Το πανό διαμαρτυρίας με το σύνθημα «Τέλος στη Ζωή της ανεργίας» υψώθηκε από πρώην συμβασιούχους της Βουλής TV που πήγαν στη συνέντευξη Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην ΕΣΗΕΑ για να διαμαρτυρηθούν ότι δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους. Η εικόνα έπαιξε φυσικά στα κανάλια και σε sites. Πίσω ωστόσο από το πανό αυτό υπάρχει η προϊστορία και η αμαρτωλή ιστορία ενός καναλιού που εξ΄αρχής ικανοποιούσε τις ανάγκες των εκάστοτε Προέδρων της Βουλής και φυσικά και των βουλευτών. Για αυτό και ποτέ δεν ανακοινώθηκε ο κανονικός αριθμός εργαζομένων, ποτέ κανείς δεν έμαθε τι ακριβώς κάνουν οι εργαζόμενοι εκεί. Η ιστορία ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, όταν δεν ανανεώθηκαν ορισμένες συμβάσεις εργασίας. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε εισηγήσεις για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών του Καναλιού με δεδομένο ότι υπήρχαν 48 θέσεις εργαζομένων αλλά εμφανίζονταν να εργάζονται 82 άτομα. Με κόστος 3 εκατ. ευρώ ετησίως.
Σε συνέντευξη Τύπου της Προέδρου της Βουλής για άλλο θέμα στις αρχές Αυγούστου, τέθηκε ερώτημα για τις συμβάσεις και όσα είπε ο Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν αναφέρθηκαν πουθενά. Τα αναζητήσαμε για την ιστορία. Απάντησε τότε:
«Υπάρχει ρητή εντολή να μην απασχολείται κανείς ανασφάλιστος στη Βουλή. Δεν είναι έντιμο να παίζονται τέτοιου είδους παιχνίδια και επειδή αναφέρεται μια σύμβαση λήξασα στις 17.2.2015, είναι μια και μόνη σύμβαση στις 17.2.2015 και αφορά πρόσωπο, το οποίο ουδέποτε αποτάθηκε με οποιοδήποτε τρόπο προς οποιαδήποτε υπηρεσία και για το οποίο, από κανέναν δεν έγινε εισήγηση ότι καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι περισσότερες συμβάσεις αφορούν sτο κανάλι της Βουλής. Από τον τελευταίο Συντονιστή του Καναλιού της Βουλής (εννοεί τον Κώστα Αλαβάνο), του οποίου εξέπνευσε η θητεία στα τέλη του Μαΐου, ουδέποτε έγινε πρόταση περί παγίων και διαρκών αναγκών.
Είπε τότε ακόμη πως το Κανάλι της Βουλής έχει πάρα πολλές ελλείψεις στοιχειωδών ειδικοτήτων και την ίδια ώρα εμφανίζει απασχολούμενα πρόσωπα ασχέτων ειδικοτήτων. Μίλησε για “ανθρώπους φαντάσματα στο Γραφείο Τύπου της Βουλής, οι οποίοι ουδέποτε συμμετείχαν σε συναντήσεις που η ίδια είχε με το Γραφείο Τύπου, ενώ έμαθε πωςστο γραφείο Τύπου, υπηρετεί γυμναστής!
Στη προχθεσινή συνέντευξη Τύπου, το λόγο πήρε μια συμβασιούχος υπάλληλος του Καναλιού της Βουλής που της άσκησε κριτική, λέγοντας ότι εκείνη και οι συνάδελφοί της δεν είναι «κομματόσκυλα», όπως τους έχουν χαρακτηρίσει. Στις 48 θέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό συν τους συμβασιούχους, αναφέρονται 12 άτομα δημοσιογράφοι, 45 τεχνικοί, 13 διοικητικοί και 12 παραγωγοί. Τα στοιχεία για το ποιοί εργάζονται και τι ακριβώς κάνουν στο Κανάλι της Βουλής και τα γραφεία Τύπου, συγκεντρώθηκαν στο τέλος Ιουλίου…Στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής όλοι οι συμμετέχοντες βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της απογραφής όλων των εργαζομένων και να εξεταστεί ποιοι από αυτούς καλύπτουν πάγιες ανάγκες.
Αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε…