Αυτό που λείπει από τα “συγχαρίκια” στους ρεπόρτερ που κινδυνεύουν στα πύρινα μέτωπα της φωτιάς…

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έβγαλε ανακοίνωση (αναρτάται παρακάτω) για να δώσει τα εύσημα στους δεκάδες ρεπόρτερ που βρίσκονται δεκάδες ώρες στα μέτωπα της φωτιάς, που καταγράφουν ως “μάρτυρες” γεγονότων. Αυτό που ΔΕΝ θέλησε να δει και να πει για μια ακόμη φορά η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (προσωπικά το πρότεινα ως μέλος του οργάνου) είναι να γίνει δήλωση προς την ιδιοκτησία-διεύθυνση να παίξουν τα ΜΜΕ το ρόλο τους ως “φωνή της κοινωνίας”. Οι ρεπόρτερ εξάλλου στη συντριπτική τους πλειονότητα το πράττουν, για να “ακυρωθούν” αμέσως στα κλιματοζιμόμενα τηλεοπτικά στούντιο από τους τηλεπαρουσιαστές οι οποίοι “συγχαίρουν” ή προσπαθούν με κόπο και συχνά εξευτελιστικά επιχειρήματα, να διασώσουν την κυβέρνηση. Κάτι που ΔΕΝ είναι ο ρόλος τους στη δημοσιογραφία. Μια ημέρα μετά, ομάδα 15 ατόμων με σαφές “ιδεολογικό πρόσημο” -του φασίστα, επιτέθηκε στο συνεργείο του Open, ενώ η αστυνομία παρακαλουθούσε απαθής την επίθεση.

εδώ βλέπετε το σχετικό βίντεο και εδώ το ρεπορτάζ του Open  Καταγγελίες κάνουν λόγο για …σκόπιμη επίθεση, γεγονός που πρέπει να διερευνηθεί. 

Tο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συγχαίρει όλους τους συναδέλφους, ρεπόρτερ αλλά και δημοσιογράφους στις αίθουσες σύνταξης, τεχνικούς και φωτορεπόρτερ, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, δίνουν με μεγάλη επιτυχία τη μάχη της Ενημέρωσης.

Οι συνάδελφοι ρεπόρτερ των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, των εφημερίδων και των ιστοσελίδων από την πρώτη στιγμή της πύρινης λαίλαπας, που έχει καλύψει την χώρα, έχουν βρεθεί δίπλα σε κάθε μέτωπο φωτιάς με αυτοθυσία, εργαζόμενοι καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου, χωρίς να σκεφτούν κόπο και κινδύνους και αξίζουν τον σεβασμό μας όλων μας.

Το Δ.Σ. ενώνει επίσης τη φωνή του με όλους τους Έλληνες κι ευχαριστεί τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος που διέσωσαν και προστάτευσαν χιλιάδες Έλληνες, ανάμεσά τους και δικούς μας συναδέλφους.

Τέλος, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους επικεφαλής των ΜΜΕ να παράσχουν κάθε δυνατό μέσο προστασίας για τους ρεπόρτερ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και χαιρετίζει την απόφαση του ΕΔΟΕΑΠ να διανείμει ειδικές μάσκες προστασίας για τους συναδέλφους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *