Το κεντρικό δελτίο ΕΡΤ στις έξι, ανταγωνισμός μόνο για ιδιωτικά κανάλια

Τελικά οι ειδήσεις της ΕΡΤ δεν θα ανταγωνιστούν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών. Η αρχική πρόταση να μεταφερθεί το κεντρικό δελτίο στις 8.00 μ.μ ή στις 7.00 μ.μ έπεσε στον “τοίχο” ανταγωνισμού των ιδιωτικών καναλιών. Νέος παίχτης ειδήσεων δεν χωράει εκεί, άρα το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ 1 που μετατρέπεται σταδιακά σε ψυχαγωγικό κανάλι, εξωθείται νωρίς το απόγευμα. Στις έξι μ.μ θα μεταδίδεται με κεντρικό παρουσιαστή τον Γιώργο Κουβαρά από Δευτέρα έως Πέμπτη και τον Απόστολο Μαγγηριάδη από Παρασκευή έως Κυριακή.

Η ΕΡΤ 1 χρειάζεται χώρο και χρόνο για τις σειρές μυθοπλασίας και τα ψυχαγωγικά της προγράμματα και η ενημέρωση μετακινείται στην ERT News. Κανάλι που παραμένει στην “εξορία” των τηλεοπτικών συχνοτήτων αφού μεταφέρεται μέσω της 2ης πλατφόρμας της ΕΡΤ που δεν έχει εμβέλεια σε ολόκληρη τη χώρα! Τα κενρικά δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών διατηρούν τις ώρες τους. Alpha, ΑΝΤ1 και Open με δελτία λίγο πριν από τις 19:00, Star στις 19:45 και ΣΚΑΪ στις 19:50. 

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η κόντρα στο μέτωπο Nova- Alter media -ANT1. H συνδρομητική της United Media κατέβασε από τη Nova το Mega, τον ΑΝΤ1 και το TV Μακεδονία. Κόντρα που θα δείξει τα αποτελέσματα της όταν κι εάν περάσει ο Alpha στην πλήρη ιδιοκτησία της United. Μέσω άλλης, τρίτης βέβαια εταιρείας.

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνίων στο μεταξύ παραμένει πιστή σύμμαχος στα αιτήματα της Digea. Με νέα απόφαση της (ΑΠ 1061/06/16-01-2023), ορίζει πως ο ΑΟΤ, η ανώτατη τιμή δηλαδή σύμφωνα με την οποία η Digea των ομίλων Κυριακού-Μαρινάκη-Βαρδινογιάννη μπορεί να ανεβάζει το ενοίκιο μεταφοράς των ψηφιακών τηλεοπτικών σημάτων, δύναται να τροποποιείται ανά έτος και όχι ανά δυο έτη που ίσχυε έως σήμερα. Ως αιτία, αναφέρονται η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός που επηρεάζουν τις “επενδύσεις” της ψηφιακής εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τελευταία έγινε αλλαγή του ΑΟΤ και αύξηση ενοικίων στους πελάτες κανάλια της Digea τον Ιανουάριο του 2023.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *