Το άδοξο τέλος ενός ιστορικού συγκροτήματος μέσα από πλειστηριασμούς

αναδημοσίευση από Ποντίκι-media

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου είναι προγραμματισμένο να «χτυπήσει» το ηλεκτρονικό σφυρί για τον – πάλαι ποτέ – δημοσιογραφικό Όμιλο Κουρή.

Ειδικότερα για τις 10 Απριλίου έχουν επαναπρογραμματιστεί εις βάρος του δύο πλειστηριασμοί, με επισπεύδουσα τη Special Financial Solutions.

Ο πρώτος πλειστηριασμός αφορά στις εγκαταστάσεις της Πρες-Ελλάς Ελληνική Εκδοτική και Τυπογραφική  Νίκη στον Ταύρο, τη ναυαρχίδα των εκδοτικών και τηλεοπτικών επιχειρήσεων του Γιώργου Κουρή – εκεί δηλαδή που χτυπούσε για χρόνια η δημοσιογραφική καρδιά της εφημερίδας “Αυριανή” και του “Καναλιού 29”.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,308 εκατ. ευρώ, ποσό μικρότερο από την προσπάθεια πλειστηριασμού που έγινε τον Ιανουάριο.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός στρέφεται κατά της “Εκδοτικές Επιχειρήσεις Νίκη” και αφορά κτίριο που βρίσκεται επίσης στον Ταύρο, στην Δήμητρος 31.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει τεθεί στα 892.000€ σχεδόν 200.000€ λιγότερα από την τιμή εκκίνησης στις 18 Ιανουάριου.

Ο πλειστηριασμός που αφορά στις εγκαταστάσεις της Πρες-Ελλάς Ελληνική Εκδοτική και Τυπογραφική στον Ταύρο αφορά οικόπεδο με επιφάνεια 1.323,44 τ.μ. βρίσκεται εντός του Οικοδομικού Τετραγώνου 161 και επί της οδού Δήμητρας στην οποία φέρει τον αριθμό 31, μέσα στο εγκεκριμένο σχέδιο της πόλεως Ταύρου, της περιφέρειας του ομώνυμου Δήμου.

Στο απώγειο της δόξας του το συγκρότημα Κουρή απαριθμούσε τέσσερις εφημερίδες (Αυριανή, Δημοκρατικός Λόγος, Νίκη, Φιλαθλος), εναν ραδιοφωνικό σταθμό (Ράδιο Αθήνα) και έναν τηλεοπτικό (Κανάλι 29).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *