Με drones και κατασκοπευτικά λογισμικά δολοφονεί το Ισραήλ δημοσιογράφους

Το Ισραήλ δολοφονεί Παλαιστίνιους δημοσιογράφους στη Γάζα. Πού είναι η αγανάκτηση; ρωτούσε πριν λίγες ημέρες ο πολεμικός ανταποκριτής στον Quardian. Για να απαντήσει ο ίδιος “Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το μοτίβο της δολοφονίας. Δεν εκφράζεται αντίδραση επειδή τα θύματα δεν είναι Αμερικανοί ή Ευρωπαίοι;”

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε το δίκτυο https://qudsnen.co/ αποτυπώνεται η συνειδητή στοχοποίηση από το Ισραήλ των δημοσιογράφων που παραμένουν στη Γάζα και μεταδίδουν τις θηριωδίες του σιωνιστικού στρατού. Στο βίντεο αναφέρεται και το γνωστό σε εμάς σύστημα κατασκοπείας (spyware), το οποίο όπως καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι στη στη Γάζα, είναι το βασικό εργαλείο για τη δολοφονία των δημοσιογράφων και των οικογενειών τους. Να αναφέρουμε πάντως ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο ισραηλινός στρατός στοχοποιεί και δολοφονεί δημοσιογράφους. Τον Μάιο του 2022 δολοφονήθηκε η Παλαιστινιοαμερικανίδα δημοσιογράφος Shireen Abu Akleh, γνωστή ως «η φωνή της Παλαιστίνης », επειδή ανέφερε για μια παράνομη επιδρομή μαζικής σύλληψης της IOF στον προσφυγικό καταυλισμό Τζενίν.

Μέχρι σήμερα σκοτώθηκαν ή δολοφονήθηκαν 83 δημοσιογράφοι σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας των δημοσιογράφων (CPJ)  ενώ δημοσιογραφικά ΜΜΕ από την Παλαιστίνη μιλούν για τουλάχιστον 105 θανάτους δημοσιογράφων. Ο Tim Dawson, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ), είχε δηλώσει ότι «δεν έχουμε ξαναδεί τόσο πολλούς μαζεμένους θανάτους δημοσιογράφων σε οποιαδήποτε σύγκρουση. Υπήρχαν περίπου 1.000 δημοσιογράφοι στη Γάζα στην αρχή αυτής της σύγκρουσης. Και ενώ υπάρχουν ελαφρώς διαφορετικές μετρήσεις για το πόσοι ακριβώς έχουν πεθάνει, το επτάμισι ή το δέκα τοις εκατό, αυτό είναι ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός». Η πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Dominique Pradalié δήλωσε «Δεν έχω ξαναδεί ένα κράτος να σκοτώνει τόσους πολλούς δημοσιογράφους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

εδώ το άρθρο του ανταποκριτή Chris McGreal

εδώ οι ειδήσεις του qudsnen.co

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *