Ο «γαλατάς» χτύπησε τα ξημερώματα τρεις καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη

1510593_10201293882451464_1499252724_nΑπό τον Asyntaxto Typo

Μόλις δύο 24ωρα μετά την αποχώρηση εκατοντάδων διαδηλωτών-ακτιβιστών από την πόλη της Θεσσαλονίκης (που συμμετείχαν στις δεκαήμερες εκδηλώσεις του NO BORDER CAMP), το κράτος επέλεξε να εξαπολύσει μία εκδικητική επιδρομή σε τρεις κατειλλημένους χώρους  της πόλης, ξημερώματα Τετάρτης (27/7/2016), όπως συνήθιζε να κάνει ο… «γαλατάς» άλλων σκοτεινών εποχών. Είχε προηγηθεί για 2 ολόκληρες εβδομάδες μία πρωτοφανής απόπειρα δαιμονοποίησης των συμμετεχόντων στο NO BORDER CAMP από τοπικούς «παράγοντες», κόμματα της «αντιπολίτευσης» και μερίδα του συντηρητικού Τύπου. Επισήμως δεν συνδέονται οι δεκαήμερες εκδηλώσεις (που περιλάμβαναν πορείες στα κέντρα κράτησης_»φιλοξενίας» της Βόρειας Ελλάδας, δεκάδες εργαστήρια και συζητήσεις για τον ρατσισμό, την πατριαρχία, την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τα σύνορα και τους δολοφονικούς «φράχτες» κλπ.) στην πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ με τη σημερινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., αλλά είναι ηλίου φαεινότερη η στόχευση της σημερινής καταστολής τριών κατειλλημένων χώρων, ένας εκ των οποίων μετρά ζωή περίπου 10 χρόνων ενώ ένας άλλος χώρος είχε καταληφθεί πριν λίγα 24ωρα για να στεγάσει πρόσφυγες σε αξιοπρεπείς συνθήκες.

Η επιδρομή της αστυνομίας εκδηλώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα στην κατάληψη στέγης προσφύγων στο πρώην ορφανοτροφείο στην οδό Γ. Λαμπράκη στην περιοχή της Άνω Τούμπας, στο κτίριο στη συμβολή των οδών Βογατσικού με τη Λεωφόρο Νίκης (ιδιοκτησίας… ΑΠΘ) και στο κτίριο (ενός ιδιώτη) της οδού Καρόλου Ντηλ 32 – 34. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 100 άτομα έχουν προσαχθεί από την Αστυνομία. Στη διάρκεια της ημέρας αναμένονται κινήσεις αλληλεγγύης στα κατειλημμένα εγχειρήματα και στους προσαχθένετες που θα στηλιτεύουν την κρατική κατασταλτική πολιτική, τις «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις κατά των… «αντιφρονούντων» από την «πρώτη φορά αριστερά» και την απόπειρα ποινικοποίησης της αυτο-οργανωμένης έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες/μετανάστες.

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγο η «Αντιεξουσιαστική Κίνηση  Θεσσαλονίκης». ΔΙΑΒΑΣΤΕ την στη ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Ανακοίνωση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης  Θεσσαλονίκης  για τις εκκενώσεις των τριών καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουλίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, εκτυλίχθηκε μια αστυνομική επιχείριση για την εκκένωση των καταλήψεων στέγης, Λεωφ. Νίκης 39, Ορφανοτροφείο και Κοινότητα Hurriya, που φιλοξενούν οικογένειες προσφύγων και μεταναστών.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός,  πως οι εκκενώσεις γίνονται δύο μέρες μετά τη λήξη του No Border Camp στη Θεσσαλονίκη, μιας διοργάνωσης στην οποία συμμετείχε πληθώρα αληλλέγγυων απ’όλο τον κόσμο, που ήρθε σε επαφή με τους πρόσφυγες και μετανάστες, μίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα κέντρα «φιλοξενίας» – εκτόπισης και πρότεινε δρόμους αυτοοργάνωσης, αμεσοδημοκρατίας και αγώνα για την καλυτέρευση της ζωής τους.

Είναι προφανές, πως αυτό φοβίζει την κυβέρνηση της αριστεράς που θέλοντας να δείξει «καλό πρόσωπο» στη ρητορική των ΜΜΕ και της αντιπολίτευσης  οδηγείται σε δρόμους φασιστικής λογικής, αντίληψης και πρακτικής, εξαπολύοντας πογκρόμ στο αντιεξουσιαστικό κομμάτι του κινήματος, που δείχνει έμπρακτα πως η αλληλεγγύη δεν είναι φιλευσπλαχνία, αλλά αγώνας, διεκδίκηση και πάλη για τα δικαιώματα των μεταναστών και προσφύγων.

Από την πλευρά μας, ως Αντιεξουσιαστική Κίνηση, δηλώνουμε ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε μέσα και έξω από τα κέντρα κράτησης, δίπλα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, παλεύοντας μαζί τους ενάντια σε φράχτες, σύνορα και κάθε είδους αποκλεισμούς.

Η αλληλεγγύη, η αυτοοργάνωση και  η άμεση δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων σε πείσμα των κρατούντων θα νικήσουν.

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *