά δεν υπάρχει προειδοποίηση. Η έρευνα του Associated Press εντόπισε τουλάχιστον 60 παλαιστινιακές οικογένειες όπου 25 άτομα ή περισσότερα σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου>>. 

Μεταπολίτευση, αυτό το “βολικό τέρας”, το νέο βιβλίο του Διονύση Ελευθεράτου

”Μεταπολίτευση: Ένα βολικό «τέρας»”, είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Διονύση Ελευθεράτου, από τις εκδόσεις “Τόπος”, το οποίο παρουσιάζεται σήμερα στις 7.00μ.μ στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. Όπως σημειώνει ο εκδοτικός οίκος “Η γεννηµένη προ πεντηκονταετίας Μεταπολίτευση φαντάζει γρίφος. ∆ηµοσιολόγοι διαφωνούν για το πότε εξέπνευσε, αλλά και για το πόσο ζωντανά παραµένουν τα «καταπιστεύµατά» της. Πολιτικοί των δύο κοµµάτων (ΠΑΣΟΚ, Ν∆) τα οποία γεννήθηκαν µαζί της και κυριάρχησαν σε όλη –ή σχεδόν– τη διάρκειά της τη στηλιτεύουν, ως συνολικά επιζήµια περίοδο. Κάποτε αυτό το έκανε µόνον η Ακροδεξιά. Στην πραγµατικότητα αφορίζουν τον ριζοσπαστισµό που αναπτύχθηκε στην κοινωνία κατά τη Μεταπολίτευση (κυρίως την πρώιµη) κι άσκησε πολλαπλές επιδράσεις.

Να γιατί το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία!

Η ισραηλινή κυβέρνηση και ο στρατός διέπραξαν συστηματικά «εγκλήματα κατά τηςανθρωπότητας»,συμπεριλαμβανομένης της «εξόντωσης», κατά τη διάρκεια της οκτάμηνης επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα, διαπίστωσε ερευνητική επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την περασμένηΤετάρτη.

Η έκθεση είναι η πρώτη σε βάθος έρευνα των Ηνωμένων Εθνών για τα γεγονότα που συνέβησαν από τις 7 Οκτωβρίου κι έπειτα, και βασίζεται σε λεπτομερείς συνεντεύξεις με θύματα και μάρτυρες.

Πουθενά σε ΕΡΤ- ΑΠΕ η είδηση για τον ένα χρόνο από το ναυάγιο στην Πύλο

600 άνθρωποι χάθηκαν σε ελληνική θάλασσα, 600 άνθρωποι, γυναίκες, παιδιά, άνδρες βυθίστηκαν, πνίγηκαν με το ελληνικό αρμόδιο Λιμενικό να παρακολουθεί τον πνιγμό τους. Ένα χρόνο μετά κι ενώ σήμερα γίνονται διαδηλώσεις, ενώ κατατέθηκε μήνυση, ενώ υπήρξαν διεθνείς αντιδράσεις, ενώ αποδίδονται ευθύνες σε Frontex και λιμενικό, η είδηση δεν υπάρχει στην ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Δυο Μέσα υποτίθεται δημόσια που εξυπηρετούν την πληροφόρηση και ενημέρωση των πολιτών. Αλλά πρόκειται για απλές υπηρεσίες στο μέγαρο Μαξίμου, στο πρωθυπουργικό γραφείο. Γι αυτό κι αν ανοίξεις τις πρώτες σελίδες τους η είδηση του ενός έτους από το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο δεν υπάρχει πουθενά. Αλλά στην ΕΡΤ κόπηκε η συνέντευξη Τύπου του “Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών” από την ΕΡΤ, αποσιωπήθηκε ένα σημαντικό γεγονός που αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, το έγκλημα στην Πύλο δεν θα αποσιωπούσε; 

H ΠΟΕΣΥ καταδικάζει την αποσιώπηση της εκδήλωση για τα Τέμπη

Μετά την ΠΟΣΠΕΡΤ και η Ομοσπονδία δημοσιογράφων (ΠΟΕΣΥ)διαμαρτύρεται για την αποσιώπηση της εκδήλωσης του Συλλόγου συγγενών θυμάτων «Τέμπη 28-2-2023» την περασμένη εβδομάδα. Τη φίμωση κατήγγειλε ο Σύλλογος,  ΠΟΣΠΕΡΤ έκανε λόγο για “ημέρα ντροπής” και  ζήτησε την παραίτηση της διοίκησης της ΕΡΤ ενώ η ΠΟΕΣΥ αναφέρει πως “η εκ των υστέρων αναφορά κι αυτή σε βίντεο για την προεκλογική δραστηριότητα των πολιτικών αρχηγών, μόλις μερικών δευτερολέπτων, η οποία όπως τονίζεται έγινε έπειτα από διαμαρτυρία του Συλλόγου, «επιβεβαιώνει το ατόπημα κατά της πολυφωνίας», σημειώνει η Πανελλήνια ομοσπονδία δημοσιογράφων.

Τι μας έμεινε από την προεκλογική περίοδο στην TV

Στη χώρα μας η προεκλογική περίοδος διήρκησε μόλις 15 ημέρες, διάστημα κατά το οποίο εξαφανίστηκε το πραγματικό διακύβευμα, καθώς και τα γεγονότα σε αυτή την εκλογική μάχη που αφορούν τις κοινωνίες σε όλη την Ευρώπη. Κατασκευάστηκε ένα σκηνοθετημένο πολιτικό σόου από εταιρείες επικοινωνίας, δημοσιογράφους και μίντια, με πρωταγωνιστές του θιάσου τους ίδιους τους πολιτικούς αρχηγούς. 
Η προεκλογική κάλυψη γίνεται μέσω των συνεντεύξεων, κυρίως των πολιτικών αρχηγών, με προβολή των σταρ υποψηφίων ευρωβουλευτών και τέλος. Στα δελτία ειδήσεων η τηλεοπτική πραγματικότητα αφορά φόνους, δολοφονίες, καύσωνα με τα απαραίτητα πλάνα από παραλίες με «ζουμ» σε οπίσθια, πανελλαδικές εξετάσεις, φωτιές και ολίγον, 30 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, για τη Γάζα.

Κυρίαρχο Μέσο στις Ευρωεκλογές η TV

Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, οι τηλεοπτικές οθόνες καταλήφθηκαν από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, κυρίως από τον Κ. Μητσοτάκη, μετά τον Στ. Κασσελάκη και στη συνέχεια τους υποψηφίους των μεγάλων κομμάτων – αποκλειστικά. Η τηλεόραση μπορεί να βρίσκεται στο ναδίρ της αξιολόγησης όσον αφορά στην εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης, μπορεί στις άλλες χώρες της ΕΕ πρωταγωνιστής να είναι τα κοινωνικά δίκτυα (Facebook- Instagram), ωστόσο αυτές τις ημέρες αναδεικνύεται στη χώρα μας ως το κυρίαρχο Μέσο προβολής, τόσο στις τηλεοπτικές εκπομπές όσο και στη διαφήμιση. Η επιλογή αυτή, για μια ακόμη φορά, καταδεικνύει τη στενή διαπλοκή ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των μίντια και το πολιτικό σύστημα.

Βαθειά χωμένη η Ελλάδα στην πολεμική μηχανή του Ισραήλ

Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας neostrategy.gr αναδεικνύει το πόσο βαθειά έβαλε η ελληνική κυβέρνηση τη χώρα μας στην πολεμική μηχανή του Ισραήλ. Με τίτλο “Οι Ισραηλινοί εκπαιδεύονται από την ελληνική πολεμική αεροπορία για να χτυπήσουν την Χεζμπολάχ!”, η ιστοσελίδα αποκαλύπτει πως στην πρόσφατη άσκηση της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ και της πολεμικής αεροπορίας της Ελλάδος που πέρασε στα πολύ ψιλά των ΜΜΕ, εκπαιδεύονταν οι Ισραηλινοί και όχι οι Έλληνες πιλότοι! ‘Όπως γράφει η σελίδα: 

Μήνυση για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα με συμμετοχή στρατιωτών και από την Ελλάδα από δικηγόρους της Εναλλακτικής Παρέμβασης!

Μήνυση για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονίας στη Γάζα με ελληνική συμμετοχή κατέθεσαν σύμβουλοι της ΕΠΔΑ στην Εισαγγελία

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν χθες Δευτέρα 20 Μαίου 2024 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, έξι νυν και πρώην σύμβουλοι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με την “Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή”, όσον αφορά τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών για εγκλήματα πολέμου και πράξεις γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας από τον Ισραηλινό Στρατό με συμμετοχή και ελληνικής ιθαγένειας στρατιωτών που υπηρετούν στις τάξεις του. Η μηνυτήρια αναφορά κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ της κατάθεσης προηγήθηκε ακρόαση των συμβούλων από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Προβατάρη.
Εκτενή αποσπάσματα της μήνυσης δημοσιεύονται παρακάτω

Video Games: Η συνέχεια του πολέμου με άλλα μέσα

Στο νέο επεισόδιο “Ιστορίες από το Gotham City” με τους Άρη Χατζηστεφάνου και Χρήστο Αβραμίδη στο Attica TV, εξετάζεται η ιστορία των video games. Μια ιστορία που είναι συνυφασμένη με τους στόχους του Πενταγώνου. Το πως αυτό συμβαίνει θα το δούμε στο ντοκιμαντέρ απόψε τα μεσάνυχτα… 

Από την ημέρα που μια ομάδα ερευνητών δημιούργησε το πρώτο video game της ιστορίας, χρησιμοποιώντας χρήματα του Πενταγώνου, η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών διατήρησε στενούς δεσμούς με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας και την παγκόσμια βιομηχανία όπλων. Για χιλιάδες gamers σε όλο τον κόσμο αυτή η σχέση άλλαξε την αντίληψή τους για το ρόλο των ΗΠΑ στη διεθνή γεωπολιτική σκηνή ενώ ορισμένοι από αυτούς κατέληξαν να υπηρετούν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η καταγγελία της γενοκτονίας που διαπράττει το Ισραήλ κυριάρχησε στη Eurovision

“Πρόκειται για συνδικαλιστική δράση. Καταδικάζουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ. Επιπλέον, το κράτος του Ισραήλ καταπατά την ελευθερία του Τύπου. Γι’ αυτό  διακόπτουμε για λίγο τη μετάδοση.  #CeaseFireNow #StopGenocideNow”. Αυτό ήταν το μήνυμα στις οθόνες της βέλιγκης τηλεόρασης VRT στην έναρξη της απευθείας μετάδοσης του 2ου ημιτελικού της Eurovision το βράδυ της Πέμπτης 9 Μαΐου.Η διακοπή της μετάδοσης από το κρατικό ολλανδόφωνο κανάλι έγινε από τα συνδικάτα του VRT.
Το μήνυμα ενάντια στην γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού παγκοσμιοποιήθηκε μέσα από το “θεσμό” που ισχυρίζεται πως δεν ασκεί πολιτική αν και όλες του οι αποφάσεις και ενέργειες στη φετεινή διοργάνωση είναι απόλυτα πολιτικές.

Βαθαίνουν οι «δημόσιες σχέσεις» του ΝΑΤΟ με τα ΜΜΕ

Από την περίοδο της προσπάθειας για την «εκπαίδευση δημοσιογράφων» από την αμερικάνικη πρεσβεία και μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ διεύρυνε τις επιχειρήσεις επιρροής, με δημόσια πλέον και καλά προωθημένα προγράμματα υπό τον μανδύα αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης ή της… ασφάλειας των δημοσιογράφων.

Την περασμένη εβδομάδα, πολυδιαφημίστηκε με δελτίο τύπου από το ΓΕΕΘΑ η «συνδυασμένη σύσκεψη των Ομάδων Εργασίας (Working Groups) του ΝΑΤΟ για τις Πληροφοριακές και Ψυχολογικές Επιχειρήσεις (Information – Psychological Operations), καθώς και η σύσκεψη της Ομάδας Εργασίας για τις Στρατιωτικές Δημόσιες Σχέσεις (Military Public Affairs)».

