Μέσα από τις εφημερίδες στην Πάτρα “μιλάει” η αστυνομία

Δεν είναι η πρώτη φορά που συγκεκριμένα μίντια αναλαμβάνουν το ρόλο του γραφείου Τύπου της αστυνομίας. Στην περίπτωση της Πάτρας συμβαίνει συνεχώς και χωρίς κάποιος από τους δημοσιογραφικούς φορείς να προβληματιστεί για την κατάφωρη παραβίαση των στοιχειωδών κανόνων δεοντολογίας. Οι σελίδες των εφημερίδων παραδόθηκαν στην αστυνομία και την αρχισυνταξία φαίνεται πως ανέλαβαν οι μηχανισμοί της.

Η αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” σε εκτενή καταγγελία της για το ρόλο των Μέσων ενημέρωσης στην Πάτρα καταλογίζει σε συγκεκριμένη εφημερίδα και ιστοσελίδα για “υστερία” και “στοχοποίηση αγωνιστών” με πολλά ψέμματα και φανταστικά γελοία σενάρια. Η καταγγελία γίνεται μετά τη σύλληψη τριών διαδηλωτών στην πορεία του Πολυτεχνείου στην Πάτρα.

Όπως γράφει: Την επόμενη μέρα των συλλήψεων αρχίζουν τα «πανηγυρικά» ρουφιανοδημοσιεύματα (για ακόμα μια φορά) στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» σχετικά με τις συλλήψεις. Μέσα από την εφημερίδα «μιλά» η αστυνομία. Υποτιθέμενα πετυχημένα σχέδια της αστυνομίας. Τραγελαφικά και γελοία δημοσιεύματα περί σύλληψης «αρχηγού» και εκρηκτικών μηχανισμών. Συνδέσεις υποθέσεων και συλλήψεων που σε καμία περίπτωση και με κανέναν τρόπο δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Αστοιχείωτες αναφορές στη συλλογικότητά μας και προσπάθεια συκοφάντησης, απαξίωσης και στοχοποίησης της διαδήλωσης της 17ης Νοεμβρίου από το Παράρτημα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η «Πελοπόννησος» στοχοποιεί τη συλλογικότητά μας και το συγκεκριμένο σύντροφο. Αντίστοιχου επιπέδου ρουφιανιάς, συκοφάντησης και ψεμάτων άρθρα είχαν δημοσιευθεί και πέρυσι έπειτα από τη σύλληψη για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στην Πάτρα ύστερα από την εκκένωση της κατάληψης Ντουγρού στην Λάρισα.  Ενώ πριν μερικές εβδομάδες άντρες της ασφάλειας στοχοποίησαν δύο μέλη της συλλογικότητας μας στους εργασιακούς τους χώρους με στόχο την απόλυσή τους.

Τα ΜΜΕ, έχοντας λάβει πακτωλούς χρημάτων τα τελευταία χρόνια από το δημόσιο κορβανά και τις «λίστες Πέτσα», είναι απόλυτα πρόθυμα να συγκαλύψουν τα καθημερινά κρατικά εγκλήματα και σκάνδαλα, να καλλιεργήσουν κλίμα τρομοϋστερίας επιχειρώντας τον εκφοβισμό της κοινωνικής βάσης, να εξάρουν ως ανδραγαθήματα το όργιο καταστολής των ένστολων φονιάδων απέναντι σε όσους αντιστέκονται και ως κυβερνητικές παροχές τα ψίχουλα που μας γυρίζουν πίσω τα κρατικά παράσιτα μέσα από έκτακτα επιδόματα, τεχνάσματα τύπου «καλάθι του νοικοκυριού» και powerpass.

Η μιντιακή υστερία και η στοχοποίηση αγωνιστών δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Αποτελεί απαραίτητο συμπληρωματικό στοιχείο στα κατασταλτικά σχέδια κράτους και κεφαλαίου. Από τη μία επιχειρούν να απονοηματοδοτήσουν και να συκοφαντήσουν τους αγώνες και τους αγωνιστές και από την άλλη να διαμορφώσουν το κατάλληλο κοινωνικό υπόστρωμα για να έρθει ο οδοστρωτήρας της καταστολής με όσο το δυνατόν λιγότερες κοινωνικές αντιδράσεις. Άλλωστε, τόσο στην πόλη της Πάτρας, όσο και πανελλαδικά, υπάρχουν αναρίθμητα αντίστοιχα περιστατικά. Σταθερά δίνουν τα διαπιστευτήρια τους στις κυβερνήσεις στοχοποιώντας αγωνιστές και κινήματα. Στην πόλη της Πάτρας έχουν ξανά υπάρξει αντίστοιχα δημοσιεύματα για αγωνιστές, ενώ είναι ο γνωστός ο ρόλος των συστημικών Μ.Μ.Ε. που αναλαμβάνουν τον ρόλο του ρουφιάνου και του γραφείου τύπου της αστυνομίας με στοχευμένες «διαρροές». Αποδεικνύουν περίτρανα πως δεν είναι τίποτα άλλο από αργυρώνητοι υπηρέτες του συστήματος, πιστά τσιράκια του, σύγχρονοι κονδυλοφόροι ενός καθεστώτος που πασχίζει με όλα τα μέσα να διατηρήσει την εξουσία του και τα προνόμια της.

 

Ολόκληρη την καταγγελία τη διαβάζετε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *