Επιτέλους, μια δημοσιογραφική άρνηση στο μονόλογο της κυβέρνησης

Επιτέλους, κάποιοι πραγματικοί δημοσιογράφοι αποφάσισαν να πουν basta στους υποχρεωτικούς μονόλογους της κυβέρνησης της ΝΔ. Στις περίφημες ενημερώσεις που δεν δέχονται ερωτήσεις. Μπορεί και να το “πληρώσουν” οι συνάδελφοι αλλά η δημοσιογραφία είναι για να ενοχλεί όχι για να παπαγαλίζει αυτά που προείπανε οι κυβερνώντες. Πρόκειται για την ιστοσελίδα BigBusiness.gr που αρνείται πλέον να αναπαράγει τη “μονομερή” ενημέρωση στην οποία δεν υπάρχουν οι “ενοχλητικές” δημοσιογραφικές ερωτήσεις. Το παράδειγμα των συναδέλφων δημοσιογράφων ας προβληματίσει επιτέλους και την ΕΣΗΕΑ…Αναδημοσιεύουμε τη δήλωση της ιστοσελίδας. 

Το BigBusiness.gr, σεβόμενο το λειτούργημα που υπηρετεί, με όσες μικρές δυνάμεις διαθέτει, αρνείται συνειδητά να συναινέσει σε τέτοιου είδους ενημέρωση, μονομερή καταφανώς και προφανέστατα ενταγμένη σε μία συνολικότερη κυβερνητική φιλισοφία, με στόχο να μην υπάρχουν “ενοχλητικές” ερωτήσεις, σε μία κανονική συνέντευξη, με την παρουσία δημοσιογράφων.

Αυτό θα έπρεπε εδώ και μέρες να συμβαίνει, αυτό επιτάσσει η δημοκρατική λειτουργία μίας ευνομούμενης πολιτείας, αλλά είναι δυστυχώς άλλες οι κυβερνητικές επιλογές. Αντί για την υιοθέτηση μίας τέτοιας επιλογής, ακούμε, ακόμα και από τα πιο επίσημα χείλη νουθεσίες για “ενότητα”, λες και υπάρχουν κάποια έστω ψήγματα διχασμού, στην τεράστια μάχη για τη διάδωση δασών, ζωών, πράσινου, περιουσιών, υποδομών.

Απορούμε μάλιστα που οι Δημοσιογραφικές Ενώσεις δεν έχουν ακόμα αντιδράσει σε αυτόν τον ατέρμονο μονόλογο, που καταργεί κάθε έννοια πλουραλιστικής ενημέρωσης, την οποία είναι εντεταλμένες να διαφυλάσσουν.

Κρίμα, πολύ κρίμα για αυτή την κουτοπόνηρη και αντιδημοκρατική κυβερνητική τακτική, που δεν μπορεί να κρύψει αυτό το οποίο υποτίθεται ότι υπηρετεί.

Οι πολίτες, είτε μέσα, κοντά ή μακριά από την πύρινη λαίλαπα, βλέπουν και κρίνουν.

Προς το παρόν, κρύβουν την οργή και το θυμό τους, κυριαρχεί η οδύνη και η στεναχώρια για ότι συμβαίνει.

Αύριο, όμως, κυρίες και κύριοι υπεύθυνοι, εσείς που ηγείστε πολιτείας και φορέων, θα χρειαστεί να εξηγήσετε, να λογοδοτήσετε έναντι των πολιτών, που καμία απολύτως σημασία δεν έχει αν είναι ψηφοφόροι του τάδε ή του δείνα κόμματος.

Εδώ μιλάμε για τη ΖΩΗ, που δεν έχει ένα χρώμα, είναι πολύχρωμη,αλλά στις μέρες μας από τις εκατοντάδες πυρκαγιές έγινε μαύρη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *