Η πλειοψηφία ΔΣ ΕΣΗΕΑ ταυτίζεται πλήρως με κυβέρνηση-εργοδότες

ESIEA1ΟΤΑΝ Η ΕΣΗΕΑ ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

Από τη Νανά Νταουντάκη για την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Πρίν απο λίγο εκδόθηκε απο το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ μία ανακοίνωση στήν οποία θριαμβολογούν και ταυτόχρονα κατακεραυνώνουν όσους είχαν άλλη άποψη, όσους ανησυχούσαν και ανησυχούν ακόμη και τώρα,μετά τίς δηλώσεις της υπουργού Εργασίας στη Βουλη. Μία ανακοίνωση η οποία, αντίθετα με τα μεγάλα λόγια τους για “ενότητα” διχάζει τον κλάδο. Δεν την ενέκρινα και τους πρότεινα να εκδώσουν μία άλλη ανακοίνωση με την οποία να ζητάμε απο τους συναδέλφους μας ψυχραιμία και νηφαλιότητα για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που είναι μπροστά μας, αλλά και σεβασμό του καθενός για τη θέση του άλλου, όποια κι άν είναι. Πιστοί στο δόγμα του “αποφασίζομεν και διατάσσουμε” αδιαφόρησαν για τίς παρατηρήσεις μου( όπως έκαναν όλο αυτό τον καιρό στίς σοβαρες και τεκμηριωμένες παρατηρήσεις σχετικά με τον ΕΔΟΕΑΠ) και έβγαλαν τή δική τους ανακοίνωση με την αυταρχική και αντιδημοκρατική πλειοψηφία τους.
Περίμενα μήπως αλλάξουν γνώμη. Αφου επιμένουν, δημοσιοποιώ την επιστολή που τους έστειλα,

Προς την πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα του ΔΣ

Είναι αδιανόητο και μόνο που σκέφτεστε να εκδώσετε μία τέτοια διχαστική για τον κλάδο ανακοίνωση, μία ανακοίνωση που παραπέμπει σε οδυνηρές ιστορικές μνήμες εμφύλιου όπου οι «νικητές» κατακεραυνώνουν τους αντιπάλους τους . Μία ανακοίνωση που προσβάλλει ένα μεγάλο μέρος των μελών μας, τα οποία επέλεξαν μία στάση διαφορετική από την δική σας, μία ανακοίνωση η οποία «ποινικοποιεί» το συνταγματικό δικαίωμα της ελευθερίας της άποψης. Και είναι ντροπή να βγει μία τέτοια ανακοίνωση από το 100 χρονο Σωματείο μας.
Πέρα από αυτά τα βασικά ΄θέματα Δημοκρατικής ευαισθησίας, θεωρώ ότι ένας πραγματικός ηγέτης δεν επιτρέπεται να λειτουργεί «ρεβανσιστικά» ιδίως όταν υποστηρίζει ότι έχει νικήσει. Αντίθετα έχει υποχρέωση να είναι ΕΝΩΤΙΚΟΣ και να μην υποδαυλίζει συγκρούσεις ανάμεσα στα μέλη που εκπροσωπεί, όπως αυτές που με μεγάλη μου θλίψη βλέπω αυτές τις μέρες.
Εν τέλει, όχι μονο δεν συμφωνώ στην έκδοση μίας τέτοιας ανακοίνωσης από την ΕΣΗΕΑ, στο ΔΣ της οποίας ανήκω και εγώ και όχι μόνο εσείς, αλλά και σας καλώ να εκδώσετε μία άλλη στην οποία να καλούμε τους συναδέλφους μας να σεβαστούν ο ένας τον άλλο, όποια κι αν ήταν η θέση του, και να κρατήσουν την ψυχραιμία και την νηφαλιότητα τους για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που είναι ακόμη μπροστά μας.
Υ.Γ. Αλήθεια εσείς δεν ανησυχείτε καθόλου με τις αλλαγές στην τροπολογία, εν μέσω ψηφοφορίας, αλλά και με τις δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας;
Με τιμή
Νανά Νταουντάκη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *