Αρνείται η Alpha Bank να εφαρμόσει το νόμο…

Τέσσερα σωματεία των ΜΜΕ, η ΕΣΗΕΑ, η ΕΤΙΤΑ, η ΕΣΠΗΤ και η ΕΠΗΕΑ καλούν σε “μαζική συγκέντρωση” τους πρώην εργαζόμενους στο Mega ενάντια στην τράπεζα της Alpha Bank στα κεντρικά της γραφεία στην οδό Σταδίου, αύριο το πρωί στις 11.00 π.μ. Για να φθάσουν οι ενώσεις να καλέσουν σε “συγκέντρωση”, σημαίνει πως η εν λόγω τράπεζα αρνείται κατηγορηματικά να εφαρμόσει τη νέα διάταξη νόμου, με την οποία οι πρώην εργαζόμενοι του Μega θα πρέπει να λάβουν τις αποζημιώσεις τους! Χρήματα που είχαν λάβει μαζί με την Εθνική και τις άλλες συστημικές τράπεζες από την πτώχευση και την πώληση της περιουσίας της Τηλέτυπος. Κι ενώ το δημόσιο που επίσης έλαβε χρήματα, τα επέστρεψε στον Ειδικό διαχειριστή, οι τράπεζες …δυσκολεύονται. Θυμίζουμε ότι το ζήτημα της άρνησης είχε φθάσει και στη Βουλή

(εδώ)  .

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΤΙΤΑ, της καλούν τους απολυμένους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς του υπό ειδική διαχείριση «MEGA» σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της ALPHA BANK  (Σταδίου 40) αύριο, Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021, στις 11 το πρωί, δηλώνομντας πως: <<Οι μάσκες έπεσαν και οι προφάσεις εξαντλήθηκαν>>.

Οι τράπεζες, οι οποίες χωρίς νόμιμο έρεισμα παρακρατούν τα χρήματα που προορίζονται για μισθούς και αποζημιώσεις των εργαζομένων του υπό ειδική διαχείριση παλαιού «ΜΕGA», οφείλουν και πρέπει να πράξουν ότι έπραξε το Δημόσιο. Να αποδώσουν τα χρήματα που προεισέπραξαν με βάση τον εκ του νόμου άκυρο πίνακα κατάταξης δανειστών στην ειδική διαχείριση ώστε, επιτέλους, οι απολυμένοι συνάδελφοί μας να λάβουν, έστω και με καθυστέρηση, τα οφειλόμενα. Δεν υπάρχει πλέον κανένα νομικό έρεισμα περί του αντιθέτου και καμία δικαιολογία.

Υπενθυμίζουμε πως οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, που αφορούν τις επιχειρήσεις υπό ειδική διαχείριση, ψηφίστηκαν από την Βουλή των Ελλήνων με ευρεία πλειοψηφία καθιστώντας σαφή την βούληση του νομοθέτη να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα σπασμένα των τραπεζών.

Ο δίκαιος αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *