Παρακολουθήσεις, Καταστολή και Συλλογική Τιμωρία, εκδήλωση του BDS

Το BDS Greece, το ελληνικό τμήμα του διεθνούς κινήματος για το Μποϊκοτάζ, την Απόσυρση Επενδύσεων και τις Κυρώσεις εναντίον του κράτους του Ισραήλ, διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο «Παρακολουθήσεις, Καταστολή και Συλλογική Τιμωρία», το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, στις 18.00 στο αμφιθέατρο Παπαρρηγοπούλου της Νομικής Σχολής Αθηνών (Σόλωνος 57).

Αυτές τις μέρες δεν εξελίσσονται απλώς τραγικά γεγονότα στη Γάζα. Ο μαζικός βομβαρδισμός του λαού και των υποδομών της πόλης, ο εκτοπισμός και ο βομβαρδισμός των εκτοπισμένων είναι πολιτική επιλογή εθνοκάθαρσης των Παλαιστινίων από το Ισραήλ, που γίνεται δυνατή λόγω των πολιτικών, οικονομικών και άλλων σχέσεων που απολαμβάνει με πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Η γεωπολιτική επιλογή στήριξης του Ισραήλ από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, διαχέεται σε μια σειρά από οικονομικές σχέσεις, πολεμικούς εξοπλισμούς και προγράμματα παρακολούθησης και ελέγχου πληθυσμών, συμπεριλαμβανομένου του ισραηλινού κατασκοπευτικού λογισμικού Predator, θύματα του οποίου υπήρξαν στη χώρα μας πολιτικοί, δημοσιογράφοι, στρατιωτικοί, δικαστικοί και απλοί πολίτες.

Αυτές οι εξελίξεις είναι σε βάρος των συμφερόντων των λαών της περιοχής, ενώ τα αποτελέσματα τους στηρίζουν την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, τον αποκλεισμό της Γάζας, τα εγκλήματα σε βάρος των Παλαιστίνιων από το καθεστώς Απαρτχάιντ που έχει επιβάλει το Ισραήλ, το οποίο πλέον εξελίσσεται σε μια αναμφισβήτητη γενοκτονία.

Παράλληλα πολλές κυβερνήσεις προσπαθώντας να αποσιωπήσουν τα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου λαμβάνουν μέτρα που παραβιάζουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Ποινικοποιούν κάθε εκδήλωση συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό, πανεπιστήμια εξαπολύουν κυνήγι μαγισσών εναντίον φοιτητών τους ενώ ιδιωτικές εταιρείες προχωρούν σε μηνύσεις ή ακόμη και απολύσεις εργαζομένων που τολμούν να καταδικάσουν τα εγκλήματα του Ισραήλ.

ΟΜΙΛΗΤEΣ:

Fiona Ben Chekroun, εκπρόσωπος του BNC (BDS National Committee)
Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, πρ. σύμβουλος ΔΣ ΔΣΑ με την Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή
Dr. ShirHever, Ισραηλινός ερευνητής θεμάτων πολεμικού υλικού και λογισμικών κατασκοπείας, μέλος διεθνούς BDS
Suhad Nierat, Παλαιστίνια, καθηγήτρια Αραβική γλώσσας

Συντονίζει η Λαμπρινή Θωμά, δημοσιογράφος The Press Project

Στην εκδήλωση, μετά τις κεντρικές ομιλίες, θα δοθεί η δυνατότητα για σύντομες παρεμβάσεις από το ακροατήριο επί των συζητούμενων θεμάτων. Η παρουσία σας είναι σημαντική για μας και έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία, γιατί τα ζητήματα που θίγει η εκδήλωση άπτονται και του περιεχομένου της δημοκρατίας και της ισονομίας στη χώρα μας, πέρα από τον τρομακτικό κίνδυνο για την εξάπλωση του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή, που δημιουργούν τα τελευταία δραματικά γεγονότα στη Γάζα.

BDSGreece

Ιστοσελίδα: www.bdsgreece.net
Επικοινωνία: info@bdsgreece.net
Facebook: www.facebook.com/bdsgrc/
Twitter: @BDSGreece

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *