Τρία ερωτήματα της ΠΟΣΠΕΡΤ για τις αλλαγές στην ΕΡΤ

Τη διοίκηση της ΕΡΤ καταγγέλλει η ΠΟΣΠΕΡΤ μετά τα δημοσιεύματα πως επίκεινται αλλαγές στα σήματα και το περιεχόμενο των δυο κρατικών καναλιών, της ΕΡΤ 2 και της ΕΡΤ 3. Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταλογίζει στη διοίκηση της ΕΡΤ ότι «τηρεί σιγήν ιχθύος χωρίς να διαψεύδει ή να επιβεβαιώνει» τα εν λόγω δημοσιεύματα, όπως είχε πράξει στο παρελθόν για την ERT News. Και θέτει τρία ερωτήματα προς απάντηση. Τι θα αλλάξει στο οργανόγραμμα της ΕΡΤ σχετικά με την ΕΡΤ2 και την ΕΡΤ3; Τι θα αλλάξει στην διάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤ3 και στην ένταξη του προσωπικού της; Τι θα αλλάξει στον προγραμματισμό και τον έλεγχο της καθημερινής τους τηλεοπτικής ροής;

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:
Εδώ και καιρό παρακολουθούμε με απορία διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με το μέλλον της ΕΡΤ. Αρχικά διαβάσαμε για κλείσιμο της ΕΡΤ3, στην συνέχεια για κλείσιμο της ΕΡΤ2, ενώ τις τελευταίες ημέρες γίνεται λόγος για τη συγχώνευση της ΕΡΤ2 με την ΕΡΤ3.
Ακόμα και για αλλαγές στις ονομασίες των καναλιών διαβάσαμε!
Τι από όλα αυτά αληθεύει δεν γνωρίζουμε.
Η διοίκηση της ΕΡΤ τηρεί σιγήν ιχθύος χωρίς να διαψεύδει ή να επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα, όπως έκανε και με τη δημιουργία του ERTNEWS, το οποίο δεν είχε παρουσιαστεί σε κανέναν επίσημο σχεδιασμό, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία και ανασφάλεια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που έχουν βιώσει στο πετσί τους το κλείσιμό της.Η ΕΡΤ3 εδώ και χρόνια είναι ο δίαυλος που μεταφέρει τις ειδήσεις από την Περιφέρεια σε όλη την επικράτεια. Θεωρούμε ότι, αντί να συρρικνώνεται, πρέπει να αναβαθμιστεί πραγματικά και όχι στα λόγια.
Η ΕΡΤ2 αντίστοιχα είναι το κανάλι που όλα αυτά τα χρόνια ήταν συνώνυμο με τον Πολιτισμό.
Οπότε τα ερωτήματα είναι εύλογα:
-Τι θα αλλάξει στο οργανόγραμμα της ΕΡΤ σχετικά με την ΕΡΤ2 και την ΕΡΤ3;
– Τι θα αλλάξει στην διάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤ3 και στην ένταξη του προσωπικού της;
-Τι θα αλλάξει στον προγραμματισμό και τον έλεγχο της καθημερινής τους τηλεοπτικής ροής;

Καλούμε την Διοίκηση της ΕΡΤ επιτέλους να απαντήσει στους εργαζόμενους και στους συμπολίτες μας που πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος, αν υπάρχει σχεδιασμός και ποιος είναι; Εκτός και αν ασπάζεται το δόγμα «Πάμε κι όπου βγει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *