Συγχώνευση ΕΡΤ 2 με ΕΡΤ 3, η νέα πρόταση για την κρατική τηλεόραση

Για συγχώνευση της ΕΡΤ 2 με την ΕΡΤ 3 κάνει λόγο το ρεπορτάζ media στο Ποντίκι, επιβεβαιώνοντας και τη στήλη στο ΠΡΙΝ για μετατροπή του καναλιού της Θεσσαλονίκης σε …αθλητικό κανάλι. Γράφει η στήλη:

<<Συσκέψεις και συζητήσεις στις οποίες πραγματοποιούνται ΚΑΙ (Καταιγισμός Αυθόρμητων Ιδεών) θρυλείται ότι γίνονται στα κεντρικά της κρατικής ραδιοτηλεόρασης για τις νέες διακριτές ονομασίας των καναλιών έπειτα από την «αφομοίωση» της ΕΡΤ2 από την ΕΡΤ3 καθότι εμπορικά δεν λέει να υπάρχει ΕΡΤ1, ΕΡΤ3, ΕΡΤNews.

Στο πλαίσιο του λεγόμενου rebranding των καναλιών της ΕΡΤ, προφανώς και θα διατηρηθεί το ΕΡΤNews  ως ονομασία καναλιού, μια σκέψη είναι να αφαιρεθεί το νούμερο «1» από το λογότυπο της ΕΡΤ1 για το ψυχαγωγικό κανάλι και το νέο κανάλι, που θα προκύψει οσονούπω από την κατάργηση/συγχώνευση της ΕΡΤ2 με την ΕΡΤ3 να λέγεται ή ΕΡΤSports, είτε ΕΡΤCulture, μπορεί και κάτι άλλο.

Εν ολίγοις την επόμενη μέρα τα κρατικά κανάλια θα μετονομαστούν κατά μια εκτίμηση σε ΕΡΤNews, ΕΡΤ και ΕΡΤCulture (ή ΕΡΤSports).

Το νέο κανάλι, κατά αυτήκοους μάρτυρες  οι οποίοι κινούνται στους χώρους του ραδιομεγάρου, ακόμα σχεδιάζεται στα χαρτιά και στις συσκέψεις  αναζητείται το πρόσημο του. Με δεδομένο ότι θα διοχετευθούν και τα αθλητικά προγράμματα της ΕΡΤ σε αυτό θα έχει πιο  έντονο το στοιχείο αυτό. Μένει να φανεί σε ποιο βαθμό θα δοθεί βαρύτητα στον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών με νέες εκπομπές μικτών παραγωγών. Ενδεχομένως εικάζεται να υπάρχει ισοζύγιο και εν τέλει οι ποσοστώσεις να είναι 50-50.

Αγορές προγραμμάτων στο… κενό

Στο μεταξύ η ΕΡΤ έχει αγοράσει προγράμματα με γνώμονα τις ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 και συνεχίζει όπως λέγεται, να αγοράζει. Και είναι ένα ερώτημα, πού θα χωρέσουν προγράμματα τα οποία προορίζονται για δύο κανάλια, σε ένα.

Μέσα στην κατά τα λοιπά γόνιμη συνθήκη η θρυλούμενη αναβάθμιση και ανάδειξη της ΕΡΤ3 σε πρωταγωνιστικό κανάλι το οποίο προτάσσει τα τοπικά νέα και με εκπομπές συνδέει την Ελλάδα με τα Βαλκάνια και τουλάχιστον την Ανατολική Ευρώπη ύστερα από τις  δυο τρεις κινήσεις οι οποίες έγιναν με στοχευμένες εκπομπές φαίνεται να έχει υποχωρήσει στην ιεράρχηση θεμάτων της ΕΡΤικής ατζέντας.

Οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη ως παρατηρητές βλέπουν να «γίνονται πράγματα» τα οποία μάλλον εντείνουν την ανησυχία τους για την «επόμενη ημέρα» του αναβαθμισμένου ρόλου της ΕΡΤ3 και κρίνοντας από τις ενδείξεις που έχουν, όχι αδίκως.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Ποντίκι εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *