Οι προϊστάμενοι και λίγοι απεργοσπάστες έβγαλαν το δελτίο στο Open

Θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις στο Open μετά τη σημερινή πετυχημένη στάση εργασίας. Όπως αναφέρει και η ΕΤΙΤΑ στην ανακοίνωση της το δελτίο βγήκε μεν στο κανάλι αλλά με τη συμμετοχή των …προιστάμενων!

Η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συναδέλφους τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού OPEN που συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά στην χθεσινή τετράωρη στάση εργασίας. Η καθολική συμμετοχή, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δίνει ένα ισχυρό μήνυμα στην εργοδοσία ότι σύσσωμοι οι τεχνικοί του OPEN, δεν συμβιβάζονται με τίποτε άλλο εκτός από το αναφαίρετο δικαίωμά τους που λέγετε Συλλογική Σύμβαση.

Το γεγονός ότι το δελτίο του σταθμού βγήκε στον αέρα έστω και με φανερές αδυναμίες στην εικόνα και τον ήχο (αφού οι τεχνικές ειδικότητες καλύφθηκαν από τους ελάχιστους συναδέλφους και από διάφορους προϊστάμενους), μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Γιατί αν ο οποιοσδήποτε τηλεοπτικός σταθμός μπορούσε να βγάζει καθημερινώς τα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές του καθ’ αυτόν τον τρόπο, τότε σίγουρα αυτό θα έπρατταν όλοι με αποτέλεσμα οι τεχνικοί του κάθε καναλιού να είναι ελάχιστοι. Αυτό το έχουν καταλάβει καλά οι δεκάδες συνάδελφοι, που βρέθηκαν εχθές έξω από τις εγκαταστάσεις του σταθμού δίνοντας τη δική τους μάχη. Και καλό θα ήταν να το μετρήσει σοβαρά και η Διοίκηση.

Συνάδελφοι,Οι τεχνικοί του OPEN, σε αυτές τις δύσκολες εποχές, δείχνουν τον δρόμο σε όλους μας για την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την διεκδίκηση, τον αγώνα.

Το σωματείο μας είναι περήφανο για αυτούς και δηλώνει ότι θα στέκεται πάντα στο πλάι τους. Ο αγώνας μόλις άρχισε. Η πρώτη μάχη κερδήθηκε. Θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα. Να είστε έτοιμοι και για την επόμενη κινητοποίηση η οποία μπορεί να έρθει οποιαδήποτε ώρα ή μέρα.

Υ.Γ. Προς τη Διοίκηση του σταθμού: Οι εργαζόμενοί σας δεν ζητούν τίποτε άλλο από ένα σημαντικό εργατικό δικαίωμα. Απλά ακούστε τους. Επίσης αναμένουμε την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των τεχνικών που καλύπτουν εδώ και πολύ καιρό πάγιες και διαρκής ανάγκες, σε συμβάσεις αορίστου. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη για το ζήτημα θα θεωρηθεί από εμάς κανονική απόλυση και η αντίδρασή μας θα είναι άμεση χωρίς να χρειαστεί ούτε καν Γενική Συνέλευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *