Σεμινάρια ισραηλινής πρεσβείας σε στελέχη ΜΜΕ

Άνοιξαν παράρτημα στην ισραηλινή πρεσβεία για την εκπαίδευση δημοσιογράφων και στελεχών ΜΜΕ στην προπαγάνδα του σιωνιστικού κράτους προκειμένου να περνάνε στα μίντια αποκλειστικά οι κατασκευασμένες ειδήσεις του. Στο πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη /www.rizospastis.gr/,  αποκαλύπτεται πως εκλήθησαν στην πρεσβεία στελέχη των ΜΜΕ. Διαβάζουμε:

<< Για να δικαιολογήσει τη σφαγή στη Γάζα, το Ισραήλ βομβαρδίζει όλο τον κόσμο με κατασκευασμένες ειδήσεις, τις οποίες πρόθυμα και αμάσητα αναπαράγουν οι συμμαχικές κυβερνήσεις και τα ευρωατλαντικά ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και στη χώρα μας. Δημοσιογράφοι που μεταδίδουν καθημερινά τον θάνατο από τα χαλάσματα της Γάζας, γίνονται οι ίδιοι θύματα της ισραηλινής αγριότητας και θέμα για τους συναδέλφους τους, που μεταδίδουν τον δικό τους θάνατο σε ζωντανή μετάδοση.

Σε πλήρη αντίθεση, δηλαδή, με τους ενσωματωμένους ανταποκριτές των μεγάλων ειδησεογραφικών δικτύων, ανάμεσά τους και των ελληνικών, όπως η κρατική ΕΡΤ, που μεταδίδουν ειδήσεις από το «πεδίο» με μοναδική πηγή το ισραηλινό …«υπουργείο» Προπαγάνδας.

Οπως γράφτηκε, μάλιστα, το συγκεκριμένο «υπουργείο» άνοιξε και παράρτημα μέσα στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα για να «επιμορφώνει» τα ελληνικά ΜΜΕ στην αποτελεσματικότερη διασπορά των fake news. Τέτοιο είναι το ζόρι τους, επειδή δεν πιάνει η άθλια προπαγάνδα τους! Αυτή που βαφτίζει τρομοκράτη τον Παλαιστινιακό λαό και τρομοκρατία την αντίσταση στην κατοχή και τον αγώνα για πατρίδα, για να δικαιολογήσει τη σφαγή και τα εγκλήματα στη Γάζα.

Πρόσφατα, μάλιστα, η πρεσβεία του Ισραήλ οργάνωσε «σεμινάριο» με υψηλούς προσκεκλησμένους τους διευθυντές ειδήσεων της κρατικής ΕΡΤ, ιδιωτικών καναλιών και μεγάλων συγκροτημάτων του Τύπου.
Η επιλεκτική αυτή και κεκλεισμένων των θυρών «ενημέρωση» περιελάμβανε συγκεκριμένες «υποδείξεις» για το πώς οι ανταποκρίσεις και τα ρεπορτάζ του πολέμου θα ευθυγραμμιστούν ακόμα περισσότερο με τις κατασκευασμένες ειδήσεις του Ισραήλ και των Ευρωατλαντικών συμμάχων του.

Και αντίστροφα, πώς οι μαζικές αντιδράσεις του ελληνικού και των άλλων λαών θα πηγαίνουν «στον κουβά» της ενημέρωσης. Δηλαδή, είτε θα αποσιωπούνται είτε θα διαστρεβλώνονται είτε θα προβάλλονται αναντίστοιχα με το μέγεθος και τη σημασία τους.

Αλήθεια, αν ήθελαν να ενημερώσουν τα ΜΜΕ για τις θέσεις του Ισραήλ σχετικά με το Παλαιστινιακό και τον πόλεμο, γιατί δεν έδωσαν μια συνέντευξη Τύπου με παρουσία δημοσιογράφων από όλα τα Μέσα;
Γιατί κάλεσαν επιλεκτικά τα στελέχη των σταθμών που είναι υπεύθυνα για το τι λέγεται και τι «παίζεται» στις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων; Που διαμορφώνουν τη λίστα με το ποιος θα προσκληθεί στα ειδησεογραφικά πάνελ, αλλά και τη «γραμμή» για το τι θα συζητηθεί μαζί τους; Που καθορίζουν μαζί με τη διοίκηση των Μέσων, δηλαδή τους ιδιοκτήτες τους, τι θα προβληθεί και τι θα θαφτεί; Η αλήθεια είναι πάντως ότι η πρεσβεία χτυπάει ανοιχτές πόρτες! Από την πρώτη μέρα του πολέμου, με «ναυαρχίδα» την κρατική ΕΡΤ, ο λαός βομβαρδίζεται με «ειδήσεις» και «ανταποκρίσεις» που παρουσιάζονται άκριτα, με μοναδική πηγή τον στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ.

Κι όταν αυτές οι καταφανέστατα κατασκευασμένες ειδήσεις διαψεύδονται, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν «περνάει» στην ενημέρωση. Αντίθετα, το ψέμα αντικαθίσταται με ένα άλλο, ακόμα πιο κραυγαλέο ψέμα. Τα παραδείγματα που έχει παρουσιάσει όλες αυτές τις μέρες ο «Ριζοσπάστης» είναι εξοργιστικά και αποκαλυπτικά.

Οσο μεγαλύτερο γίνεται το έγκλημα, τόσο πιο χυδαία θα γίνονται τα ψέματα με τα οποία προσπαθούν να το δικαιολογήσουν. Ειδικά όσο μεγαλώνει ο κίνδυνος μιας γενικότερης ανάφλεξης, με εμπλοκή και της ελληνικής κυβέρνησης, που για άλλη μια φορά γίνεται το «κοκοράκι» του αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδιασμού στην περιοχή.

Η πολιτική της αυτή, που είναι πολιτική και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού για τους Παλαιστίνιους και τις τεράστιες διαδηλώσεις που απαιτούν «καμιά εμπλοκή – καμιά συμμετοχή – καμιά διευκόλυνση» της Ελλάδας στον πόλεμο.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, η φωνή του ελληνικού λαού και των λαών όλου του κόσμου, ακόμα και μέσα στο Ισραήλ, για να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα, είναι η μεγαλύτερη ασπίδα για τους Παλαιστίνιους, το πιο δυνατό τους όπλο απέναντι στον στρατό κατοχής του Ισραήλ και τους συμμάχους του.

Η αλληλεγγύη αυτή περνάει μέσα και από την αποκάλυψη, την αναμέτρηση με τη χυδαία προπαγάνδα τους! Να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν τα fake news των άθλιων μηχανισμών τους! Καθήκον όλων μας είναι να βρεθούμε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά παντού το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»!

Μέσα στα πολλά, του ξεφεύγει βέβαια ότι έγινε και στην Αθήνα ένα …μάζεμα «επιλεγμένων δημοσιογράφων» από την ισραηλινή πρεσβεία, όπου «δόθηκε το υλικό», δηλαδή η γραμμή. Ρωτάμε λοιπόν ευθέως: Ποιοι συμμετείχαν σ’ αυτήν τη μάζωξη προπαγανδιστών στα καταγώγια της πρεσβείας και τι ακριβώς ειπώθηκε; Δεν πρέπει όσοι τους διαβάζουν ή τους ακούνε να ξέρουν και ποιες είναι οι πηγές τους; Οι προαναφερόμενοι ήταν ανάμεσα στους προσκεκλημένους ή ενημερώθηκαν στη συνέχεια από τους «προϊσταμένους» τους για τη «γραμμή»; Τι είδους δημοσιογραφία είναι αυτή, που η πρεσβεία γράφει και σβήνει ξεδιάντροπα τις ειδήσεις στα κανάλια και στις εφημερίδες; Να τους θυμίσουμε ότι το 2002, πάλι σε περίοδο κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην Παλαιστίνη, μέχρι και η ΕΣΗΕΑ είχε καταγγείλει την ισραηλινή πρεσβεία για ωμή παρέμβαση στο έργο των δημοσιογράφων! «Κακό χωριό τα λίγα σπίτια», λέει ο λαός. Και είναι κομματάκι δύσκολο τέτοιες …βεντέτες της άθλιας ευρωατλαντικής προπαγάνδας να περάσουν απαρατήρητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *