Στη Βουλή η άρνηση Τραπεζών-δημοσίου να πληρώσει τις αποζημιώσεις εργαζομένων στο πρώην Mega

Αναδημοσίευση από το hellasjournal

Εμπαιγμό των εργαζομένων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε για την καταβολή των δεδουλευμένων τους παρά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, καταγγέλλει ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ),Μιχάλης Κατρίνης.
Η παρέμβαση του είναι καίρια καθώς οι τράπεζες σε συνεργασία με μερικούς πολιτικούς προσπαθούν να αλλάξουν τη νομοθετική ρύθμιση για να μην πληρωθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του παλιού MEGA.
Υπάρχει ισχυρισμός, ότι το MEGA έκλεισε μετά από “συνεννόηση” των πρώην ιδιοκτητών του με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, μεγάλη ευθύνη για το κλείσιμο έχουν οι πρώην ιδιοκτήτες, αλλά και η προηγούμενη κυβερνηση.
Το θέμα των απλήρωτων δεδουλευμένων και αποζημιώσεων των εργαζομένων στις εκκρεμείς υποθέσεις ειδικής διαχείρισης από τη διανομή πλειστηριάσματος και ειδικά για την περίπτωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε, παρά τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, θίγει με ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης.
Ο κ. Κατρίνης ρωτά τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση έναντι αυτής της καταφανούς παραβίασης του γράμματος του νόμου, ο οποίος ψηφίστηκε ομόθυμα εδώ και 3 μήνες.
Το θέμα δημιουργείται γιατί το δημόσιο αρνείται να επιστρέψει στην ειδική διαχείριση το ποσό που εισέπραξε, ενώ το ίδιο πράττουν και οι τράπεζες, τη στιγμή που δημόσιο και τράπεζες έχουν ήδη εισπράξει ένα ποσό που υπερβαίνει τα 22 εκ. ευρώ με βάση τον πίνακα κατάταξης ο οποίος όμως έχει ακυρωθεί νομοθετικά.
Τράπεζες και δημόσιο διακρατούν έως σήμερα το ποσό αυτό, κάνοντας ουσιαστικά αδύνατη την πληρωμή των εργαζομένων, καθώς τα χρήματα που είναι διαθέσιμα πλέον στο ταμείο της Ειδικής Διαχείρισης δεν επαρκούν για την εξόφληση τους.
Από την πλευρά της, η Ειδική Διαχείριση δεν έχει συντάξει νέο πίνακα στον οποίο να συμπεριλαμβάνονται κατά προτεραιότητα οι μισθοί και οι αποζημιώσεις των εργαζομένων.

1 comment for “Στη Βουλή η άρνηση Τραπεζών-δημοσίου να πληρώσει τις αποζημιώσεις εργαζομένων στο πρώην Mega

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *