Στοχοποίηση και απειλές SLAPP μηνύσεων κατά δημοσιογράφου από την ΕΛ.ΑΣ

Στη στοχοποίηση του δημοσιογράφου Χρήστου Αβραμίδη και σε απειλές κατάθεσης καταχρηστικών αγωγών εις βάρος του, προχώρησε με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ), με αφορμή δημοσίευμα που ασκούσε κριτική στις πρακτικές της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων της 28ης Φεβρουαρίου.

Όπως σημειώνει και ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) «δημοσιογράφοι δέχθηκαν για μία ακόμη φορά, επίθεση από αστυνομικούς, την ώρα που κάλυπταν τις κινητοποιήσεις της πανελλαδικής απεργίας της 28ης Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, και μολονότι δήλωναν τη δημοσιογραφική τους ιδιότητα».

Σε σχόλιο της η “Πρωτοβουλία για την ανατροπή στα ΜΜΕ” καταδικάζει  “την αστυνομική βία και τρομοκρατία, με όποιον τρόπο κι αν εκφράζεται (στοχοποίηση και επιθέσεις κατά δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ κ.λπ.), που ενισχύονται από την πρακτική της ατιμωρησίας των αστυνομικών, την εγκληματική συμπεριφορά των οποίων αβαντάρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Καταδικάζει τα όσα αναφέρει και βάλλουν κατά της ελευθερίας του Τύπου η Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης στην ανακοίνωσή της. Με περίσσιο θράσος παραδίδει «μαθήματα δημοσιογραφίας», κάνοντας λόγο για «ανυπόστατα δημοσιεύματα», τα οποία «προσπαθούν να δημιουργήσουν για πολλοστή φορά “αντιαστυνομικό κλίμα”», εξυπηρετούν «άλλου είδους σκοπιμότητες και σε καμία περίπτωση την ενημέρωση και την ανάδειξη της “είδησης”», δίνουν «άλλοθι σε ακραίες μειοψηφίες οι οποίες δρουν αποδεδειγμένα με ανθρωποκτόνο πρόθεση». Εμμέσως πλην σαφώς, προχωρά σε νέα προγραφή του Χρήστου Αβραμίδη, ζητώντας από το το αρχηγείο της Αστυνομίας να λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα απέναντι σε τέτοιες πρακτικές».

συνεχίζει Στην ανακοίνωση της ένωσης συντακτών σημειώνεται πως “Πέρα όμως από την παρεμπόδιση του δημοσιογραφικού έργου στο πεδίο του ρεπορτάζ, το μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ Χρήστος Αβραμίδης στοχοποιήθηκε ονομαστικά από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, που με ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους αποδοκιμάζουν όσα έγραψε σχετικά με τις πρακτικές που ακολούθησαν αστυνομικοί τη συγκεκριμένη ημέρα και αναφέρονται σε πιθανότητα αγωγής εις βάρος του».

Πρόκειται, όπως τονίζει η ΕΣΗΕΜ-Θ, για άλλο ένα επεισόδιο στοχοποίησης «δημοσιογράφων, και μάλιστα από όργανα της Πολιτείας που έχουν υποχρέωση να τους διευκολύνουν στο έργο τους». Η Ένωση την καταδικάζει ως «πρακτική που εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο τους εργαζόμενους στην ενημέρωση» και ζητά την ανάκληση της ανακοίνωσης και «καλεί τις αστυνομικές αρχές να κάνουν κάθε δυνατή ενέργεια ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *