Μια εκδήλωση για τη 12χρονη ενάντια στη συγκάλυψη παιδοβιασμών

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα το απόγευμα η εκδήλωση που οργανώνει η Επιτροπή Αλλεηλεγγύης στη 12χρονη στη Νομική στις 7.00 το απόγευμα. Με τίτλο “Η υπόθεση trafficking της 12χψρονης από τον Κολωνό-Προκαταλήψεις-συσκοτίσεις-συγκάλυψη”, η εκδήλωση φιλοδοξεί να είναι η “η φωνή της οργισμένης κοινωνίας” στη διαφαινόμενη συγκάλυψη και τις αθέατες παρασκηνιακές συμφωνίες για να καλυφθεί ένα ολόκληρο σύστημα. Στην εκδήλωση θα μετέχουν και τα (μεγάλα) παιδιά της οικογένειας ενώ θα γίνει χαιρετισμός από τη Μάγδα Φύσσα. Θα μιλήσουν: Ο ψυχίατρος Θοδωρής Μεγαλοοικονόμου, μέλος της Επιτροπής, η δικηγόρος Αγγελική Σεραφείμ, η επίκουρη καθηγήτρια Ψυχοπαθολογίας, ΑΠΘ Κορίνα Χατζηνικολάου, ο δάσκαλος μέλος του “Αριστοτέλη” Γιάννης Μαρούτας, η δημοσιογράφος Άννα Νίνη από το OMNIA TV. Θα γίνουν επίσης παρεμβάσεις από φορείς, σωματεία και άλλες Συλλογικότητες.

Στο μεταξύ το προηγούμενο 3ήμερο έγιναν δεκάδες παρεμβάσεις από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στην 12χρονη, σε θέατρα, μουσικές σκηνές της Αθήνας και σε παρελάσες. Συγκεκριμένα έγιναν παρεμβάσεις
• στο Βερολίνο στη συναυλία του Αγγελάκα
• στη μουσική σκηνή Κύτταρο, στις 22/03, κατά τη διάρκεια συναυλίας της Αγγελικής Τουμπανάκη και στις 23/03, κατά τη διάρκεια συναυλίας του Φοίβου Δεληβοριά
• στη μουσική σκηνή VOX, στις 23/03, κατά τη διάρκεια συναυλίας της Νατάσσας Μποφίλιου
• στο θέατρο Πόρτα, στις 22/03, μετά το τέλος της παράστασης «Μια άλλη Θήβα», όπου το κείμενο της Επιτροπής διαβάστηκε από τους ηθοποιούς Θάνο Λέκκα και Δημήτρη Καπουράνη.
• στην παρέλαση του Δήμου Περιστερίου
• στην παρέλαση του Δήμου Λευκάδας
Το Ψήφισμα που διακινείται για την αλληλεγγύη στη 12χρονη ενάντια στη συγκάλυψη

Δικαιοσύνη για τη 12χρονη επιζήσασα βιασμού από τον Κολωνό

Η πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας-Ελένης Νικολού για απαλλαγή του Ηλία Μίχου από τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας προκάλεσε το λαϊκό αίσθημα και κινητοποίησε δικαιολογημένες αντιδράσεις. Πέρα από την αίσθηση ατιμωρησίας που δημιουργεί, εκπέμπει μήνυμα σιωπής για τα ανήλικα θύματα των βιασμών και της κακοποίησης και κλονίζει και τα τελευταία υπολείμματα εμπιστοσύνης στη δυνατότητα της πολιτείας να εκπληρώσει την υποχρέωσή της να προστατεύει τα ανήλικα παιδιά.
Τα εκπαιδευτικά σωματεία πήραν από την πρώτη στιγμή θέση και ανέλαβαν την ευθύνη που τους αντιστοιχεί να στηρίξουν υλικά την πολυμελή οικογένεια του 12χρονου κοριτσιού, να καλέσουν σωματεία, συλλογικότητες και φορείς να κάνουν το ίδιο και να αναδείξουν πολύπλευρα το θέμα ώστε να μη μείνει κανένα παιδί απροστάτευτο απέναντι στους βιαστές και τους κακοποιητές.
Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού και συγκάλυψης της υπόθεσης και δηλώνουμε το «παρών» στον αγώνα να αποκαλυφθεί η αλήθεια, να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να δικαιωθεί το 12χρονο κορίτσι. Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή προσπάθεια έμμεσης ή άμεσης απόδοσης της ευθύνης για την κακοποίηση στα ίδια τα θύματα, και μάλιστα στα ανήλικα παιδιά. Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ποινική αντιμετώπιση του βιασμού που υποτιμά τη σημασία της ψυχικής βίας, καθιστώντας τα θύματα και ειδικά τα παιδιά, πολλαπλά εκτεθειμένα και ευάλωτα απέναντι στους κακοποιητές. Καταγγέλλουμε τη συστημική και θεσμική ανεπάρκεια της κρατικής διαχείρισης που εμπεδώνει τη σιωπή και προκαλεί τον διαρκή επανατραυματισμό των παιδιών και των οικογενειών τους. Δεν συμβιβαζόμαστε με την απόλυτη απουσία δομών υποστήριξης των θυμάτων και τη διάλυση της κοινωνικής προστασίας. Δεν αποδεχόμαστε την ενοχοποίηση όσων καταγγέλλουν τους παιδοβιασμούς και την κακοποίηση. Αρνούμαστε να υποκύψουμε στα κοινωνικά και ταξικά στερεότυπα που αντιμετωπίζουν τους πιο φτωχούς και εκμεταλλευόμενους ως «παραβατικά στοιχεία» που φέρουν ή διαμοιράζονται την ευθύνη όσων τους συμβαίνουν, ακόμα κι αν είναι ανήλικα παιδιά. Η πρόταση της Εισαγγελέως δεν αθωώνει απλά τον Μίχο και ξεπλένει τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους παιδοβιαστές αλλά καταδικάζει σε ισόβια απομόνωση και αδιέξοδο τη 12χρονη επιζώσα και κάθε άλλο θύμα, παιδί ή γυναίκα, επειδή τόλμησε και έσπασε τον κύκλο της σιωπής. Το ίδιο βέβαια επιφυλλάσσει η δικαιοσύνη και για τη μητέρα της που τόλμησε να σπάσει την ομερτά και τον κύκλο της καταπίεσης του παιδιού της. 
Καλούμε την κοινωνία, τις αλληλέγγυες συλλογικότητες, τα σωματεία και τους φορείς, σε επαγρύπνηση εν αναμονή της απόφασης και σε ετοιμότητα να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά απέναντι σε κάθε συγκάλυψη ή συμψηφισμό σε βάρος των θυμάτων που υπέστησαν την κακοποίηση και την κατήγγειλαν.

  • Καμία ανοχή στα κυκλώματα παιδοβιασμών και τράφικινγκ
  • Ούτε σκέψη για αθώωση του βιαστή και μαστρωπού Μίχου και των υπόλοιπων παιδοβιαστών
  • Αλληλεγγύη και δικαίωση μέχρι τέλους στη 12χρονη επιζώσα, τα αδέρφια της και την οικογένειά της
  • Κάτω τα χέρια από τα παιδιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *