Εκδοτικά pass, ενίσχυση σε περιφερειακές εφημερίδες, αναμονή διορισμών στην ΕΡΤ

Τα μικρά των media** 

Μετά τα pass για το λαό έρχονται και τα «εκδοτικά pass» στα περιφερειακά ΜΜΕ. Πάντα στο πλευρό των εκδοτών, η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει τον οικονομικό έλεγχο των μίντια με νέες ενισχύσεις. Αυτή τη φορά ετοιμάζονται voucher για την ψηφιακή στήριξη των εκδοτών της περιφέρειας, τα οποία θα διατίθενται για επιλεγμένες δαπάνες αγοράς ψηφιακού εξοπλισμού στις εφημερίδες, αλλά και ενίσχυσης του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα αναρτήθηκε η απόφαση για την επιχορήγηση συνολικά 193 περιφερειακών εφημερίδων με το ποσό των 4.616.000 ευρώ. Η απόφαση με την υπογραφή του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Ι. Μπρατάκου περιλαμβάνει στο παράρτημα της τις 193 περιφερειακές εφημερίδες οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο έντυπου Τύπου.

Μετά τον Menta 88 το συγκρότημα της Real των Α. Κουρή- Ν.Χατζηνικολάου πούλησαν και τον ραδιοφωνικό σταθμό Ελληνικός 93.2 στην εταιρεία Politis Group. Η εταιρεία του Γ. Πολίτη διαθέτει πλέον επτά μουσικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς!

Για την ΕΡΤ βρίσκονται-όπως επιμένει το ρεπορτάζ- σε αναμονή δυο γυναίκες που θα αναλάβουν δυο σημαντικές θέσεις. Η Μαρία Χούκλη για την οποία φημολογείται πως θα είναι η επόμενη πρόεδρος του ΔΣ, θέση που παραμένει κενή εδώ και 1,5 χρόνο μετά την έξοδο του Γ. Γαμπρίτσιου. Η δεύτερη είναι η Κατερίνα Κασκανιώτημ, πρώην στέλεχος της συνδρομητικής Nova η οποία προορίζεται για τη θέση της γενικής διεύθυνσης προγράμματος.

Στο μεταξύ το  συγκρότημα του Μέρντοχ προτίθεται να παραχωρήσει το σύνολο του ειδησεογραφικού περιεχόμενό του στις εταιρίες τεχνητής νοημοσύνης! Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της News Corp, η συμφωνία θα επιφέρει υψηλά κέρδη για τον όμιλο. Αντιθέτως, πολλά διεθνή ΜΜΕ εκφράζουν έντονους προβληματισμούς για την είσοδο του ΑΙ στη βιομηχανία της πληροφόρησης. Αντίστοιχη είναι και η στάση διεθνών δημοσιογραφικών φορέων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *