Καταγγέλλουν στοχοποίηση δημοσιογράφου οι απολυμένοι και παραιτηθέντες από το Documento

Επανέρχονται με την υπογραφή τους σε μια νέα ανακοίνωση πρώην εργαζόμενοι στην εφημερίδα Documento, απολυμένοι και παραιτηθέντες, για να απαντήσουν στον εκδότη της εφημερίδας Κώστα Βαξεβάνη ότι …δεν υπάρχουν. Στην ιστοσελίδα του Documento  αναρτήθηκε ανυπόγραφο κείμενο με το οποίο δηλώνεται πως ο εκδότης προσφεύγει στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για την καταγγελία που εστάλη πριν λίγες ημέρες. Με τίτλο “Τραμπουκισμοί, απολύσεις, ηχογραφήσεις συνελεύσεων και απαγόρευση τηλεοπτικών εμφανίσεων από τον Κ. Βαξεβάνη” καταγράφονταν όλα τα γεγονότα από το Καλοκαίρι του 2023, όταν άρχισαν οι απολύσεις και οι μαζικές παραιτήσεις των δημοσιογράφων.  (Η καταγγελία δημοσιεύθηκε και εδώ)
Το δημοσίευμα ισχυρίζεται πως πρόκειται για πρόσωπα “που έχουν αναλάβει επιχείρηση φθοράς της εφημερίδας”, χωρίς ωστόσο να δημοσιεύει την ίδια την καταγγελία, όπως θα όφειλε να πράξει ένα ανεξάρτητο δημοσιογραφικό Μέσο. Αναφέρεται επίσης σε μια μόνο δημοσιογράφο προειδοποιώντας για νομικές ενέργειες. Οι πρώην εργαζόμενοι στο Documento με τη νέα τους ανακοίνωση (αναρτάται παρακάτω) καταδικάζουν τη “στοχοποίηση συναδέλφου” και καταλογίζουν στον εκδότη “φτηνή κίνηση εντυπωσιασμού”. Γεγονός είναι πως ο εκδότης για μια ακόμη φορά βάλει εναντίον εργαζόμενων δημοσιογράφων που ως έχουν αναφαίρετο δικαίωμα, διαμαρτύρονται για τις εργασιακές συνθήκες αλλά και τις απολύσεις.
Για την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στο μεταξύ υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την εφημερίδα από την “Κατάληψη της ΕΣΗΕΑ” αλλά και το συνδικαλιστικό σχήμα “Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στα ΜΜΕ”. 
Η νέα ενυπόγραφη επιστολή των δημοσιογράφων, απολυμένων και παραιτηθέντων από το Documento
Ως πρώην εργαζόμενοι της εφημερίδας Documento, καταδικάζουμε τη στοχοποίηση συναδέλφου από τον εκδότη της εφημερίδας Κώστα Βαξεβάνη. Η αρχική επιστολή μας η οποία εστάλη σε πλήθος ΜΜΕ, αλλά και θεσμικά στην ΕΣΗΕΑ και  όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, κοινοποιεί πραγματικά γεγονότα και συντάχθηκε απ’ όλες και όλους μας. Για τυπικούς λόγους δημιουργήθηκε μία ηλεκτρονική διεύθυνση και δηλώθηκε ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο ανήκει στη συνάδελφο της οποίας επιχειρείται η στοχοποίηση ως «συκοφάντη» της εφημερίδας.Για συντονιστικούς λόγους το κείμενο φέρει την υπογραφή «πρώην εργαζόμενοι/ες», γιατί αυτό είμαστε. Είτε απολυμένοι, είτε παραιτηθέντες.
Η προσπάθεια σύνδεσης της εν λόγω επιστολής η οποία έχει αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα, με εκβιασμό, αποτελεί φτηνή κίνηση εντυπωσιασμού.
Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αδιαπραγμάτευτα ο ένας δίπλα στον άλλον απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθειας στρέβλωσης της πραγματικότητας.
Οι πρώην εργαζόμενοι/ες: 
Άννα Νίνη
Βαγγέλης Μαρινάκης
Δανάη Κισκήρα Μπαρτσώκα
Ηλέκτρα Ζαργάνη
Μάριος Αραβαντινός
Αφροδίτη Ερμίδη
Παναγιώτης Τουρκοχωρίτης
Σταματία Μαρκέτου
Στράτος Μωραΐτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *