Οι νέοι διευθυντής στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και η προσφυγή στο ΣτΕ για ανεξάρτητες αρχές

 

Οι αναμενόμενες αλλαγές στα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός. Εν μέσω της σφοδρής σύγκρουσης στο εσωτερικό του κόμματος ανακοινώθηκε από τον Κώστα Νικόλτσιο πρόεδρο της Left media AE ότι τη διεύθυνση της εφημερίδας “Αυγή”αναλαμβάνει η δημοσιογράφος Βούλα Κεχαγιά και τη διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού “Στο Κόκκινο” ο δημοσιογράφος Αδάμ Γιαννίκος. Τον συντονισμό των δυο μέσων θα έχει ο δημοσιογράφος Γιάννης Σμυρλάκης.

Εν τω μεταξύ σε ανύποπτο χρόνο πέρασε μια τροπολογία σε άσχετο νόμο (αφορά στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους) με την οποία δόθηκε η δυνατότητα στους περιφερειάρχες να κάνουν απευθείας αναθέσεις έως και 5.225.000 € για αντιπλημμυρικά έργα, χωρίς έγκριση ή γνωμοδότηση από το περιφερειακό συμβούλιο!
Και την ίδια ώρα η κρατική διαφήμιση(υπουργεία-φορείς-υπηρεσίες-περιφέρειες-δήμοι) συνεχώς αυξάνεται. Τους “προεκλογικούς μήνες” εγκρίθηκαν κονδύλια άνω των 8 εκατ. ευρώ για προβολή, μεταξύ αυτών το μεγαλύτερο είναι του υπουργείου Παιδείας ύψους 6,5 εκατ. ευρώ!
Στην ΕΡΤ από την άλλη δόθηκε η διαφημιστική εκμετάλλευση των αγώνων του Basket League 2023-2024 στην εταιρεία «TAF MEDIA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ», η οποία σύμφωνα με την απόφαση, προσέφερε το ποσόν των 565.500,00 ευρώ για τον διαφημιζόμενο φορέα με την επωνυμία «STOXIMAN LIMITED υποκατάστημα Ελλάδος». Πρόκειται για τους αγώνες πρωταθλήματος του μπάσκετ υπό ενιαία διαχείριση τους οποίους εξασφάλισε η ΕΡΤ πέρυσι έναντι ποσού 6,5 εκατ. ευρώ, όπως έγραφαν τα αθλητικά ρεπορτάζ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Ελλάδας στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενάντια στην πρόσφατη απόφαση αντικατάστασης του Προέδρου, των Αντιπροέδρων και μελών του ΕΣΡ και της ΑΔΑΕ. Οι περισσότεροι νομικοί έχουν ήδη δημόσια δηλώσει πως οι αλλαγές αυτές που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση με τη βοήθεια των βουλευτών της “Ελληνικής Λύσης” του Κ. Βελόπουλου (παρά τις ηχηρές καταγγελίες του ενάντια στην κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκης), είναι αντισυνταγματικές. Όπως ανακοίνωσε ο ΔΣΑ η προσφυγή στρέφεται κατά των αποφάσεων υπ’ αριθμ. 280 (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 1037/28-9-2023) και 281 (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 1038/28-9-2023) του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό καθώς και των υπ’ αριθμ. 48024 οικ και 48025 οικ αποφάσεων του Υπουργού Δικαιοσύνης (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 1039/28-9-2023) με τις οποίες διορίστηκαν οι πρόεδροι, αντιπρόεδροι και τα μέλη των δύο ως άνω συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών, ΕΣΡ και ΑΔΑΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *