Το μαύρο στο δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ συνεχίζεται…

Ματίνα Παπαχριστούδη στη στήλη “Πίσω από τις κάμερες” στο ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου

Πέρασαν επτά χρόνια από το θλιβερό «μαύρο» που επέβαλε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη στην ΕΡΤ. Έκλεισαν πέντε χρόνια από το εξίσου θλιβερό άνοιγμα της ΕΡΤ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Από τις νικηφόρες ιαχές του 2015 στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής δεν έμεινε απολύτως τίποτα. Αντιθέτως, με τη σιωπηρή αποδοχή της συντριπτικής πλειονότητας των εργαζομένων της και την αμέριστη συμπαράσταση του συνδικαλιστικού φορέα των δημοσιογράφων, ξαναστήθηκε μια κρατική τηλεόραση, χειρότερη από αυτήν που έκλεισε.
Η ΕΡΤ ξαναφτιάχτηκε με τα υλικά της νεοδημο- κρατικής ΝΕΡΙΤ από τον τότε κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ και επαναδομείται σήμερα ως ένα κρατικό κέλυφος, υπηρεσία fake news των υπογείων του Μεγάρου Μαξίμου.


Μόλις πρόσφατα, η διορισμένη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης τροποποίησε τον κανονισμό προσωπικού, άλλαξε το οργανόγραμμα, εμφάνισε ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο και τοποθέτησε τους νέους γενικούς διευθυντές, με απόλυτο κριτήριο την υποταγή τους. Σε όλα αυτά η ΕΣΗΕΑ, που διοικείται από τη συμμαχία των δυνάμεων που πρόσκεινται σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μοίρασε δημόσια «συγχαρητήρια» για τις αλλαγές και ψέλλισε ορισμένες διαφωνίες για τον κανονισμό προσωπικού που εισάγει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Στα παρασκήνια, στο μεταξύ, ξεδιπλώνεται ένα απί- στευτο αλισβερίσι για την κατάληψη θέσεων ευθύνης, στο οποίο μετέχει και ο πρώην κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ με τα στελέχη του στο ραδιομέγαρο.
Σε αυτή την κατάσταση οφείλουν να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι που έδωσαν τη μάχη να ξανανοίξει η ΕΡΤ. Αν δεν το πράξουν τώρα, αύριο θα είναι αργά και γι’ αυτούς.
Έξω από τα δόντια τα είπε ο δικηγόρος του Βασίλη Δημάκη, Θανάσης Καμπαγιάννης, τον οποίο η διεύθυνση της ΕΡΤ αναγκάστηκε να καλέσει, επειδή απείλησε προσωπικά τα στελέχη της ενημέρωσης ότι θα τους πάει στα δικαστήρια. Ανέδειξε την κατρακύλα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, το απόλυτο «μαύρο» της λογοκρισίας, κάνοντας λόγο για λογικές και πρακτικές από την εποχή της ΥΕΝΕΔ. Σημειώνεται ότι μόλις μία ημέρα νωρίτερα, δημοσιογράφοι είχαν αποδεχθεί να παρουσιάσουν ως «ρεπορτάζ» το δελτίο Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη — ένα κείμενο εμφανώς συκοφαντικό, ψευδές και παραπλανητικό.

1 comment for “Το μαύρο στο δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ συνεχίζεται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *