Οι εργαζόμενοι του “Ελεύθερου Τύπου” έχουν και σήμερα απεργία. Ο Αλ.Σκαναβής δεν κατάφερε να τη σπάσει, αν και θα το ήθελε. Η είδηση βέβαια είναι η επιστροφή του Δημήτρη Μπενέκου! Ο οποίος αφού κατηγορήθηκε από τον Αλ. Σκαναβή ότι βούλιαξε την εφημερίδα, αφού οι δυό τους “ξεκατινιάστηκαν” δημόσια για το ποιος έχει ευθύνες για το οικονομικό χάλι, επέστρεψε με το 50% της εκδοτικής εταιρείας! Ο Δ. Μπενέκος εμφανίστηκε σήμερα ως εκπρόσωπος της ιδιοκτησίας του Ε.Τ στην ΕΣΗΕΑ. Για να πει πως αν οι εργαζόμενοι δεν σταματήσουν την απεργία δεν βάζουν ούτε ευρώ για μισθούς!
Ο Δ. Μπενέκος εκφράζοντας και τον αγαπητό του πλέον, συνέταιρο εκδότη Αλ. Σκαναβή, εμφανίστηκε προκλητικός λέγοντας πως πρώτα θα σταματήσει η απεργία και μετά θα δούνε…Πριν μια μέρα είχαν ενημερώσει τα στελέχη τους πως θα καταβάλουν αρχικά το 42% των οφειλών και μετά στο τέλος της εβδομάδας άλλο 23%. Διαμυνήθηκε προφορικά πάντα πως έως τις 20 του Μαρτίου θα έχουν ξεπληρώσει τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.
Οι καθυστερήσεις άρχισαν το Μάρτιο του 2013 και συνεχίζονται έως σήμερα με την εφημερίδα να χρωστάει υπερωρίες και κυριακάτικα εδώ και ενάμιση χρόνο. Σε όλους τους εργαζόμενους η εφημερίδα χρωστάει τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο και την εξόφληση του Δεκεμβρίου.
Η επιστροφή του Δ. Μπενέκου ξαναφέρνει στον Ελεύθερο Τύπο το ρόλο του “κακού μπάτσου” ενώ ο Αλέξης Σκαναβής είχε στο παρελθόν το ρόλο του “καλού μπάτσου”. Θυμίζουμε ότι η “πρόταση” Μπενέκου ήταν να γίνουν απολύσεις 40 ατόμων ή μείωση μισθών κατά 30%, επιπλέον του 30% που ήδη έχει γίνει! Τότε λοιπόν ο Αλ. Σκαναβής τον έχει κατηγορήσει ότι βούλιαξε οικονομικά την επιχείρηση και ότι έδινε μισθούς-μαμούθ στους ημετέρους του. Γεγονός που αποδείχθηκε από τις πρόσφατες λίστες μισθοδοσίας που αποκαλύφθηκαν και κατατέθηκαν και στην ΕΣΗΕΑ.
Το ζήτημα για τον “Ελεύθερο Τύπο” είναι ότι με την αλλαγή της κυβέρνησης πλασάρεται πάλι σαν “ναυαρχίδα” της δεξιάς. Δεν γνωρίζουμε αν η φήμη που κυκλοφορεί ευρέως ότι η ΝΔ στήριξε οικονομικά την έκδοση του “Ε.Τ” με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό εκατ. ευρώ, αληθεύει. Το βέβαιο είναι ότι η επιστροφή του Δ. Μπενέκου έχει άμεση σχέση με την οικονομική κατάσταση στην εκδοτική εταιρεία και τα μερίδια του κάθε ενός από τους δυο εκδότες.