“Παγκόσμια Ημέρα ελευθερίας Τύπου” Υποστηρίξτε την ελευθερία του Τύπου στη Γάζα, καλεί η JFJ

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθερίας του Τύπου σήμερα 3 Μαΐου, η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ) βάζει στο επίκεντρο τη Γάζα, την Παλαιστίνη και καταδικάζει τη δολοφονία περισσότερων από εκατό δημοσιογράφων και εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης από την έναρξη του πολέμου. Πρόκειται για την πιο παρατεταμένη επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και στο «δικαίωμα στη γνώση» του κόσμου, όπως και οι αυθαίρετες συλλήψεις και εκφοβισμοί. Η Διεθνής Ομοσπονδία καλεί τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, και ιδιαίτερα την ισραηλινή κυβέρνηση, να προστατεύσουν τις ζωές των δημοσιογράφων και την ελευθερία του Τύπου σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις.

Με την BC Partners για την εξαγορά της United «φλερτάρει» η Emirates

Νεότερες πληροφορίες για τη μεταβίβαση της συνδρομητικής πλατφόρμας της Nova μεταφέρει η σελίδα reporter.gr.Όπως γράφει η μητρική BC Partners συζητά για την εξαγορά της United και με την Emirates. Μέχρι τώρα η εταιρεία έχει επιβεβαιώσει την πρόθεση της να μεταβιβάσει την United που κατέχει τη συνδρομητική της Nova και πληροφορίες ανέφεραν το ενδιαφέρον της ΔΕΗ. Φαίνεται πως προέκυψε νέος ενδιαφερόμενος. Το ρεπορτάζ σημειώνει τo ενδεχόμενο “εξαγοράς της United Group BV εξετάζει η Emirates Telecommunications Group Co., η εταιρεία με έδρα το Άμπου Ντάμπι, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg σε μια συναλλαγή που θα μπορούσε να εκτοξεύσει την αποτίμηση της United στα 8 δισ. ευρώ”.

Το Λεξικό προπαγάνδας στα ΜΜΕ για τον πόλεμο Ισραήλ στην Παλαιστίνη

αναδημοσίευση από το info-war.   Γράφει ο Αρης Χατζηστεφάνιου

Προ ημερών διέρρευσε στην ερευνητική ιστοσελίδα The Intercept εσωτερικό έγγραφο των New York Times που καλούσε τους συντάκτες να αποφεύγουν λέξεις όπως «γενοκτονία», «εθνοκάθαρση» και «κατεχόμενα εδάφη» όταν αναφέρονται στη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα. Σκεφτήκαμε λοιπόν να συντάξουμε ένα αντιλεξικό στο οποίο θα εξηγούμε γιατί φιλοϊσραηλινά ΜΜΕ και πολιτικοί χρησιμοποιούν ή αποφεύγουν λέξεις και φράσεις στην προσπάθειά τους να προωθήσουν τις θέσεις του Τελ Αβίβ στη διεθνή κοινή γνώμη.

Η κυβέρνηση διαμαρτύρεται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ επειδή δεν ζήτησε τη γνώμη της για την Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Κάθε χρόνο το αμερικάνικο Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκδίδει εκθέσεις για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις διάφορες χώρες, δορυφόρους και μη των Ηνωμένων Πολιτειών. Η φετεινή Έκθεση του για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα το 2023 θέτει τη χώρα υπό την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκης σε ακόμη χειρότερο σημείο από ότι το 2022 (εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά την έκθεση για το 2022) 

Η προηγούμενη έκθεση παρά το γεγονός ότι ήταν επίσης κόλαφος για τις πρακτικές της κυβέρνησης της ΝΔ πέρασε στο ντούκου, πρακτικά δεν της έδωσε κανείς σημασία, όχι μόνο τα ελεγχόμενα media αλλά ούτε και η αντιπολίτευση. Η φετινή έκθεση για το 2023 (εδώ μπορείτε επίσης να τη δείτε ολόκληρη)  έλαβε μεγάλες διαστάσεις με το σύνολο των ΜΜΕ να έχουν από χθές δημοσιεύσει εκτενή ρεπορτάζ και αποσπάσματα. Λόγω προφανώς των επικείμενων Ευρωεκλογών τα ευρήματα της αμερικάνικης έκθεσης έγιναν θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης. Και φυσικά το Μαξίμου έσπευσε όχι μόνο να αμφισβητήσει την Έκθεση της αμερικάνικης κυβέρνησης αλλά δημόσια εξέφρασε το “παράπονο” της ότι δεν ρωτήθηκε η θέση της! Η έκθεση ειδικά για τα ΜΜΕ αναφέρει:

Η καθοδήγηση δημοσιογράφων στο ισραηλινό αφήγημα στους New York Times

Οι New York Times zήτησαν από τους δημοσιογράφους που κάλυπταν τον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας να περιορίσουν τη χρήση των όρων «γενοκτονία» και «εθνοκάθαρση» και να «αποφύγουν» τη χρήση της φράσης «κατεχόμενα εδάφη» όταν περιγράφουν την παλαιστινιακή γη, σύμφωνα με ένα αντίγραφο του ένα εσωτερικό σημείωμα που ελήφθη από το The Intercept.
Σχετικά με τον όρο «Παλαιστίνη» – μια ευρέως χρησιμοποιούμενη ονομασία τόσο για την επικράτεια όσο και για το αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ κράτος – το σημείωμα των Times περιέχει ωμές οδηγίες: «Μην χρησιμοποιείτε σε ημερομηνίες, κείμενο ρουτίνας ή τίτλους, εκτός από πολύ σπάνιες περιπτώσεις, όπως όταν Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ανέδειξε την Παλαιστίνη σε κράτος παρατηρητή μη μέλος ή αναφορές στην ιστορική Παλαιστίνη». Η καθοδήγηση των Times μοιάζει με αυτή του Associated Press Stylebook .

Το υπόμνημα καθοδηγεί τους δημοσιογράφους να μην χρησιμοποιούν τη φράση «στρατόπεδα προσφύγων» για να περιγράψουν μακροχρόνιους προσφυγικούς καταυλισμούς στη Γάζα.

Μια χαρά την κάνει τη δουλειά της η αστυνομία, τα ΜΜΕ πάλι όχι

Όταν τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι καταπίνουν… αμάσητο οτιδήποτε βγαίνει από τη ΓΑΔΑ μπορεί να πιστοποιούν τη βαθιά ενσωμάτωσή τους στο κυρίαρχο αφήγημα της εξουσίας, αλλά ταυτόχρονα επιβεβαιώνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση. Η αρχική πληροφόρηση για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής στα «100 μέτρα έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων» υιοθετήθηκε αυτόματα ως γεγονός από τα ΜΜΕ, τα οποία ξανά δεν φρόντισαν να προστατευθούν βάζοντας την ένδειξη ότι πρόκειται για «δηλώσεις της αστυνομίας». Έτσι, τις αναπαρήγαγαν ως δικό τους ρεπορτάζ. Λίγες ώρες μετά, αποδείχθηκε ότι ήταν μια ψευδής παράθεση γεγονότων με σκοπό την παραπλάνηση και την προστασία των αστυνομικών του τμήματος. Η αστυνομία όπως και η κυβέρνηση, λοιπόν, μια χαρά την κάνουν τη δουλειά τους. Τα Μέσα Ενημέρωσης όμως όχι, καθώς προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποδείξουν την απόλυτη υποταγή τους στα κέντρα εξουσίας. 

Απεργία και στάση εργασίας για Συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Δεκαπέντε χρόνια μετά την τελευταία Συλλογική σύμβαση στα ΜΜΕ κάτι αρχίζει να κινείται στο χώρο των εργαζομένων για τη διεκδίκηση των όρων εργασίας. Αύριο πραγματοποιείται στάση εργασίας των εργαζόμενων στην ΕΡΤ από τις 12.00 το μεσημέρι ως τις 3.00 με αίτημα τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας και πενθήμερο εργασία για όλους. Η καθιέρωση 6ήμερης εργασίας στην ΕΡΤ “πάγωσε” προς το παρόν αλλά κανείς δεν διασφαλίζει ότι η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης θα επιδιώξει την εφαρμογή της. Αύριο επίσης πραγματοποιείται 24ωρη απεργία των εργαζόμενων στα Πρακτορεία διανομής Τύπου. Η ανακοίνωση του σωματείου είναι αποκαλυπτική για τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας για να μην υπογραφή Συλλογική σύμβαση.