Κατηγορία: Αρχική

Νέα «σφαλιάρα» της Κομισιόν για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

Σοβαρές επισημάνσεις περιλαμβάνει το τελικό κείμενο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα. Η Κομισιόν υπογραμμίζει πως παρότι έχει επιτευχθεί «κάποια περαιτέρω πρόοδος» σε ορισμένους τομείς εξακολουθούν να υφίστανται ζητήματα στη Δικαιοσύνη, την Ελευθερία του Τύπου, την καταπολέμηση της διαφθοράς, τη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών, αλλά και τη μη επαρκή διαβούλευση νομοθετημάτων.

Η φράση όμως: «κάποια πρόοδος», δεν σημαίνει ούτε «σχετική πρόοδος» ούτε καν το βασικό ουσιαστικό «πρόοδος». Σκέτο. Αυτούσιο. Πρόοδος.
Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Και σε συνδυασμό με τις εξελίξεις αναφορικά με τη δίκη για την δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ και τις έρευνες για το μαζικό έγκλημα στα Τέμπη, λέει ακόμη περισσότερα για την ποιότητα της δημοκρατίας που ζούμε…

Εξώδικο στην Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ, έχει απλήρωτους ακόμη τους εργαζόμενους

Οι έντονες διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ξεπλύνουν τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες του κόμματος, της ηγεσίας, παλιών και νέων στελεχών για τον συνεχιζόμενο απαράδεκτο εκβιασμό στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του κόμματος. Ενώ, όπως πληροφορήθηκαν οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν σήμερα τις στάσεις εργασίας, πληρώθηκαν όλοι οι υπάλληλοι στην Κουμουνδούρου, καλύφθηκαν οι προμηθευτές, πληρώθηκαν τα ταμεία και οι δόσεις δανείων, οι εργαζόμενοι σε “Αυγή” και “Στο Κόκκινο” παραμένουν απλήρωτοι για τον περασμένο Ιούνιο! Σήμερα στις 2.00 το μεσημέρι που είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται πάλι έξω από τα γραφεία. εκβιασμός είναι φανερός και σύμφωνα με πληροφορίες ελήφθη απόφαση να αποσταλεί εξώδικο τόσο για τη μη καταβολή δεδουλευμένων όσο και για την απόφαση λουκέτου στην “Αυγή” χωρίς καμία προηγούμενο ενημέρωση.

Δεν αποδέχθηκε τις προτάσεις εργαζόμενων για την “Αυγή” ο ΣΥΡΙΖΑ, νέα απεργία σήμερα

Απεργούν και σήμερα Παρασκευή οι εργαζόμενοι της “Αυγής” μετά την κυνική αδιαφορία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί τα αιτήματα των εργαζόμενων που παραμένουν απλήρωτοι για τον μήνα Ιούνιο. Ο Στ. Κασσελάκης που την περασμένη εβδομάδα φάνηκε “δημοκρατικός” και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους, χθες δεν γύρισε καν να χαιρετήσει τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους εφημερίδας και ραδιοφωνικού σταθμού έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου. Δεν αποδέχθηκε επίσης η ηγεσία του κόμματος να παραδώσουν οι εργαζόμενοι τις αναλυτικές προτάσεις τους για τη βιωσιμότητα της Αυγής. Άλλο ένα δείγμα πως το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε και συνεχίζει να μην έχει κάποιο σχέδιο για να αναπτύξει την εφημερίδα του.

Στοχοποίηση δημοσιογράφων “Στο Κόκκινο” εν γνώσει ή άγνοια Στ. Κασσελάκη;

΄Έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου βρίσκονται απεργοί εργαζόμενοι της “Αυγής” και του ραδιοφωνικού σταθμού “Στο Κόκκινο”. Οι εργαζόμενοι της “Αυγής” θα παραδώσουν στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος τις δικές τους προτάσεις για τη βιωσιμότητα της εφημερίδας, κάτι που δεν έπραξε ουδέποτε το ίδιο το κόμμα. (οι προτάσεις διαβάζονται εδώ).
Μετά τις αντιδράσεις στο μεταξύ που ξέσπασαν για τη συρρίκνωση του απογευματινού ενημερωτικού προγράμματος και την απόφαση της γενικής συνέλευσης όπου γίνεται λόγος για τις “εθελούσιες απολύσεις”, η διοίκηση του ραδιοφώνου- επιλογή της ηγεσίας- επιτέθηκε σε εργαζόμενους λέγοντας πως διακινούν fake news! 

Η φίμωση δημοσιογράφων σε δίκες είναι επίθεση στη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της δημοσιότητας

Την κατάργηση της κυβερνητικής απαγόρευσης της δημοσιογραφικής κάλυψης-παρατήρησης των δικών ζητά με παρέμβαση της η “Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή”, δηλώνοντας πως η νέα ρύθμιση έρχεται ενάντια στη συνταγματική αρχή της δημοσιότητας

Η κυβερνητική τροποποίηση της διάταξης για τη ραδιοτηλεοπτική μετάδοση δικών με τρόπο που να “απαγορεύεται η ολική ή μερική μετάδοση με οποιονδήποτε τρόπο” αποτελεί ευθεία επίθεση στη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της δημοσιότητας της δίκης και θα πρέπει άμεσα να καταργηθεί.
Η διατύπωση της νέας διάταξης του άρ. 8 παρ. 1 του ν. 3090/2002, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 31 του ν. 5119/2024 (ΦΕΚ 103/Α/5-7-2024), είναι τόσο ευρεία και αόριστη που δύναται να ερμηνευτεί ακόμα και ως συλλήβδην απαγόρευση της παρουσίας δημοσιογράφων και παρατηρητών και της αναμετάδοσης πληροφοριών από το ακροατήριο μιας υπό εξέλιξη δίκης.

Οι αρχηγοί κομμάτων σε ρόλο μάνατζερ αντικαθιστούν τα κόμματα…

Ας τα πάρουμε με τη σειρά
1. Η πρώτη αρχή στον κόσμο των επιχειρήσεων και των “μεταγραφών” ανωτέρων διευθυντικών στελεχών είναι ότι δεν εξετάζεται κυρίως το αντικείμενο δραστηριότητας αλλά ο ρόλος που είχε κάποιος manager. Ένας καλός Διευθυντής Λειτουργιών είναι ένας καλός Διευθυντής Λειτουργιών. Το αν η εμπειρία του αφορά παραγωγή προφυλακτικών ή γάλατος ή διαφημίσεων, έχει μια κάποια σημασία, αλλά πολύ μικρή.
2. Η δεύτερη αρχή στην πρόσληψη ενός πετυχημένου manager, είναι ακριβώς να αναλαμβάνει πλήρως και αποφασιστικά τις ευθύνες του στο πλαίσιο της εξουσίας που του έχει δοθεί (από τα αφεντικά) και να μη μεταθέτει ή κλώθει τα θέματα στο όνομα κάποιων “συλλογικών” αποφάσεων. “Δική σου η εξουσία, δική σου η απόφαση” . Και ότι προκύψει. ” Ή θα πάρεις χοντρό bonus ή θα φας το κεφάλι σου”.
3. Ο Στέφανος Κασσελάκης μας έχει πει πως όχι απλά έχει επιχειρηματική πείρα, αλλά είναι τόσο πετυχημένος (στα 33 του!) ώστε να μη χρειάζεται να δουλέψει ποτέ ξανά στη ζωή του, διότι έχει σωρεύσει τεράστιο πλούτο. Αρα, αν μας λέει αλήθεια, ξέρει πολύ καλά τους δύο προηγούμενους κανόνες. Και τους εφαρμόζει.

Τα WikiLeaks που αποκάλυψαν την υποτελή Ελλάδα

Για τις αποκαλύψεις των wikileaks που αφορούν στην Ελλάδα γράφει η Μαριάννα Κουτέλα στο documentonews λίγο μετά την απευλευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ μετά τη συμφωνία του με τις ΗΠΑ. Στις δεκάδες εκατοντάδες αποκαλύψεις υπάρχουν αρκετές υποθέσεις που αφορούν στη χώρα μας. Αναδημοσιεύουμε το σχετικό απόσπασμα του ρεπορτάζ. Η εξαγορά της Ολυμπιακής ήταν μεταξύ των θεμάτων που βρέθηκαν στο… μικροσκόπιο του Ασάνζ. Ενα τηλεγράφημα του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2005 που δημοσίευσαν τα WikiLeaks ήρθε να επιβεβαιώσει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της γερμανικής ηγεμονίας, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διάλυση των Ολυμπιακών Αερογραμμών και στην απορρόφηση της Olympic Air από την Aegean.

Της έδωσαν βραβείο για ρεπορτάζ στη Γάζα, το πήραν πίσω γιατί διαμαρτυρήθηκε το Ισραήλ

<>

αναδημοσίευση από το infolibre 

Διεθνής κατακραυγή από συνδικαλιστικά όργανα δημοσιογράφων και ανεξάρτητους ερευνητές  από την οπισθοχώρηση του Διεθνούς Ιδρύματος Μέσων Ενημέρωσης Γυναικών (IWMF) να “πάρει πίσω” το Βραβείο Θάρρους στη Δημοσιογραφία (Courage in Journalism) από την Παλαιστίνια δημοσιογράφο Maha Hussaini, η οποία όλο αυτό το διάστημα μετέφερε εικόνες και ιστορίες από τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, δημιουργώντας έναν ακόμη κίνδυνο για τη ζωή της.

“Οι απειλές και οι δολοφονίες χαρακτήρων στοχεύουν μόνο στην αφαίρεση βασικών φωνών και στη διαιώνιση της μακροχρόνιας προκατάληψης στα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης. Δεν έχω δουλέψει ποτέ για να λάβω βραβεία, ούτε έχω υποβάλει ποτέ αίτηση γιαυποψηφιότητα.

Συνάντηση με τον Στ. Κασσελάκη ζητούν οι εργαζόμενοι της Αυγής και η ΕΣΗΕΑ

Στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκη ότι έγινε πρόταση να αναλάβουν οι εργαζόμενοι την έκδοση της “Αυγής” και απ’ ότι …άκουσε το αρνήθηκαν, η γενική συνέλευση των εργαζόμενων  ξεκαθάρισε ότι “ποτέ δεν έγινε σχετική πρόταση από τη Διοίκηση και ουδέποτε μπήκαμε σε μία τέτοια συζήτηση”. Επίσης οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι “παρά τις διαδοχικές εκκλήσεις για συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε σχέση με το μέλλον της εφημερίδας -ήδη μήνες πριν από το αιφνιδιαστικό κλείσιμο- εκείνος ουδέποτε ανταποκρίθηκε”. 

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ζητά και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επισημαίνοντας: Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημ. «Η ΑΥΓΗ» πλήττει τον πλουραλισμό και την ενημέρωση των πολιτών και προκαλεί πλήθος εργασιακών προβλημάτων

Το τράφικινγκ ανηλίκων προσφύγων στο νέο επεισόδιο “Είμαι άνθρωπος όχι σκουπίδι”

Ένας νέος υπαίθριος κινηματογράφος οργώνει τη χώρα επιστρατεύοντας τα σκουπίδια μας Ακούγεται σαν μια από τις ανατρεπτικές δράσεις του αναρχικού Ιταλού καλλιτέχνη Μαουρίτσιο Κατελάν, αλλά πρόκειται για ένα έργο της εγχώριας καλλιτέχνιδας δρόμου Ελλάδας Στασινόγλου.Η νέα δημιουργός της street art βρήκε έναν νέο τρόπο για να μιλήσει για  το τράφικινγκ ανήλικων προσφύγων.

Συνδυάζοντας αφίσα δρόμου, κινηματογράφο με τηλέφωνο και επιστρατεύοντας  τους κάδους σκουπιδιών και την επαυξημένη πραγματικότητα (AR) η  ελληνικής καταγωγής καλλιτέχνιδα από τον Καναδά μας φέρνει καθημερινά  αντιμέτωπους με ένα μοναδικό εγχείρημα ψηφιακής αντικουλτούρας και κοινωνικής σάτιρας. Η αφίσα με το μήνυμα «EΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ» κολλιέται μόνο πάνω σε κάδους και λειτουργεί ως οθόνη προβολής μιας  ταινίας σε επεισόδια. Η αφίσα-πύλη-ταινία-εγκατάσταση κλείνει ήδη 2  χρόνια παρουσίας και πρόσφατα ξεκίνησε να προβάλει το 8ο επεισόδιο.

Όσοι με ευκολία λένε “ποιος διαβάζει εφημερίδες”, δεν ξέρουν τι τους γίνεται…

Οι εργαζόμενοι είχαν αποφασίσει να βγάλουν “απεργιακό περιεχόμενο” στη διαδικτυακή σελίδα της “Αυγής”. Η διοίκηση της εταιρείας του κόμματος μπλόκαρε την πρόσβαση στο διαδίκτυο και τα social media. Η φωτό από τους απεργούς για τη 2η ημέρα της απεργίας τους.

Γράφει στη σελίδα του ο Andreas Panagopoulos Anemos

Όσοι με περισσή ευκολία προσπερνούν το κλείσιμο μίας εφημερίδας με ένα “ελα μωρε, ποιος διαβάζει εφημερίδες. Έχουν ξεπεραστεί από την τεχνολογία” δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Δεν ξέρουν τι είναι εφημερίδα ταυτίζοντάς την με το τελικό, έντυπο προϊόν. Μόνο που εφημερίδα είναι πολλά περισσότερα από μερικές χάρτινες σελίδας. Και πολύ πιο ουσιαστικά.
Ποιά είναι αυτά;
Παραγωγή περιεχομένου

Ο ξαφνικός θάνατος της “Αυγής”, το τελευταίο πρωτοσέλιδο των εργαζόμενων στην εφημερίδα

Παρά τα όσα λέγονταν και αναμένονταν, η χθεσινή ξαφνική απόφαση να μπει λουκέτο στην έκδοση της καθημερινής Αυγής ήταν μια επώδυνη έκπληξη για τους εργαζόμενους στην εφημερίδα. Έως και την τελευταία στιγμή έτρεχε το ρεπορτάζ τους που δεν θα δημοσιευόταν πουθενά! Χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς καμία ενημέρωση για το όποιο σχέδιο υπάρχει, η ηγεσία του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ απλά ανακοίνωσε το λουκέτο. Στην ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζόμενων στην εφημερίδα, σημειώνεται πως η “μόνη άλλη περίοδος που συνέβη αυτό ξανά ήταν μία και γνωστή στην ιστορία: στη χούντα”. Θα ακολουθήσει συνολική αναδιάρθρωση των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ όπως ειπώθηκε ψυχρά από τα στελέχη του. 72 χρόνια ιστορίας, σβήστηκαν σε μια 20λεπτη ενημέρωση της διοίκησης. Οι εργαζόμενοι σήμερα Τετάρτη πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αίτημα η επανακυκλοφορία του φύλλου και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Στη φωτογραφία το πρωτοσέλιδο που ετοίμασαν οι εργαζόμενοι ως ένα τελευταίο “αντίο” που η ηγεσία του κόμματος έκοψε από την κυκλοφορία της “Αυγής”. 

Ξαφνικός θάνατος
Σήμερα Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 στις 4 το απόγευμα στα γραφεία της Αυγής στην οδό Δεληγιώργη, αιφνιδιαστικά και χωρίς καμιά διαβούλευση, μας ανακοινώθηκε ότι το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας της Αριστεράς που εκδίδεται από το 1952, δεν θα κρεμιέται πλέον στα περίπτερα.

Η επιρροή των influencers σε ειδήσεις και ενημέρωση

Η απώλεια εμπιστοσύνης στην ενημέρωση που προσφέρουν τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο αυξάνεται χρόνο με το χρόνο. Στην Ελλάδα, η πτώση στους δείκτες εγκυρότητας, αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης είναι σαρωτική. Σύμφωνα με την πρόσφατη αναφορά του ινστιτούτου Reuters για τις «ψηφιακές ειδήσεις το 2024», σε Ελλάδα και Ουγγαρία μόλις το 23% εμπιστεύεται τις «ειδήσεις» των ΜΜΕ. Στον αντίποδα αυτού του φαινομένου καταγράφεται διεθνώς μεγάλη άνοδος, ποσοτικά και ποιοτικά, στην επιρροή «ειδήσεων» και απόψεων από τους λεγόμενους διαδικτυακούς influencers. Αν πριν 30 χρόνια οι πολίτες στρέφονταν στους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους – ποιοι δεν θυμούνται το «θα βγω στον Χαρδαβέλλα ή τον Κακαουνάκη»; – σήμερα καταγράφεται στροφή προς τις «εναλλακτικές φωνές» στα ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα. Κυρίως διάφορες διασημότητες, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους ή άλλους δημιουργούς που μεταφέρουν ειδήσεις στα δικά τους «κανάλια- εκπομπές», στο YouTube, το TikTok ή το Instagram

Ελεύθερος ο Τζούλιαν Ασάνζ αφού δήλωσε “ένοχος” στην αμερικάνικη δικαιοσύνη

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος και αναχώρησε τη Δευτέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη φυλακή υψίστης ασφαλείας κοντά στο Λονδίνο, όπου ήταν έγκλειστος επί πέντε χρόνια», ανέφερε σήμερα το WikiLeaks. Η ελευθερία του μετά από 1901 ημέρες κράτησης σε φυλακές, τελευταία στη Μεγάλη Βρετανία, είχε τίμημα. Συμφώνησε να ομολογήσει ενοχή για την κατηγορία του νόμου περί κατασκοπείας για συνωμοσία με σκοπό την παράνομη απόκτηση και διάδοση διαβαθμισμένων πληροφοριών εθνικής άμυνας. Την είδηση της “ενοχής” επιβεβαίωσε το αμερικάνικο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Έρευνα του Assiociated Press αποκαλύπτει πως το Ισραήλ σκοτώνει στοχευμένα ολόκληρες οικογένειες Παλαιστινίων

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία από την έρευνα του AP για τις παλαιστινιακές οικογένειες που αποδεκατίστηκαν ως σήμερα στη Γάζα από το στρατό του Ισραήλ/ «Οι αριθμοί είναι συγκλονιστικοί», αυτό είναι το συμπέρασμα της έρευνας. Στην ιστοσελίδα των ειδήσεων του πρακτορείου η Sarah El Deeb γράφει από τη Βηρυτό, το ρεπορτάζ για τις στοχευμένες δολοφονίες. ( Πηγή της φωτογραφίας apnews). <<Σε βαθμό που δεν έχει ξαναδεί, η αεροπορική και χερσαία εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα σκοτώνει ολόκληρες οικογένειες Παλαιστινίων . Μερικές φορές τέσσερις γενιές από την ίδια οικογένεια, έχουν χαθεί σε μεμονωμένες αεροπορικές επιδρομές ή σε μια σειρά αεροπορικών επιδρομών με στόχο τα μέλη της ίδιας οικογένειας. Συχνά δεν υπάρχει προειδοποίηση. Η έρευνα του Associated Press εντόπισε τουλάχιστον 60 παλαιστινιακές οικογένειες όπου 25 άτομα ή περισσότερα σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου>>. 

Μεταπολίτευση, αυτό το “βολικό τέρας”, το νέο βιβλίο του Διονύση Ελευθεράτου

”Μεταπολίτευση: Ένα βολικό «τέρας»”, είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Διονύση Ελευθεράτου, από τις εκδόσεις “Τόπος”, το οποίο παρουσιάζεται σήμερα στις 7.00μ.μ στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ. Όπως σημειώνει ο εκδοτικός οίκος “Η γεννηµένη προ πεντηκονταετίας Μεταπολίτευση φαντάζει γρίφος. ∆ηµοσιολόγοι διαφωνούν για το πότε εξέπνευσε, αλλά και για το πόσο ζωντανά παραµένουν τα «καταπιστεύµατά» της. Πολιτικοί των δύο κοµµάτων (ΠΑΣΟΚ, Ν∆) τα οποία γεννήθηκαν µαζί της και κυριάρχησαν σε όλη –ή σχεδόν– τη διάρκειά της τη στηλιτεύουν, ως συνολικά επιζήµια περίοδο. Κάποτε αυτό το έκανε µόνον η Ακροδεξιά. Στην πραγµατικότητα αφορίζουν τον ριζοσπαστισµό που αναπτύχθηκε στην κοινωνία κατά τη Μεταπολίτευση (κυρίως την πρώιµη) κι άσκησε πολλαπλές επιδράσεις.

Να γιατί το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία!

Η ισραηλινή κυβέρνηση και ο στρατός διέπραξαν συστηματικά «εγκλήματα κατά τηςανθρωπότητας»,συμπεριλαμβανομένης της «εξόντωσης», κατά τη διάρκεια της οκτάμηνης επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα, διαπίστωσε ερευνητική επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την περασμένηΤετάρτη.

Η έκθεση είναι η πρώτη σε βάθος έρευνα των Ηνωμένων Εθνών για τα γεγονότα που συνέβησαν από τις 7 Οκτωβρίου κι έπειτα, και βασίζεται σε λεπτομερείς συνεντεύξεις με θύματα και μάρτυρες.

Πουθενά σε ΕΡΤ- ΑΠΕ η είδηση για τον ένα χρόνο από το ναυάγιο στην Πύλο

600 άνθρωποι χάθηκαν σε ελληνική θάλασσα, 600 άνθρωποι, γυναίκες, παιδιά, άνδρες βυθίστηκαν, πνίγηκαν με το ελληνικό αρμόδιο Λιμενικό να παρακολουθεί τον πνιγμό τους. Ένα χρόνο μετά κι ενώ σήμερα γίνονται διαδηλώσεις, ενώ κατατέθηκε μήνυση, ενώ υπήρξαν διεθνείς αντιδράσεις, ενώ αποδίδονται ευθύνες σε Frontex και λιμενικό, η είδηση δεν υπάρχει στην ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Δυο Μέσα υποτίθεται δημόσια που εξυπηρετούν την πληροφόρηση και ενημέρωση των πολιτών. Αλλά πρόκειται για απλές υπηρεσίες στο μέγαρο Μαξίμου, στο πρωθυπουργικό γραφείο. Γι αυτό κι αν ανοίξεις τις πρώτες σελίδες τους η είδηση του ενός έτους από το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο δεν υπάρχει πουθενά. Αλλά στην ΕΡΤ κόπηκε η συνέντευξη Τύπου του “Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών” από την ΕΡΤ, αποσιωπήθηκε ένα σημαντικό γεγονός που αφορά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, το έγκλημα στην Πύλο δεν θα αποσιωπούσε; 

H ΠΟΕΣΥ καταδικάζει την αποσιώπηση της εκδήλωση για τα Τέμπη

Μετά την ΠΟΣΠΕΡΤ και η Ομοσπονδία δημοσιογράφων (ΠΟΕΣΥ)διαμαρτύρεται για την αποσιώπηση της εκδήλωσης του Συλλόγου συγγενών θυμάτων «Τέμπη 28-2-2023» την περασμένη εβδομάδα. Τη φίμωση κατήγγειλε ο Σύλλογος,  ΠΟΣΠΕΡΤ έκανε λόγο για “ημέρα ντροπής” και  ζήτησε την παραίτηση της διοίκησης της ΕΡΤ ενώ η ΠΟΕΣΥ αναφέρει πως “η εκ των υστέρων αναφορά κι αυτή σε βίντεο για την προεκλογική δραστηριότητα των πολιτικών αρχηγών, μόλις μερικών δευτερολέπτων, η οποία όπως τονίζεται έγινε έπειτα από διαμαρτυρία του Συλλόγου, «επιβεβαιώνει το ατόπημα κατά της πολυφωνίας», σημειώνει η Πανελλήνια ομοσπονδία δημοσιογράφων.