Τα αποτελέσματα των εκλογών της 26ης Ιούνη μέσα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Δευτέρας

Μια κυβέρνηση με αντιπολίτευση την Ακροδεξιά και το φασισμό και το λογικό επακόλουθο. Η πραγματική αντιπολίτευση θα κριθεί στους δρόμους των αγώνων. Ένα από τα μηνύματα της χθεσινής κάλπης που αναδείχθηκε από τον Αλέξη Παπαχελά στην “Καθημερινή” πριν βγουν τα τελικά αποτελέσματα και ανησυχεί το ισχύον πολιτικό-οικονομικό σύστημα. Γράφει: Ποιος, λοιπόν, θα ασκήσει αντιπολίτευση, υπό την έννοια του ελέγχου και της καλόπιστης κριτικής; Αυτός ο ρόλος πέφτει μάλλον στους ώμους του Τύπου και της κοινωνίας των πολιτών. Αν και από εκεί δεν υπάρξει ο έλεγχος και η κριτική, τον ρόλο θα αναλάβουν νομοτελειακά το «μπάχαλο» και το «πεζοδρόμιο». Το έχουμε ξαναζήσει αυτό το έργο και είναι καταστροφικό.

Ο ρόλος μας θα είναι δύσκολος, αλλά αναγκαίος. Βλέπουμε στην πράξη ότι καίρια ζητήματα, όπως είναι η καταστροφή του περιβάλλοντος ή η ανεπάρκεια της Δικαιοσύνης, μπαίνουν στην ατζέντα και αναγκάζουν τους κυβερνώντες να τα λύσουν όταν ο Τύπος κάνει τη δουλειά του. Είναι σημαντικό, όμως, αυτό να γίνει αντιληπτό απ’ όλους”. (Ολόκληρο το άρθρο το διαβάζεται εδώ).

Η εικόνα των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων σήμερα Δευτέρα 26 Ιουνίου μόνο κριτική στάση δεν δείχνει. Επιβεβαιώνει τον βαθειά κομματικό χαρακτήρα των έντυπων, με εξαίρεση τα “όργανα” πολιτικών κομμάτων, όπως ο Ριζοσπάστης και η Αυγή, όλες οι άλλες εφημερίδες αποκαλύπτουν τις κομματικές προτιμήσεις τους. Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι του “Μακελιού” που πανηγυρίζει την είσοδο του νεοναζιστικού μορφώματος “Σπαρτιάτες” με χορηγό τον καταδικασθέντα για έγκλημα Η. Κασιδιάρη και της “Ελεύθερης ‘Ώρας” που από “πατριωτική” πανηγυρίζει την είσοδο του σκοταδισμού στη Βουλή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *