Απορρίφθηκε η ένσταση καναλαρχών, ισχύει η σύμβαση για τεχνικούς της ΤV

Μια ακόμη ενέργεια των ιδιοκτητών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, της ΕΙΤΗΣΕΕ να τρενάρει την εφαρμογή μιας νέας Συλλογικής Σύμβασης εργασίας- μετά από αυτή του 2021- για τους τεχνικούς μέλη της ΕΤΙΤΑ, έπεσε στο κενό. Όπως ενημερώνει η ΕΙΤΑ η 5μελής επιτροπή του Ο.ΜΕ.Δ απέρριψε την ένσταση της ΕΙΤΗΣΕΕ και αποδέχθηκε το δικαίωμα των εργαζόμενων σε μονομερή προσφυγή προκειμένου να αποκτήσουν Σύμβαση.  Η αρχική προσφυγή είχε γίνει το Ιούνιο του 2021 και έκτοτε τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ με συνεχείς παρεμβάσεις προσπαθούσαν να αποτρέψουν τη έκδοση απόφασης. Τον Φεβρουάριο του 2024 και αφού είχε εκδοθεί η Σ.Σ.Ε οι εργοδότες προσέφυγαν αμφισβητώντας το δικαίωμα προσφυγής στον ΟΜΕΔ για σύμβαση. 

Αυτή η ένσταση απορρίφθηκε αλλά δεν αποκλείεται να καταθέσουν εκ νέου έφεση! Πάγια θέση τους παραμένει η κατάργηση των Συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η κατάργηση των ειδικοτήτων, η κατάργηση των επιδομάτων. Αυτό που θέλουν και έχουν απόλυτα πετύχει με τους δημοσιογράφους. Ατομικές συμβάσεις και ατομική διαπραγμάτευση ώστε οι εργαζόμενοι να παραμένουν υποταγμένοι και υποχείρια.

Η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ

Πριν λίγες μέρες η πενταμελής επιτροπή του Ο.ΜΕ.Δ. απέρριψε την ένσταση της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. και δέχτηκε το δικαίωμά μας στη μονομερή προσφυγή.

Ως εκ τούτου η τελευταία Δ.Α., η οποία δίνει αύξηση 3 τοις εκατό στους βασικούς μας μισθούς και επαναφέρει τις 2ετίες και τις 5ετίες μένει ζωντανή και θα πρέπει να εφαρμοστεί. Βέβαια, οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα της έφεσης. Αν το ασκήσουν θα είναι το τέταρτο και τελευταίο στάδιο της διαδικασίας που αν το περάσουμε και αυτό επιτυχώς θα έχουμε Συλλογική Ρύθμιση με αναδρομική, φυσικά ισχύ.

Συνάδελφοι.

Το σωματείο μας για πολλά χρόνια χρησιμοποιεί τον Ο.ΜΕ.Δ. σε μια προσπάθεια να έχουμε Συλλογικές ρυθμίσεις, εξοβελίζοντας τις ατομικές συμβάσεις που τόσο διακαώς επιθυμούν οι εργοδότες, για να απομονώνουν τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά και να τον μετατρέπουν έρμαιο στις ορέξεις τους. Έτσι πράξαμε και με την τωρινή Συλλογική ρύθμιση παρά τις αντίθετες φωνές και απόψεις που εκφράζονται από την μειοψηφία των μελών του Δ.Σ.

Είναι αλήθεια όμως, και δεν θα κουραζόμαστε να το τονίζουμε πως μόνο με την συσπείρωση στο σωματείο μας, την αποφασιστικότητα, την διεκδίκηση και τον αγώνα θα μπορέσουμε να πετύχουμε και να αναγκάσουμε τους εργοδότες να υπογράψουν  σύμβαση που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές μας ανάγκες. Μια σύμβαση που κανένας νόμος ή και κανένα θεσμοθετημένο όργανο, δεν θα μας δώσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *