Η “πετσωμένη” ενημέρωση πληρώνεται με λεφτά του δημοσίου

Σιγά μην δοθεί πληροφόρηση και ενημέρωση για την “επιστολική ψήφο”. Όπως δεν πρόκειται να υπάρξει ενημέρωση στα media για τους πλειστηριασμούς. Όπως δεν θα γίνει για οτιδήποτε αφορά πραγματικά την κοινωνία και τα προβλήματα της. Το κρατικό χρήμα θα μπουκώσει και φέτος τα μέσα ενημέρωσης, χρεωμένα και μη χρεωμένα. Κυρίως στο διαδίκτυο όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη έστησε ένα ολόκληρο ηλεκτρονικό σύστημα δημοσιότητας για την πλήρη χειραγώγηση, συσκότιση και εξαφάνιση κάθε δημοσιογραφικής ενημέρωσης. Λοιπόν στα σχεδόν 5 εκατ. ευρώ κρατικό χρήμα που θα μοιράσει το υπουργείο οικονομικών για να μην γράφεται τίποτε ενάντια στους πλειστηριασμούς ( ‘εκστρατεία ενημέρωσης ευάλωτων δανειοληπτών” ύψους 4.588.000 ευρώ. ), προστίθενται άλλα σχεδόν 5 εκατ. ευρώ του υπουργείου Εσωτερικών για να περάσει η επιστολική ψήφος χωρίς πολύ πολύ πληροφόρηση και εξηγήσεις.

Είχαν ήδη εγκριθεί άλλα 4 εκατ. ευρώ για τη διαφήμιση κυβερνητικών ψηφιακών δράσεων, οπότε τα παράπονα για προβλήματα, δυσλειτουργίες και αποτυχίες του ψηφιακού κράτους δεν πρόκειται να δουν τον αέρα της δημοσιότητας.

Έτσι θα γίνεται πλέον η “ενημέρωση” στα ΜΜΕ. Θα προβάλλεται, γράφεται, διαδίδεται μόνο ότι πληρώνει η κυβέρνηση με το κρατικό χρήμα της διαφήμισης στα μίντια, τους εκδότες, εκδοτίσκους και λοιπούς λοχαγούς και λοχίες της μιντιακές προπαγάνδας.

Θυμίζουμε μόνο πως στον κρατικό προϋπολογισμό του 2024 αναφέρεται χωρίς καμία απολύτως άλλη εξήγηση πως για το έτος θα δαπανηθούν σχεδόν 220 εκατ. ευρώ σε “επικοινωνιακά προγράμματα” του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Εκατομμύρια που θα κατευθυνθούν με αδιαφάνεια, χωρίς κανένα έλεγχο και λογοδοσία για το σύστημα χειραγώγησης της ενημέρωσης στα ΜΜΕ και τη διαφήμιση. Η “λίστα Πέτσα” θα μοιάζει “αθώα” μπροστά στο μπούκωμα φίμωσης που επέβαλλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *