Οι μιντιάρχες TV πηγαίνουν …ταμείο για τη δόση στήριξης στην κυβέρνηση


Έξι μήνες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να “δωρίσει” στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, τους μεγάλους δηλαδή της τηλεόρασης, την “εισφορά 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, εισφορά που πλήρωσαν το 2022 στον ασφαλιστικό οργανισμό εργαζόμενων στα ΜΜΕ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβραβεύει την ολόπλευρη στήριξη τους όλο αυτό το διάστημα και υπογράφει την εκταμίευση του ποσού 6,8 εκατ. ευρώ για τους “7 υποστηρικτές της” ως επιστροφή! Στο παράρτημα της απόφασης Α.Π.: Ε/1119 της 24ης Οκτωβρίου που υπογράφει ο Ι.Μπρατάκος (βλ φωτό) γίνεται η κατανομή των ποσών για την εισφορά 2% επί του τζίρου. (εδώ βρίσκεται την απόφαση- πανελλαδικάκανάλιαδώροΕδοεαπ24-10-23)

Το συνολικό ποσό που χαρίζει το Μαξίμου στα 7 πανελλαδικά κανάλια που όλους τους προηγούμενους μήνες κατέπνιξαν και απέκρυψαν τις κυβερνητικές ευθύνες για πυρκαγιές, ναυάγια, πλημμύρες, παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, παρέμβαση στη δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες αρχές, καταστροφή περιβάλλοντος και φίμωσαν όλες τις κοινωνικές αντιδράσεις, είναι 6.187.911,60 ευρώ.

Η αιτιολογία για την “δωρεά” υποταγής είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία. Όπως πριν ένα και δυο χρόνια για να δοθούν εκατ. ευρώ στα κανάλια και τα μίντια, ήταν η πανδημική κρίση του Covid 19. Η εισφορά του 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ αποφασίστηκε με την κατάργηση του αγγελιόσημου που πέρασε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το 2% υποστηρίχθηκε θερμά από το σημερινό κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το επιχείρημα πως έτσι θα σωθεί ο οργανισμός ασφάλισης των ΜΜΕ στη διοίκηση του οποίου, όπως είναι γνωστό, μετέχει και εκπρόσωπος των τηλεοπτικών σταθμών της ΕΙΤΗΣΕΕ. Οι σταθμοί ωστόσο δεν δέχονται να πληρώσουν την εισφορά και έτσι η κυβέρνηση τους έκανε τη χάρη και θα την πληρώσει -πάλι- ο ελληνικό λαός μέσω του προϋπολογισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Σειρά πληρωμής έχουν φυσικά οι ιστοσελίδες, οι ιδιοκτήτες των οποίων επίσης πληρώνουν εισφορά και ζητάνε επίσης “στήριξη”. Στην ουρά βρίσκονται και οι εφημερίδες με τα ελάχιστα ποσά που λαμβάνουν για στήριξη, από 100 έως 200 χιλιάδες ευρώ. Όταν τα κανάλια παίρνουν: ΑΝΤΕΝΝΑ TV1.878.507 ευρώ, Alpha 1.304.441 ευρώ, Star(Νέα Τηλεόραση) 1.175.161, ΣΚΑΙ (Ειδήσεις Ντοτ Κομ) 1.045.320 ευρώ, Mega (Alter ego) 957.240,88, Open (Ραδιοτηλεοπτική) 378.947  kai Μακεδονία TV ΑΕ 78.291 ευρώ.

1 comment for “Οι μιντιάρχες TV πηγαίνουν …ταμείο για τη δόση στήριξης στην κυβέρνηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *