Σύγκρουση συμφερόντων media και ο ρόλος των εργαζομένων

πριν-2Έφθασε ο καιρός της μεγάλης σύγκρουσης ανάμεσα σε συμφέροντα ΜΜΕ για τη διαδοχή στο διεφθαρμένο σύστημα της διαπλοκής. Media-άρχες από τη μια και τραπεζίτες από την άλλη με διαιτητή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αφού πήραν το ελεύθερο από τους δανειστές, έχουν παρατάξει όλα τα όπλα τους ενόψει της αναδιανομής ισχύος και εξουσίας. Το παιχνίδι είναι στημένο και σημαδεμένο με θύμα πρωτίστως τα ίδια τα ΜΜΕ και του ρόλου τους στην πληροφόρηση και ενημέρωση και των εργαζομένων σε αυτά.

Ο πόλεμος που άρχισε με σφοδρότητα δεν αφορά κάποια μάχη με το τέρας της διαπλοκής αλλά μάχη για την διαδοχή, για την αναδιάταξη και την αναδιάρθρωση του. Η έκβαση του πολέμου θα κρίνει ποια ακριβώς ΜΜΕ θα επιζήσουν και με ποιους μετόχους. Δυστυχώς σε αυτό τον πόλεμο δεν μετέχουν ισάξια, για τα δικά τους συμφέροντα οι εργαζόμενοι καθώς τα συνδικαλιστικά σωματεία έχουν αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως δρουν ως ουραγοί των συμφερόντων των ιδιοκτητών media.

Μετά από χρόνια με σκυμμένο κεφάλι, μετά από εκατοντάδες απολύσεις, αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών, καθυστερήσεις και ωμούς εκβιασμούς, τον εξαναγκασμό τους σε συνενοχή στη συστηματική παραπληροφόρηση της κοινωνίας, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ μοιάζουν σταδιακά να συνειδητοποιούν πως δεν είναι ο «περιούσιος λαός». Ότι, με άλλα λόγια, ισχύει και γι’ αυτούς ο κανόνας που θέλει τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους να γίνονται κρέας για τα κανόνια των εργοδοτών και των πρωταγωνιστών παλιάς και νέας διαπλοκής, οι οποίοι συγκρούονται άγρια.

Αν και οι αυταπάτες εξακολουθούν να είναι ισχυρές στον κλάδο και ειδικά στους δημοσιογράφους, αν και υπάρχουν πολλοί ακόμη που μοιάζουν να μην καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, είναι γεγονός ότι έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται ορισμένες ελπιδοφόρες αντιστάσεις. Όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, στην περίπτωση του Πήγασου, του συγκροτήματος του πάλαι ποτέ πανίσχυρου Μπόμπολα, όπου αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν με σχεδόν απόλυτη επιτυχία δύο 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις – και μάλιστα, μετά από ομόφωνες αποφάσεις των μαζικών γενικών συνελεύσεων. Όλα δείχνουν δε ότι έπεται συνέχεια, καθώς η αναδιάταξη του σκηνικού της διαπλοκής – στη συγκεκριμένη περίπτωση μέσα από «συνέργεια» με τον Σαββίδη – απαιτεί να χυθεί πολύ ακόμη αίμα από την πλευρά των εργαζομένων.

 

Πηγή: ΠΡΙΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *