Ν. Τσιμπίδας: Λάθος η απόφαση να κοπεί το αραβόφωνο δελτίο, στην ΕΡΑ θα συνεχίσει

news-prosfyges-365x235Η απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να κόψει το αραβόφωνο δελτίο ειδήσεων στις 3.00 από την ΕΡΤ 1 ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Ειδικά σήμερα, μετά τα γεγονότα στο Ωραιόκαστρο όπου οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν έως και σε δημοσιογράφους ιδιωτικών καναλιών (ΣΚΑΙ και ΕΡΤ), η απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ μοιάζει σαν υποταγή σε απαίτηση της Χρυσής Αυγής. Ας μην ξεχνάμε πως για το δελτίο αυτό, είχε αντιδράσει σφόδρα η “ομάδα αλήθειας” της ΝΔ διασπείροντας ένα σωρό ψεύτικες ειδήσεις στο Διαδίκτυο. Πήραμε την πρωτοβουλία ως blog να ρωτήσουμε και στην ελληνική Ραδιοφωνία αν θα σταματήσει το αραβόφωνο δελτίο ειδήσεων και από τα δικά της Προγράμματα. Η απάντηση ήρθε αμέσως μέσω του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης Νίκου Τσιμπίδα “Δεν γνωρίζω, αν υπάρχει τέτοια απόφαση στην τηλεόραση αλλά αν υπάρχει είναι τεράστιο λάθος. Το αραβοφωνο δελτίο με χρήσιμες κ χρηστικές πληροφορίες για τους πρόσφυγες που έχουν βρεθεί σε αυτό τον τόπο είναι εξαιρετικά σημαντική”, μας δηλώνει. Και συνεχίζει:

“Είναι από τις ελάχιστες ψύχραιμες πηγες ενημέρωσης σε μία γλώσσα που καταλαβαίνει η πλειοψηφία των προσφύγων και συμβάλει καθοριστικά στην διάλυση της παραπληροφόρησης και φημολογίας. Το ραδιόφωνο του Πρώτου Προγράμματος αλλά και οι Περιφερειακοί Σταθμοί της ΕΡΤ θα συνεχίσουν να μεταδίδουν καθημερινά το δελτίο αυτό. Δεν υπάρχει ούτε βούληση ούτε πρόθεση να σταματήσει. Το αραβοφωνο δελτίο στην ΕΡΑ θα συνεχίσει να υπάρχει.

Να θυμίσουμε επίσης ότι το αραβοφωνο δελτίο ειδήσεων ξεκίνησε ως πρωτοβουλία της ΕΡΑ και μετά υοθετήθηκε επί διεύθυνσης Σταύρου Καπάκου και από την τηλεόραση που το έβγαλε στις 3.00 το μεσημέρι και σε επανάληψη στις 6.00 μ.μ και στις 9.00μ.μ.

Το κόψιμο του κρίνεται από πολλούς ως μια επικοινωνιακή νίκη της Χρυσής Αυγής και αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για τη διοίκηση της ΕΡΤ. Η οποία ήδη έγινε αποδέκτης πολλών αντιδράσεων για την επιμονή της να μεταδίδει live τις ομιλίες των Χρυσαυγιτών βουλευτών και να προβάλλει συνεχώς τη δράση της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *