Η διαπλοκή μίντια δημοσίου μέσα από το παράδειγμα του Πύργου Ηλείας!

Ο δήμαρχος Πύργου καταγγέλλει εκβιασμούς και απειλές από εκδότη – καναλάρχη”, γράφει το left.gr στηριγμένο σε ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών (εδώ)

Η καταγγελία είναι του δημάρχου Πύργου Ηλείας Τάκη Αντωνακόπουλου, και αφορά σε άμεσους εκβιασμούς του από τοπικούς εκδότες και την περίεργη «πριμοδότηση» από αυτούς, των πολιτικών του αντιπάλων στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Κατά την καταγγελία οι εκβιασμοί αφορούσαν την άρνηση του υποψηφίου δημάρχου να διαφημιστεί αποκλειστικά στα μέσα του συγκροτήματος.

Ο δήμαρχος Τ. Αντωνακόπουλος έχει προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά για το θέμα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου και δημοσίευσε σειρά μηνυμάτων που επιβεβαιώνουν τα όσα κατήγγειλε.

Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών υπάρχει σαφής διασύνδεση του συγκροτήματος ΜΜΕ με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. “Διευθύνων Σύμβουλος στις εταιρείες του Ομίλου είναι σύμφωνα με το βιογραφικό του, όπως είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο, ο κ. Ε.Β. (γιος του εκδότη και καναλάρχη), ο οποίος ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ το 2019, αλλά και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στις τελευταίες εθνικές εκλογές, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εκλεγεί. Αυτό που είναι σίγουρα γνωστό είναι ότι ο Όμιλος τα έχει πολύ καλά με το Μέγαρο Μαξίμου. Αν ανατρέξει κανείς στη λίστα Πέτσα και στις χρηματοδοτήσεις του Περιφερειακού Τύπου θα διαπιστώσει ότι πήρε τη μερίδα του λέοντος σε σχέση με τα υπόλοιπα ΜΜΕ του νομού (στην Ηλεία κυκλοφορούν εδώ και χρόνια περισσότερες από μία ημερήσιες εφημερίδες). Πιο συγκεκριμένα η εφημερίδα πήρε 12.000 ευρώ την ώρα που οι υπόλοιπες δύο εφημερίδες της Ηλείας πήραν από κοινού τα μισά. Άλλα 1.200 ευρώ πήρε το site της εφημερίδας, 2.480 ευρώ πήρε ο ραδιοφωνικός σταθμός και άλλα 6.200 ευρώ πήρε το τηλεοπτικό κανάλι του Ομίλου.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω συγκρότημα καταγγέλλεται δημόσια. Το 2013 δημοσιεύθηκε ρεπορτάζ του Μάκη Νοδάρου στο περιοδικό HOT DOC του Κώστα Βαξεβάνη(Ιούλιος του 2013) με τίτλο « Μέσα Μαζικής Εξουσίας και Εργολαβιών». Ο δημοσιογράφος δέχθηκε αγωγές και απειλές τις οποίες επίσης δημοσιοποίησε το 2015 στο blog του apokalypseis.com. Εκεί έγραφε: “Αν δεν το βρήκαν τότε στα περίπτερα τους δωρίζω σήμερα ολόκληρο το ρεπορτάζ όπως δημοσιεύτηκε τότε . Είναι ένα ενδιαφέρον κείμενο το οποίο μαζί με όλα τα στοιχεία που το συνοδεύουν καθώς και με άλλα που έχουν προκύψει , θα σταλούν από μένα επώνυμα στον Υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς κ.Παναγιώτη Νικολούδη,  τιμώντας  εκείνους  που τα προηγούμενα χρόνια βίωσαν στην Ηλεία την οικονομική εξαθλίωση, την αδικία , τις απολύσεις , τα λουκέτα στις επιχειρήσεις τους και την πείνα …”.

Το ρεπορτάζ ολόκληρο το διαβάζετε παρακάτω στον σύνδεσμο για να υπάρχει και η συνέχεια των πράξεων και καταγγελιών.

ΗΛΕΙΑ : ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΩΝ

https://apokalypseis.com/?p=5819

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *