Ο Γρ. Δημητριάδης στη διεθνή “Γκαλερί της ντροπής” των slapps κατά δημοσιογράφων

<<Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να επιστρέψουμε τη ντροπή. Ήρθε η ώρα να αφαιρέσουμε την πρόσοψη της νομικής αξιοπρέπειας και να αποκαλύψουμε τις επιθετικές τακτικές εκφοβισμού που υπάρχουν από κάτω. Ήρθε η ώρα να δείξουμε τα πρόσωπα μερικών από τους χειρότερους νόμιμους νταήδες στην Ευρώπη>>. Με αυτά τα λόγια η διεθνής ιστοσελίδα “https://www.the-case.eu/”, σύμπραξη δεκάδων μη κυβερνητικών οργανώσεων από όλη την Ευρώπη**, συστήνει δημόσια ορισμένους από τα πλέον διάσημα πρόσωπα, εταιρικές οντότητες και επιχειρηματίες που στράφηκαν με αγωγές Slapps εναντίον ΜΜΕ, δημοσιογράφων και ακτιβιστών που τόλμησαν να ερευνήσουν, αποκαλύψουν, δημοσιοποιήσουν.

Στην ενδιαφέρουσα γκαλερί βρίσκεται και ο Γρηγόρης Δημητριάδης, πρώην γεν. γραμματέας της κυβέρνησης της ΝΔ ο οποίος κατέθεσε αγωγές   απαιτώντας υπέρογκες αποζημιώσεις περί των 2.5 εκατ. ευρώ από τους δημοσιογράφους Ν.Λεοντόπουλυ, Θ Χονδρόγιαννο, Χρ. Κάσδαγλη, Θανάσης Κουκάκη, Δημήτρη Τερζή. Κι αυτό παρά το γεγονός πως πλειάδα ΜΜΕ μετά την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων μέσω pretador και ΕΥΠ, έγραψαν επίσης για το ρόλο του. Στη “Γκαλερί της ντροπής” βρίσκονται ακόμη το Βασίλειο του Μαρόκου που επίσης χρησιμοποίησε το pretador, ρώσοι ολιγράρχες, Τούρκος υπουργός, Σέρβος επιχειρηματίας, ισπανική εταιρεια βιομηχανικού αγροκτήματος αγελάδων, διεθνής εταιρεία Παραγωγής Υδροηλεκτρικής Ενέργειας, ένας εν ενεργεία δικαστής που χρησιμοποιεί την αίθουσα του δικαστηρίου για να φιμώσει τους επικριτές του.

Τη “Γκαλερί της ντροπής” μπορείτε να διαβάσετε εδώ 

** Το CASE χρηματοδοτείται επί του παρόντος από τα Open Society Foundations (OSF). Αυτός είναι ο πρώτος γύρος χρηματοδότησης που έλαβε ο συνασπισμός. Η επιχορήγηση είναι συνολικού ύψους 258.242 € (300.000 $) που χρησιμοποιείται για τις εργασίες υπεράσπισης του συνασπισμού. Αυτό περιλαμβάνει χρηματοδότηση για το συντονισμό του συνασπισμού, τη διενέργεια τεχνικών αξιολογήσεων της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του SLAPP, τη συλλογή πληροφοριών από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ για τα SLAPP και τη διοργάνωση της ευρωπαϊκής διάσκεψης κατά του SLAPP

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *