Ο ιδιοκτήτης ΜΜΕ στο θεσσαλικό κάμπο, βιομήχανος μάσκας, πρόεδρος ομάδας τώρα και εκπρόσωπος της Μονής Βατοπαιδίου!

Στο mail μας έφθασε καταγγελία για αλλαγή εργασιών σχέσεων στα media που φαίνεται να διαθέτει το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός που σχετίζεται με τη Μονή Βατοπαιδίου. Το Ινστιτούτο στο οποίο προϊσταται δημοσιογράφος διαθέτει τα μέσα pemptousia.grpemptousia.tvope.gr (orthodoxia news agency) pemptousia.fm. Στην έδρα του Ινστιτούτου λοιπόν εμφανίστηκε πριν λίγες ημέρες στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, επί της οδού Μπουμπουλίνας 26 στα Εξάρχεια, ως εκπρόσωπος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου γέροντα Εφραίμ ο ιδιοκτήτης στην ΠΑΕ ΑΕΛ και Πρόεδρος του Ομίλου Animus Αχιλλέας Νταβέλης, γνωστός από την υπόθεση με τις μάσκες για τον κορωνοϊό, γνωστός από τον όμιλο media “21 admedia” που εν μέσω πανδημίας έστησε στη Θεσσαλία όμιλο Μέσων ενημέρωσης με ραδιόφωνο, εφημερίδα, ιστοσελίδες και τηλεοπτικό ιντερνετικό σταθμό!

Ο κ. Αχ. Νταβέλλης, όπως μας καταγγέλλεται, συνοδευμένος από του νομικούς Στέφανο και Σπύρο Τσαντίνη και χωρίς να υπάρχει προηγούμενη ενημέρωση των εργαζομένων ότι θα βρεθεί στο χώρο για να προβεί σε ανακοινώσεις εκ μέρους της Μονής, ανακοίνωσαν ότι προκειμένου το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός και να Μέσα που διαθέτει να είναι βιώσιμο, θα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι για τους επόμενους μήνες να προχωρήσουν σε εκ περιτροπής εργασία, που όπως τόνισε σύμφωνα με το νόμο μπορεί να σημαίνει έως και το 1/4 εργασίας σε σχέση με το κανονικό με τις αναλόγως μειωμένες αποδοχές, υπογράφοντας τροποποιητική σύμβαση εργασίας. Σε ερωτήσεις των εργαζομένων οι νομικοί διευκρίνισαν ότι αν εν τω μεταξύ η εταιρεία αποφασίσει απολύσεις, οι αποζημιώσεις θα δοθούν με το νέο καθεστώς. 

<<Ως πρόταση του Γέροντα Εφραίμ, οι νομικοί και ο κ. Νταβέλης παρουσίασαν την εναλλακτική “να αιτηθεί γραπτώς όποιος εργαζόμενος το επιθυμεί την απόλυσή του στο Ινστιτούτο και να λάβει άμεσα τη νόμιμη αποζημίωσή του”!

Οι εργαζόμενοι που μόλις πριν από 10 ημέρες άκουσαν για πρώτη φορά ότι υπάρχει ενδεχόμενο απολύσεων και όχι μετάβαση σε εκ περιτροπής εργασία από τη CEO του Ινστιτούτου, δημοσιογράφο της ΕΣΗΕΑ, Μ.Γ. ζήτησαν από τους τρεις άνδρες αλλά και τη διευθύντρια, να έχουν αυτές τις προτάσεις γραπτώς ώστε να απευθυνθούν στις ενώσεις στις οποίες ανήκουν, αφού το Ινστιτούτο δεν τους είχε ενημερώσει για τη σημερινή συνάντηση ώστε να έχουν κι εκείνοι ανάλογη νομική εκπροσώπηση, και έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι θα τις έχουν στα mail τους τις επόμενες ημέρες.

Ποια όμως είναι η εταιρεία του Αχ. Νταβέλλη “ 21 admedia” που μέσα σε 3 μήνες το 2022 μετατράπηκε σε όμιλο ΜΜΕ και τώρα εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του Γέροντα Εφραίμ; Σε παλαιότερα ρεπορτάζ διαβάζουμε πως το 2022 εξαγόρασε τον ραδιοφωνικό σταθμό Βόλου “Ράδιο ακρόαμα”, τον τηλεοπτικό σταθμό Τρικάλων “ΤV 10”, εξέδωσε την εφημερίδα “Πολιτεία Λαρισαίων” στην οποία στο πρώτο της φύλλο έδωσε δώρο μάσκες. Είχε προηγηθεί η ενίσχυση και της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη δημιουργία του εργοστασίου κατασκευής ελληνικών μασκών.

Στις αρχές του 2023 όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα //gegonota.news/ η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας κατήγγειλε τον Αχ. Νταβέλη για “μαζικές απολύσεις” στον όμιλο του. Όπως σημείωνε η Ένωση στην καταγγελία της “οι απολύσεις και οι «αποχωρήσεις» εργαζομένων συνεχίζονται, ενώ οι δημοσιογράφοι καλούνται να εργαστούν σε ένα καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και πίεσης. Επισημαίνουμε στη διοίκηση του Δημοσιογραφικό Οργανισμού 21 Admedia ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι μάσκες μιας χρήσης για να πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων, όποτε το επιθυμεί ο κάθε εργοδότης. Εργάζονται με μοναδικό σκοπό την σοβαρή, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση του κοινού, αποτελώντας βασικό και αναντικατάστατο συστατικό των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης”.”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *