Κρατικές, ελεγχόμενες ειδήσεις μόνο από την Ert News, τέλος οι ειδήσεις σε ΕΡΤ 3

Μετά από 35 χρόνια η ΕΡΤ 3 “αδειάζει” από ενημέρωση και δελτία ειδήσεων. Οι ειδήσεις από τη Βόρεια Ελλάδα φιλτραρισμένες στο ενιαίο news room της Αγίας Παρασκευής, θα μεταδίδονται στην ERT News. Όπως ήδη έχουμε γράψει στο blog η ενημέρωση συνολικά μετακινείται στην ERT News η οποία αναγορεύεται σε κεντρικό κανάλι ενημέρωσης, η ΕΡΤ 1 γίνεται ψυχαγωγική με δυο δελτία ειδήσεων μόνο. Η ΕΡΤ 3 παύει να έχει δελτία ειδήσεων, η ΕΡΤ 2 παραμένει στον αέρα. Στο παρασκήμιο συνεχίζει να σέρνεται η φημολογία για λουκέτο σε ένα από τα 4 (πλέον) κανάλια της ΕΡΤ. Δεν αποκλείεται η ΕΡΤ 2 να μετατραπεί σε web tv μόνο καθώς το να μπει λουκέτο στην ΕΡΤ 3 θα προκαλούσε πιθανώς αντιδράσεις στο κυβερνών κόμμα.

Η νέα φυσιογνωμία της ΕΡΤ 1, της Ert News και της ΕΡΤ 3 κάνει πρεμιέρα στις 28 Αγυούστου, ενώ το πρόγραμμα ψυχαγωγίας και οι σειρές μυθοπλασίας θα ενταχθούν σταδιακά στα προγράμματα. Το ενημερωτικό πρόγραμμα της Ert News παράγεται και ελέγχεται κεντρικά στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής με απόλυτα ελεγχόμενη ομάδα αρχισυντακτών και ελεγκτών της ειδησεογραφίας που έρχεται στο ενιαίο news room. Οι ειδήσεις φιλτράρονται κάτω από τις κεντρικές οδηγίες του Μαξίμου… Πάντως με τις δημοτικές-περιφερειακές εκλογές μπροστά μας, το “λουκέτο” ενημέρωσης στην ΕΡΤ 3 θα προκαλέσει αντιδράσεις. Αφήνεται το πεδίο και ισχυρός ρόλος στα ιδιόκτητα Μέσα του δήμου Θεσσαλονίκης που ελέγχονται από την πάραταξη του Κ.Ζέρβα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πολιτική ή συνδικαλιστική αντίδραση για την εξαφάνιση της ενημέρωσης από την ΕΡΤ 3, παρά το γεγονός ότι το νέο πρόγραμμα διαφημίζεται ήδη από την ΕΡΤ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *