Δεν παίρνει θέση το ΔΣ ΕΣΗΕΑ για την απειλή λουκέτου της ΕΡΤ!

ερτερτερτΑναδημοσίεση από το blog της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή 

 Συζητήθηκε σήμερα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ μετά την επιστολή της εκπροσώπου της “Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή” το θέμα της νέας “απειλής” λουκέτου στην ΕΡΤ, όπως αυτή εκφράστηκε στις δηλώσεις του Τ. Θεοδωρικάκου στην εκπομπή του Τ. Σαράντη στην ΕΡΤ1. Η πλειονότητα του ΔΣ δήλωσε πως δεν υπάρχει θέμα “κρίσης” και τοποθέτησης της ένωσης συντακτών για απόψεις πολιτικών! Ούτε καν αν αυτές ενέχουν ευθέως απειλή για τις εργασιακές σχέσεις. Οι απόψεις απόρριψης της πρότασης της “Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή” ήταν πράγματι …πλουραλιστικές.
Από το δεν το είπε-εννοούσε έτσι. Είναι παρακινδυνευμένο να κάνουμε κρίση για τις δηλώσεις πολιτικών. Να αποφύγουμε να μπούμε σε κρίσεις για δηλώσεις που κάνουν πολιτικοί.
Οι δηλώσεις αυτές εκφράζουν την πολιτική που ακολουθείται σε όλους τους εργασιακούς χώρους από αξιωματική αντιπολίτευση και κυβέρνηση.
 Ακούστηκαν βέβαια και τα ωραία λόγια της ανάγκης υπεράσπισης των δημόσιων ΜΜΕ που κινδυνεύουν από μάνατζερ που δεν έχουν σχέση με τη δημοσιογραφία. Ακούστηκε ότι υπάρχει σχέδιο πράγματι για μείωση θέσεων εργασίας, ότι πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση και τα λοιπά και τα λοιπά.
Επί της ουσίας, η πλειονότητα δεν αποδέχθηκε την πρόταση να καταδικαστούν απόψεις που διαλαλούν επικείμενο λουκέτο σε υπηρεσίες της ΕΡΤ. Έλαβε απόφαση να επιδιωχθεί συνάντηση με τη Νέα Δημοκρατία στην οποία να ζητηθούν οι επίσημες απόψεις της για τα ΜΜΕ και τα δημόσια ΜΜΕ. Μετά από πίεση της “Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή” έγινε αποδεκτό να ζητηθεί ανάλογη συνάντηση και με τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ καθώς “τρέχει” το νέο business plan ιδιωτικής εταιρείας και υπάρχουν πληροφορίες ότι θα προταθούν σημαντικές περικοπές υπό τον μανδύα της εξιγίανσης. Σχέδιο που όπως όλοι θυμόμαστε είψε τη γνωστή κατάληξη του λουκέτου στην ΕΡΤ το 2013.
Αθήνα 16 Απριλίου 

 Προς μέλη ΔΣ ΕΣΗΕΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως ίσως θα έχετε ενημερωθεί από τη συχνότητα της ΕΡΤ 1 ο σύμβουλος επικοινωνίας του αρχηγού της Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε στην εκπομπή του δημοσιογράφου Τάκη Σαράντη, πως «η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλουμε και δεσμευόμαστε να υπάρξει μια δημόσια τηλεόραση…, ένα κανάλι το οποίο να είναι ευθέως ανταγωνιστικό με τα ιδιωτικά κανάλια, ένα κανάλι που να χαιρόμαστε να το βλέπουμε και να το πληρώνουμε λιγότερο και να έχουμε και καλύτερο αποτέλεσμα».
Ο σύμβουλος της Ν. Δ λοιπόν προανήγγειλε νέο λουκέτο στην ΕΡΤ, συρρίκνωση και μαζικές απολύσεις εργαζομένων σε ένα δημόσιο Μέσο.
Το πάθημα του 2013 όχι μόνο δεν έγινε μάθημα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιθέτως οι δηλώσεις του συμβούλου επικοινωνίας του αρχηγού της Ν.Δ καταδεικνύουν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί «εχθρό» την ύπαρξη δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στη χώρα, του αρκεί ένα μικρό κομματικά ελεγχόμενο κανάλι.
Τα περί οικονομίας που ανέφερε είναι αστειότητες αφού το ανταποδοτικό τέλος παραμένει ως σήμερα στο ύψος της «δικής τους ΝΕΡΙΤ».
Ζητώ από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να καταδικάσει άμεσα τις δηλώσεις του κ. Θεοδωρικάκου και να εκδώσει καταγγελτική ανακοίνωση. Σε διαφορετική περίπτωση εμφανίζεται σαν να αδιαφορεί για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ και να παρεμβαίνει μόνο αν το ζητήσει κάποιο πολιτικό κόμμα…

Ματίνα Παπαχριστούδη, εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *